Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ένα λεωφορείο για την Κερατέα: Καμπάνια της Κοινής Δράσης

Εκδρομή αλληλεγγύης και ενημέρωσης την Κυριακή 17 Απρίλη





4 μήνες οι κάτοικοι της Κερατέας αντιστέκονται στην καταστροφή της περιοχής τους από τους εργολάβους που θέλουν να πλουτίσουν από τη νέα μπίζνα της διαχείρισης απορριμμάτων.

4 μήνες η Κερατέα βρίσκεται υπό αστυνομική κατοχή.

4 μήνες αντιμετωπίζουν την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης και την καταστολή. Τόνοι χημικών και άγριοι ξυλοδαρμοί έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

4 μήνες ανυποχώρητου, ενωτικού, μαζικού αγώνα.

Χθες ήταν η Λευκίμη και το Γραμματικό, σήμερα η Κερατέα αύριο μήπως είναι η Πελοπόννησος;

Η αλληλεγγύη στους πολίτες της Κερατέας είναι χρέος μας.  Γιατί:

  • οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν δίκιο.
  • η κυβερνητική αναλγησία, η μετατροπή της κυβέρνησης σε γραφείο τύπου των εργολάβων, του ΔΝΤ και των τραπεζιτών, και η καταστολή σε έναν λαό που ξεσηκώνεται, θυμίζει τις χούντες των Μουμπάρακ και Μπεν Άλι.
  • τα σκουπίδια δεν είναι εμπόρευμα για να θησαυρίζουν οι γνωστοί «εθνικοί εργολάβοι».

στέλνουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και στην Περιφερειακή Αρχή πως ούτε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αποδεκτές λύσεις που δεν εξυπηρετούν το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Για αυτούς τους λόγους η κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου «ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ» διοργανώνει την καμπάνια «Ένα λεωφορείο για την Κερατέα».


Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους περήφανους πολίτες της Κερατέας και ενημερωνόμαστε για τον αγώνα τους. Όλοι μαζί φωνάζουμε:

Έξω οι εργολάβοι από τα σκουπίδια. Έξω τα ΜΑΤ από την Κερατέα.

Όχι στην καύση και τους ΧΥΤΑ.

Απαιτούμε ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση παντού.

Το λεωφορείο θα ξεκινήσει την Κυριακή 17 Απρίλη στις 8.30 από την Σπάρτη, θα κάνει στάση στην Τρίπολη για να επιβιβαστούν πολίτες από Αρκαδία και Μεσσηνία, θα συνεχίσει κάνοντας στάσεις στο Άργος και στην Κόρινθο για να καταλήξει στην Κερατέα. Εκεί θα συναντηθούμε με την επιτροπή πολιτών και θα επισκεφθούμε τα μπλόκα των κατοίκων.

Το απόγευμα της Κυριακής θα ξεκινήσει η επιστροφή.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο μπλογκ www.kdrasi.wordpress.com.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6936730668

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου

Αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας της Δυτικής Αττικής...

