Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ...

Τελευταία είδηση η σύλληψη 5 συμπολιτών μας από το Λαύριο οι οποία είχαν κλείσει το δρόμο στον κόμβο Βρωμοπουσίου, για παρακώλυση συγκοινωνιών. ΄Το γεγονός αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα του ΧΥΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ  είναι πρόβλημα όλης της Λαυρεωτικής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες συμπολίτες μας από το Λαύριο.


Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ - Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΣΙΩΠΑ...


Λίγα λεπτά πριν, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ, ανακοινώθηκε δήλωση του κ. Ραγκούση ότι δεν θα γίνει ΧΥΤΑ στην Κερατέα, αλλά  ΧΥΤΥ και πως οι κάτοικοι δεν θέλουν τα σκουπίδια στον τόπο τους αλλά να τα πάνε αλλού. Μέγα ψέμα. τα τεύχη δημοπράτησης μιλούν ξεκάθαρα για ΧΥΤΑ και τίποτε άλλο!!!









Άλλο ψέμα που είπε ο υπουργός είναι πως το έργο θα είναι για τα απορρίμματα της περιοχής και ΜΟΝΟ. Ο περιφερειακός σχεδιασμός προβλέπει για το Οβριόκαστρο 127.000 tn απορρίμματα το χρόνο. Δεν παράγει αυτές τις ποσότητες η Λαυρεωτική ούτε στη φαντασία τους(η Κερατέα μόνο παράγει λιγότερο από 10tn την ημέρα) και δεν είναι η Κερατέα και η Λαυρεωτική υπαίτιες για τον κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά η κακοδιαχείριση των απορριμμάτων από τους δήμους του λεκανοπεδίου και φυσικά Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. Κι αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά έχουν δημοσιευθεί άπειρες φορές στον τύπο.




Είναι ντροπή για έναν υπουργό να παραπληροφορεί και να δημιουργεί εντυπώσεις και είναι ντροπή και για ένα μεγαλό τηλεοπτικό σταθμό να μην επαληθεύει τις πληροφορίες που μεταδίδει.



Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τα κριτήρια αποκλεισμού της περιοχής




Υπάρχει ΠΡΟΤΑΣΗ από το 1997, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής (ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΟΥΒΑΡΑΣ, ΣΑΡΩΝΙΔΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ) να διαχειριστούμε τα απορρίμματα μας μόνοι μας και εντός της Λαυρεωτικής.


Κι ενώ είχε συμφωνήσει αρχικά η τότε κυβέρνηση, μετά το απέρριψε.


Αυτή τη στιγμή η Κερατέα πραγματοποιεί 6 προγράμματα ανακύκλωσης, έχει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και βιολογικό καθαρισμό.


Δε ζητάμε οι κάτοικοι να τα πάμε αλλού, αλλά με σύγχρονη μέθοδο και με άλλη χωροθέτηση να διαχειριστούμε τα απορρίμματα που παράγουμε στη Λαυρεωτική μόνοι μας, σε περιοχή εντός της Λαυρεωτικής, όχι αλλού...

Μία αξιόλογη πρόταση διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σε εθνικό επίπεδο, είναι αυτή του καθηγητή του πολυτεχνείου Κρήτης κ. Οικονομόπουλου που μπορείτε να δείτε εδώ Μελέτη Οικονομόπουλου



Όσον αφορά τον κ. Παπουτσή έιναι άφαντος και δε μας εξηγεί γιατί η αστυνομία αγνοεί την εισαγγελική παραγγελία; Γιατί ξυλοκοπούνται νομοταγείς πολίτες που έχουν δίκιο; Γιατί ξυλοκοπούνται όποιοι βρεθούν μπροστά τους, όπως δημοσιογράφοι;

Συνεχίζουμε...



Υ.Γ. - Βίντεο σχετικά με το Οβριόκαστρο ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΧΗΣ ( 6 )

Αυτή τη στιγμή έχουν σβήσει τα φώτα εκεί που βρίσκονται οι κάτοικοι ενώ λειτουργεί κανονικά ο φωτισμός εκεί που βρίσκονται τα ματ.
Οι κάτοικοι έχουν στήσει οδοφράγματα και απο πάνω τους πετάει ελικόπτερο της αστυνομίας...

ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ !!!!


Εδώ και λίγη ώρα πλήθος κόσμου έχει αναγκάσει τις δυνάμεις της αστυνομίας (ματ) να γυρίσουν στις αρχικές τους θέσεις !!!!!!!!

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ...

Τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο χώρο της λεωφόρου Λαυρίου, πριν το Οβριόκαστρο. Δυνάμεις των ΜΑΤ, που ενισχύθηκαν από το πρωί, έχουν ακροβολιστεί στο χώρο του ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας και έχουν φτάσει μέχρι τον εκεί κόμβο. Η χρήση των χημικών είναι απίστευτη, όπως και το μένος των ματατζήδων. Δυστυχώς, η κατάσταση οδηγείται σε ακραίες λύσεις. Νωρίτερα, ξυλοκόπησαν άγρια πολίτες και το δήμαρχο Κερατέας.


Η κατάσταση, πλέον, ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και λογική. Κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί σε κανέναν τίποτα. Νομίζουν ότι θα τελειώσει η ιστορία σε 2 ή 3 ημέρες; Γελιούνται...

Ελπίζουμε μόνο να μην επαναλειφθεί αυτό που προέβλεπε και δεν ήθελε ο πρώην υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ: 

"Δεν θέλω στην Κερατέα έναν ακόμα Γρηγορόπουλο..."

Με τη συμπεριφορά των μπράβων του Παπουτσή εκεί οδηγούμαστε.





Περισσότερη ενημέρωση αργότερα



Συνεχίζουμε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΧΗΣ ( 5 )

Ο πετροπόλεμος με την αστυνομία συνεχίζεται , τα ματ κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειρομβοβίδων κρότου λάμψης ενω έχουν ενισχύσει τη δύναμή τους και με ένα κανονάκι νερού.
Ολα αυτά την ίδια ώρα που πιέζεται ο υπουργός Δικαιοσύνης η αυριανή απόφαση να είναι υπέρ του κράτους των εργολάβων.
Αυτή τη στιγμή ξυλοκοπείται άγρια ο Δήμαρχος Κερατέας ο οποίος είναι πεσμένος κάτω στο δρόμο και τα ματ δεν αφήνουν τον κόσμο να έρθει να τον πάρει!!!!