Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Για τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας...

Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Θέλω να τιμήσω τον Συμπολίτη μου Κύριο Κωνσταντίνο Πρίφτη, γιατί πολύ απλά το έργο αυτό οφείλεται στο μεγαλύτερο ποσοστό σε εκείνον. Γιατί καλύπτει την ανυπαρξία του κράτους σε ένα τομέα σημαντικό, όπως αυτόν της υγείας και γιατί έχει προσφέρει πολλά στον τόπο μας. Παρότι ξέρει πολύ καλά, πως όποιος δίνει στο τέλος πικραίνεται, αυτός επιμένει, υπομένει και συνεχίζει να το κάνει. Αυτό λέγεται ανιδιοτελής προσφορά. Αυτό λέγεται  αγάπη…






Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν κυβερνητικό ή σε οποιονδήποτε τοπικό «star» να καπηλευθεί τις προσπάθειες κάποιων άλλων, κλέβοντας δημοσιότητα από ένα έργο που δεν είναι δικό του. Θα είμαι εκεί να του το υπενθυμίσω.

Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Προσβάλλομαι ως πολίτης μόνο και μόνο από την παρουσία ενός μέλους της κυβέρνησης που θα περάσει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που παρέδωσε άνευ όρων την ανεξαρτησία αυτής της χώρας. Θα είμαι εκεί για να αποτρέψω την ενδεχόμενη παρουσία του.

Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Ένα μέλος της κυβέρνησης που για 4½ μήνες, διέταξε την εισβολή των ΜΑΤ στον τόπο μας, μας έσυρε ως τρομοκράτες στα δικαστήρια, πότισε την πόλη και τους αγρούς με χημικά, διέδωσε ψέματα στην κοινή γνώμη με τη συνεπικουρία των ΜΜΕ, λειτούργησε ως παρακράτος και όχι ως δημοκρατική κυβέρνηση, δε μπορεί να έρχεται στην Κερατέα. Ο υπουργός είναι τουλάχιστον ανεπιθύμητος.

Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Τελείωσαν οι εποχές που ο κάθε «Γκρούεζας» και τα κομματόσκυλα έβρισκαν ευκαιρίες για φιέστες. Πως θα εμφανιστούν αυτοί που μοίραζαν προεκλογικά ψηφοδέλτια του Σγουρού, λέγοντας πως η χωματερή θα γίνει όπως και να 'χει και ήταν απόντες από τα μπλόκα; Ας τολμήσουν.

Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Ξέρω πολύ καλά την ιστορία και γιατί καθυστέρησε η κατασκευή και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας τόσα χρόνια. Τη συνείδηση των υπευθύνων πρέπει να βαραίνουν «τόνοι» τύψεων, για τους άδικους θανάτους συμπολιτών μας εξ αιτίας τους. Βέβαια μερικοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Κι αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν για χειραψίες και φωτογραφίες όλο χαμόγελα και ύφος γεμάτο υπερηφάνεια. Θα είμαι εκεί να τους «καμαρώσω».

Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Θέλω να τιμήσω την μνήμη όλων εκείνων των συμπολιτών μου που έχασαν τη ζωή τους, ιδιαίτερα των νέων, επειδή δεν υπήρχε κανείς να τους δώσει τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. Επειδή δεν υπήρχε σε μια περιοχή 20.000 πολιτών ένα ασθενοφόρο.

Θα πάω στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας γιατί:
Θέλω να τιμήσω την μνήμη του πατέρα μου, που έχασε τη ζωή του επειδή δεν δέχθηκε κι αυτός έγκαιρα τις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ. Το μόνο που χρειαζόταν για να ζήσει εκείνη την ημέρα ήταν να του χορηγηθεί ένας απλός ορός. Γιατρός δεν υπήρχε πουθενά και το ασθενοφόρο έκανε 2½ ώρες να έρθει και άλλη 1½ ώρα να φτάσει στο «Γ. Γεννηματάς». 

Ήταν αργά…

Μερικά ερωτήματα:

Χαίρομαι πολύ που ανοίγει επιτέλους τις πόρτες του για τους κατοίκους αυτό το Κέντρο Υγείας. Τι εγκαινιάζουμε όμως; Το ότι στελεχώνεται από 6 άτομα προσωπικό, 2 εκ των οποίων θα είναι γιατροί; Το ότι θα υπολειτουργεί;

Πότε θα γίνει η προκήρυξη των θέσεων και πότε θα στελεχωθεί πλήρως; Σε άλλα 10 χρόνια από σήμερα; Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να περιμένουμε τα ασθενοφόρα και να προσευχόμαστε για σωτηρία. Μέχρι τότε θα συνεχίσουν να πεθαίνουν άνθρωποι επειδή η γραφειοκρατία και η εξυπηρέτηση «των ημετέρων» θα υπερέχουν της ανθρώπινης ζωής και δυστυχώς, η Αθήνα θα βρίσκεται ακόμα μακριά. 

Και κάποιες εξηγήσεις:


Υποτίθεται πως τυπικά το έργο εγκαινιάζεται από τον υπουργό, μιας και ανήκει στην ΑΕΜΥ, την οποία και εποπτεύει και ζητά μια λίστα για να στείλει προσκλήσεις σε θεσμικούς φορείς και άλλους φορείς του τόπου. Πιστεύω πως οι περισσότεροι προσκεκλημένοι είναι κατ΄ υπόδειξη του κ. Πρίφτη και κάποιοι ενδεχομένως από το δήμο. Δεν πιστεύω ότι είναι πριβέ. Ακόμα και έτσι να είναι, ποιος θα μας εμποδίσει να μπούμε μέσα; Στο κάτω κάτω ο «αξιότιμος» κ. δήμαρχος μας καλεί στα εγκαίνια.

Τα ίδια που ισχύουν για τον υπουργό, ισχύουν και για την αγέλη των ανίκανων πολιτικάντηδων της περιοχής (βουλευτάδων και λοιπών). Η γιούχα θα είναι ότι πιο μαλακό θα νοιώσουν αν εμφανιστούν.

Τα τέλεια εγκαίνια θα ήταν να είχαμε πλήρως στελεχωμένο το Κέντρο Υγείας και να λειτουργούσε κανονικά από την πρώτη ημέρα.

Έστω κι έτσι, εγώ θα είμαι εκεί να πω ένα μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που μόχθησαν για αυτό το έργο, με πρώτο τον κ. Πρίφτη. Θα είμαι εκεί γιατί το Σάββατο ξεκινάει και κάτι καλό σε αυτόν τον τόπο, έστω κουτσουρεμένο. Είναι μια αρχή. 

Για τους υπόλοιπους θα είμαι εκεί για να φωνάξω, να διαμαρτυρηθώ και ελπίζω να μην προκληθώ. Ελάτε κι εσείς να κάνουμε αυτό το πρωινό γιορτή. 

Κι αν οι μαλάκες εμφανιστούν, θα τους υποδεχθούμε όπως τους αρμόζει…