Η προσπάθεια της κυβερνητικής προπαγάνδας να φέρει σε σύγκρουση τους πολίτες της Δυτικής Αττικής με αυτούς της Ανατολικής, πέφτει στο κενό. Σαν κάτοικοι της Κερατέας ΠΟΤΕ δεν είπαμε  ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΤΑ ΠΑΝΕ. Πάντα είχαμε πρόταση αυτοδιαχείρισης και στη Φυλή, παρότι υπάρχει ΚΥΑ για τη μεταφορά τους εδώ και χρόνια, τα μεταφέρουμε από τον Ιανουάριο του 2011. Και μιλάμε για το 2 τις χιλίοις περίπου της ημερήσιας ποσότητας που μπαίνει στη Φυλή. 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα τους και φωνάζουμε μαζί τους να κλείσει οριστικά αυτό το τέρας που καταστρέφει τις ζωές τους και λέγεται ΧΥΤΑ Φυλής-Λιοσίων και δεν είναι τίποτε άλλο από τη μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης. Αυτό που επιθυμούν οι κυβερνώντες, οι τοπικοί άρχοντες της περιοχής και φυσικά τα αφεντικά τους, είναι η Φυλή να είναι Η ΑΙΩΝΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ. Ακόμα και αν εφαρμοζόταν ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων σε Κερατέα και Γραμματικό προβλέπεται να θάβεται το 14% της ποσότητας που παράγεται. Άρα, η Φυλή θα συνεχίσει να λειτουργεί για ΠΑΝΤΑ ως η μεγάλη χωματερή της Αττικής. Τα περί κορεσμού της Φυλής είναι αστεία απόπειρα τρομοκρατίας. Αν θέλουν, ας σταματήσουν την ΕΙΣΑΓΩΓΗ από Πελοπόννησο και Στερεά 3000 τόνων απορριμμάτων την ημέρα. Δεν θα το κάνουν γιατί το μαύρο χρήμα είναι ζεστό και άφθονο.




ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ


ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Ακολουθεί κάλεσμα των κατοίκων για ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΚΑΛΕΣΜΑ

Μετά την επιτυχημένη ανοιχτή συνέλευση συντονισμού στο Καματερό, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Καματερού, την Κυριακή 10 Απρίλη για το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή, θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας μέχρι τη νίκη. Στη συνέλευση συμμετείχαν μαζικοί φορείς και αγωνιστές από τις περιοχές: ΦΥΛΗΣ, Πετρούπολης, Α. Λιόσια, Ζεφυρίου, Καματερό, Ίλιον, Περιστέρι, Αγ. Ανάργυροι, Χαϊδάρι.

Όλοι μαζί συναποφασίσαμε ότι:

• Για την Οριστικό κλείσιμο της Χωματερής από τη Φυλή είναι αναγκαία ευρύτερη δυνατή συμμετοχή κατοίκων και φορέων της περιοχής! Με την καλύτερη και μαζικότερη οργάνωση του αγώνα μας!

• Στο αγώνα για την απομάκρυνση της χωματερής δεν περισσεύει κανένας! Παρά μονό εκείνοι που θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία αντιλαϊκών συμφερόντων, καθώς και όσοι χρησιμοποιούν το  δίκαιο αίτημα για το κλείσιμο της χωματερής για να κερδίσουν αντισταθμιστικά οφέλη.

• Καλούμε όλους τους κατοίκους και φορείς της περιοχής

Ανοιχτή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας
Κυριακή, 17 Απριλίου 11:00πμ στον προαστιακό της Φυλής

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επανέρχεται με την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού, παραδίδοντας την διαχείριση των απορριμμάτων στους μεγαλοεργολάβους (βλέπε Μπόμπολας κλπ). Υιοθετώντας πανάκριβες και πιο επικίνδυνες λύσεις ,για την υγεία μας και για το περιβάλλον όπως η «βιολογική» ξήρανση και καύση στη συνέχεια. Λύση που εξυπηρετεί τους μεγαλοεργολαβους που θα το αναλάβουν, για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη ,από την διαχείριση των απορριμμάτων και την όποια παράγωγη ηλεκτρικής ενέργειας. Διαδικασίες πανάκριβες που θα τριπλασιάσουν το κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών και τελικά θα το μετακυλήσουν στις πλάτες μας μέσω των δημοτικών τελών.

Παραβλέποντας εγκληματικά τις συνέπειες από τις διοξίνες που θα απελευθερώνονται κατά τη διαδικασία τις «ξήρανσης» και της καύσης. Δηλαδή και θα μας δηλητηριάζουν και θα τους πληρώνουμε αποπάνω ή όπως λέει και ο λαός μας «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»

Οι συνέπειες, περιβαλλοντολογικές αλλά και οι οικονομικές θα αγγίξουν όλη την Αττική μετά την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού.

Το σχέδιο τους προβλέπει την παραχώρηση για 25 χρόνια των 3 χωματερών Φυλή –Κερατέα- Γραμματικό, στους ιδιώτες και δημιουργία 2 εργοστασίων καύσης στην Φυλή ,1 στην Κερατέα και 1 στο Γραμματικό. Στο όνομα των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων και της ΕΥΔΑΠ , έχουν αποφασίσει να μας ξαναφέρουν και την ΛΥΜΜΑΤΟΛΑΣΠΗ στη χωματερή της Φυλής.

Οι κάτοικοι της Κερατέας αντιστέκονται με ηρωικό τρόπο εδώ και πολλούς μήνες, Αντιστεκόμενοι στα σχέδια της Κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τον τόπο τους σε χωματερή. Για τον ίδιο λόγο πρέπει ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ και εμείς οι κάτοικοι του Καματερού-Αγ.Αναργύρων της Φυλής της Πετρούπολης και μαζί μας ΟΛΗ Η ΑΤΤΙΚΗ.

Δεν τους φτάνει που μας οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα θέλουν να μετατρέψουν την ζωή μας σε κόλαση και να δηλητηριάσουν ακόμα περισσότερο και τον αέρα που αναπνέουμε.


ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΩΕΣ
  •  Αρνούμαστε να δεχτούμε άλλο την παραμονή της χωματερής στη Φυλή!
  •  Αρνούμαστε την δημιουργία εργοστασίων καύσης στη Φυλή!
  •  ΕΞΩ ΟΙ χωματερές και τα ΧΥΤΑ από τις κατοικημένες περιοχές.
  •  Καμιά αύξηση των δημοτικών τελών για τα κέρδη των εργολάβων των σκουπιδιών!
  •  Έξω οι ιδιώτες από την διαχείριση των απορριμάτων.
  •  Όχι στους «πράσινους» φόρους που ετοιμάζουν.
  •  Διαχείριση των σκουπιδιών με φιλικό τρόπο προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

Αλληλεγγύη από Καρδίτσα...

Πανό που που εκφράζει την αλληλεγγύη στους κατοίκους της Κερατέας ανάρτησαν οι φίλαθλοι της αναγέννησης Καρδίτσας ULTRAS-GATE 3, στον αγώνα της ομάδας τους εναντίον του Διαγόρα. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη συμπαράσταση.


Η άλλη Λαυρίου και η γειτονιά τριγύρω...

Δύο εβδομάδες μετά

Οι φωτογραφίες και το κείμενο που ακολουθεί, τραβήχτηκαν και γράφτηκε αντίστοιχα, το πρωί της Τρίτης 29 Μαρτίου. Λίγες ώρες πριν από τα επεισόδια. Δείχνει την άλλη πλευρά της Λαυρίου, αλλά και την ομορφιά που υπάρχει στους γύρω λόφους.


Το γκρίζο από το μπετό στις γέφυρες και στα υποστυλώματα της Λαυρίου, "σπάει" με χρώματα 
                                            Street art ενάντια στη χωματερή
               Στην παράκαμψη προς Κουβαρά, συναντήσαμε φυσικούς χρωματισμούς
            Φτάνοντας στην πίσω πλευρά του λόφου, βρήκαμε ένα πανέμορφο ξωκκλήσι
                                   Δύο γριές ελιές μας ψιθύρισαν μυστικά αιώνων
                                               Ένα μπουκέτο αμυγδαλιές
              Κατηφορίζοντας ένας ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής μας ξεπροβόδισε
Φτάνοντας στην αρχή της πόλης, ένα δακρυγόνο μας θύμισε τη θλιβερή πραγματικότητα

    Λίγες ώρες μετά αυτό το δακρυγόνο δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που έπεσαν...

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

Αναβολή για τις 24 Μαΐου πήρε η εκδίκαση της έφεσης, ενάντια της απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου. Συνεχίζουμε...

Διαπλανητική Αλληλεγγύη στην Κερατέα...

Και οι εξωγήινοι δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας :))))




May the force be with you...


Ευχαριστούμε τον/την φίλο/η thavisa1

Κερατέα: πολιτικό ζήτημα πρώτης γραμμής


Όλοι ρωτάνε όλους:

Τι γίνεται τόσους μήνες στην Κερατέα; Αναρωτιέται η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, τα κόμματα, η αστυνομία, τα ΜΜΕ και οι κονδυλοφόροι, τα “παπαγαλάκια”, οι σκουπιδολόγοι, οι πολιτικοί σχολιαστές. Ρωτάει με αγωνία και ο λαός και οι χιλιάδες που θα ήθελαν να ‘ναι στα μπλόκα αλλά δεν μπορούν.

Πάντως, όλοι καταλαβαίνουν ότι τα χαρακτηριστικά του αγώνα στην Κερατέα έχουν πάρει τη μορφή ενός γενικευμένου ξεσηκωμού όλων των κατοίκων, κάθε ηλικίας, δραστηριότητας και (παρελθούσης) πολιτικής απόχρωσης.

Για τον απλό λαό είναι δίκαιος αυτός ο ξεσηκωμός. Γιατί θα έπρεπε, δηλαδή, οι κάτοικοι της Κερατέας αλλά και του Γραμματικού και άλλων περιοχών να αποδεχτούν τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τα σκουπίδια; Γιατί θα έπρεπε να υποστούν την ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή της περιοχής τους από τη δημιουργία τεράστιων χωματερών;

Διεκδικούν τον τόπο τους, τη γη τους και αποφασίζουν να τα υπερασπιστούν.
Αυτό βέβαια που δε γίνεται κατανοητό, που εκπλήσσει άλλους δυσάρεστα και τους περισσότερους ευχάριστα, είναι πώς οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κερατέας διαρκούν τόσο καιρό.

Ο αιφνιδιασμός......

Ο γενικότερος συσχετισμός και η έλλειψη της λαϊκής οργάνωσης σε επίπεδα αντίστοιχα της εξοντωτικής επίθεσης της κυβέρνησης και των συμφερόντων που πιστά υπηρετεί μάλλον έβγαζε στους αναλυτές κινητοποίηση ολίγων ημερών και την εκτίμηση πως κάποια στιγμή η κυβέρνηση θα κατάφερνε να επιβάλει την πολιτική της.

Φαίνεται να ΄ναι περίπου ανεξήγητο πως αυτός ο λαϊκός ξεσηκωμός κρατάει, αντέχει, συσπειρώνει όλο και περισσότερο κόσμο, ανατροφοδοτείται από τις εξελίξεις, δεν δείχνει να έχει κουραστεί και το κυριότερο έχει ευρύτατη λαϊκή αποδοχή.

Είναι αμέτρητος ο αριθμός των ψηφισμάτων αλληλεγγύης, οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης, οι διαδηλώσεις και οι δράσεις σε όλη τη χώρα υπέρ του αγώνα της Κερατέας. Οποιαδήποτε κίνηση κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κατάσταση καταλήγει πολιτικά σε βάρος της.

Οι απειλές της κυβέρνησης ότι η χωματερή θα γίνει, η στοίχιση σε αυτή τη γραμμή των ΜΜΕ, η παρουσία ισχυρών δυνάμεων ΜΑΤ, η χρήση χημικών, οι ξυλοδαρμοί, οι συλλήψεις και τα κατηγορητήρια, οι επιδρομές στην πόλη της Κερατέας, οι μαφιόζικες δολοφονικές επιθέσεις, όπως αυτή στο μπλόκο του Λαυρίου, δεν έχουν αποτέλεσμα.

Το πολιτικό ζήτημα.....

Τα πράγματα, λοιπόν, αρχίζουν και παίρνουν διαφορετική τροπή. Να μετατρέπονται σε πολιτικό ζήτημα με ευρύτερες διαστάσεις.
Πολλοί καλοθελητές καλούν την κυβέρνηση να δει το θέμα Κερατέα και άμεσα να δράσει.
Ορισμένοι την προτρέπουν να προχωρήσει σε διάλογο, συνεννόηση και έναν έντιμο συμβιβασμό ώστε το αδιέξοδο να αρθεί και να κλείσει ένα μέτωπο, το οποίο, σε καιρούς μνημονίου, μόνο πρόβλημα δημιουργεί στο κυβερνών κόμμα και συνολικά στην εξουσία.
Αυτές οι απόψεις και οι προτροπές ίσως να είχαν αξία χρήσης σε μιαν άλλη περίοδο. Σήμερα δεν είναι έτσι.

Κάποια ερωτήματα ζητούν απάντηση: Γιατί τέτοια συμπαράσταση στην Κερατέα; πώς εντάσσεται η διευρυμένη αλληλεγγύη στο σημερινό πολιτικό κλίμα; αν δεν απαντηθούν αυτά δεν μπορεί να ερμηνευτεί η διάρκεια του αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και δεν μπορεί να εκτιμηθούν η στάση και οι μελλούμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Σε ποιο τοπίο εξελίσσεται ο αγώνας της Κερατέας;

Την εικόνα συνθέτουν: ο εργαζόμενος που του κόβουν το μεροκάματο, που απολύεται, ο συνταξιούχος που υποφέρει, ο συμβασιούχος που δεν του ανανεώθηκε η σύμβαση, ο άρρωστος που αν δεν πληρώσει θα πεθάνει, τα παιδιά που δεν θα προχωρήσουν τις σπουδές τους αν δεν πληρώσουν, όλο αυτό το μαρτύριο που έχει επιβληθεί στη ζωή μας από τα μνημόνια των τροϊκανών.

Όλοι αυτοί, ο απλός λαός, βλέπουν στον αγώνα της Κερατέας τον εαυτό τους. Είναι τόσο οργισμένοι που «προσεύχονται» να νικήσει. Θέλουν να δουν αυτή την κυβέρνηση να αρχίζει να υποχωρεί.

Γι’ αυτό αυτός ο αγώνας έχει και διάρκεια και αποδοχή. Γιατί συμπυκνώνει, θέλει δεν θέλει, επιθυμίες χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη χώρα να ανατραπεί η αντιδραστική πολιτική , να μην περάσει η επέλαση του ΔΝΤ και της ΕΕ, να αρχίσει από κάπου να ξηλώνεται το πλεκτό της κυβερνητικής πολιτικής.

Αυτό η κυβέρνηση το γνωρίζει, παράγοντες της εξουσίας το φοβούνται και θα το συνυπολογίσουν στις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς τους.

Τα ενδεχόμενα:

Ένα ενδεχόμενο είναι η κυβέρνηση να κλείσει το θέμα με τη μέθοδο «τα βρήκαμε χωρίς νικητές και ηττημένους».
Δεν φαίνεται να προκρίνεται. Απεναντίας, όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής της κυβέρνησης απειλούν ότι το έργο θα γίνει, έτσι ή αλλιώς.

Και γιατί δεν το προκρίνουν;

Γιατί είναι τόσο οξυμένη κατάσταση, τόσο αποφασιστικός ο αγώνας των κατοίκων και χαίρει τόσης παλλαϊκής αλληλεγγύης όπου η πολιτική επιλογή υποχώρησης -που στην πράξη σημαίνει όχι χωματερή με την όποια της εκδοχή (ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΗ)- θα φάνταζε σαν άτακτη φυγή.

Όπως έγραψε και ο εκλεκτός της εξουσίας Παπαχελάς στην Καθημερινή, μια υποχώρηση θα θεωρούνταν εξευτελισμός και για τους νόμους και για την Ελληνική Δημοκρατία.

Και το χειρότερο είναι πως όσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν με βάση τα νέα πακέτα του μνημονίου και τη νέα σκληρότερη επίθεση, μία νικηφόρα Κερατέα θα λιπάνει το έδαφος για να ξεπηδήσουν πολλές ακόμα!.

Και επειδή οι επιλογές δεν είναι πολλές, τους απομένουν δύο.

Η μια ψάχνει Εφιάλτες, από μέσα. Πρόθυμους να προδώσουν τον αγώνα, να σπείρουν σύγχυση και απογοήτευση, να «σπάσουν» τον κόσμο της Κερατέας και με διάφορα τερτίπια να συνθηκολογήσουν την ήττα. Αυτό το σενάριο συνδέεται αναπόφευκτα με το πρώτο και λογαριάζει χωρίς τον πραγματικό ξενοδόχο που είναι ο ίδιος ο λαός της Κερατέας. Που με την αποφασιστική του στάση και τη μαζική του συμμετοχή στον αγώνα υπενθυμίζει σε όλους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι χωματερή στην Κερατέα δεν θα γίνει!

Η τελευταία επιλογή είναι να επιλέξει η κυβέρνηση, μπροστά στο κεντρικό πολιτικό ζήτημα που της έχει δημιουργηθεί από τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, την επιχείρηση «οριστικής λύσης» του προβλήματος. Με πρόσχημα μια ευνοϊκή για τα κυβερνητικά σχέδια δικαστική απόφαση να προχωρήσει στην ολοκληρωτική επίθεση ενάντια στο λαό της Κερατέας. Η επιλογή της «οριστικής λύσης» θα λουστράριζε το προφίλ αποφασιστικότητας της κυβέρνησης στα κέντρα εξουσίας μέσα κι έξω από τη χώρα. Και το κυριότερο θα προειδοποιούσε το λαό για το τι θα αντιμετώπιζε αν έστηνε κι αλλού Κερατέες.

Τέτοια χαρακτηριστικά είχαν οι δύο τελευταίες επιχειρήσεις με το πρόσχημα ανοίγματος της Λαυρίου από τα οδοφράγματα των κατοίκων. Με έναν απίστευτο αριθμό οχημάτων, ΜΑΤατζήδων και ασφαλητών να παρελαύνουν σε μια επίδειξη δύναμης και αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκειται η τελική επίθεση. Αυτήν την επιλογή ενισχύουν πολιτικά και η πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ να προχωρήσουν τα έργα αλλά και ένοχη σιωπή του κατά τα άλλα λαλίστατου αρχηγού του ΛΑΟΣ.

Η εξουσία και τα ανθρωποειδή των ΜΑΤ προκαλούν ότι στην Κερατέα θα θρηνήσουμε κι άλλους Αλέξηδες. Ξεχνούν(;) ότι ο θάνατος του Γρηγορόπουλου ξεσήκωσε όλη τη χώρα και ταρακούνησε σαν το σεισμό της Ιαπωνίας το αστικό πολιτικό σύστημα.

Όλα τα δεδομένα συνηγορούν ώστε ένα ανάλογο γεγονός να είναι πυροδότης του επόμενου σεισμού που θα ΄ναι ισχυρότερος και πιο καταστροφικός για το σύστημα ληστείας του ιδρώτα του κόσμου της δουλειάς και το σύνολο του πολιτικού εσμού που πιστά το υπηρετεί!

Άρθρο του Δημήτρη Μπαμπίλη, από την Προλεταριακή Σημαία, εφημερίδα του ΚΚΕ(μ-λ)


Ένα ακόμα τραγούδι...

"... Με αφορμή τους αγώνες σας ενάντια στα Χ.Υ.Τ.Α. έγραψα ένα τραγούδι στο οποίο εκφράζω την αλληλεγγύη μου σε αυτούς.
Σίγουρα δεν είναι κάτι το σπουδαίο μπροστά στα γεγονότα της Κερατέας , παρ' όλα αυτά είναι ένας μικρός φόρος τιμής και σεβασμού στην αντίσταση που έχετε προβάλει..."

Ευχαριστούμε τον φίλο Res of RefugeeS για το κομμάτι