Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Δύο χρόνια από τη Μαύρη Τρίτη - (ενημέρωση από δήμο, νομικές εξελίξεις, 2ο Πανόραμα Ταινιών)

Σαν σήμερα δύο χρόνια πριν, ζήσαμε τα γεγονότα της Μαύρης Τρίτης. Στις 8 Φεβρουαρίου 2011 εισέβαλαν μέσα στην πόλη τα ματ, μετά από την πρώτη εισβολή σε κατοικίες συμπολιτών μας από την ασφάλεια. Τα γεγονότα είναι γνωστά και μπορείτε να τα θυμηθείτε ξανά διαβάζοντάς τα εδώ.




Ήταν η ημέρα που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Όλα ήταν πια θέμα χρόνου για την υποχώρηση της κυβέρνησης και των αναλώσιμων που είχε στείλει για να επιβάλλει την ανομία. Η επόμενη ημέρα, η 9η Φεβρουαρίου 2011, ήταν επιβεβαίωση αυτή της νικηφόρας αίσθησης και η αλλαγή της από αίσθηση σε απόλυτη σιγουριά. Χιλιάδες κόσμου αντί να τρομοκρατηθούν και να κλειστούν στα σπίτια τους, διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν με πορεία στο μπλόκο, αναγκάζοντας τις δυνάμεις των ματ να οπισθοχωρήσουν και να αποχωρήσουν οριστικά στις 18 Απριλίου 2011. 




Αυτή ή ιστορία μας ξεπέρασε όλους και ότι ξεπερνάει τους ανθρώπους μόνο καλύτερους μπορεί να τους κάνει. Υπάρχουν όμως και οι λίγοι, που έμειναν στάσιμοι, που δεν πορεύτηκαν μπροστά. Που δεν θέλουν οι πολίτες να έχουν άποψη, κρίση και λόγο. Δείτε τι γίνεται κάθε ημέρα γύρω μας. Θυμηθείτε τι έγινε εδώ. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω, όσο κι αν προσπαθούν να αφανίσουν τις μνήμες μας...


Συναντήσεις
Σήμερα υπάρχουν δύο ευκαιρίες να βρεθούμε από κοντά. Η πρώτη είναι στην ενημέρωση που θα κάνει ο δήμος για το θέμα της περίφημης τροπολογίας.

Η δεύτερη είναι στην "ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ" και την έναρξη του 2ου ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΑΙΝΙΩΝ - ΜΕΡΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ & MICROFILMS ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ. 




«Στις 8 Φεβρουαρίου 2011, η Κερατέα έζησε την πιο οδυνηρή μέρα της ιστορίας της με την εισβολή των ΜΑΤ μέσα στις πλατείες, τα καταστήματα, τα σπίτια, τις αυλές μας. Αυτή η ύβρις προς την οικογένεια, την κοινότητα, τη Δημοκρατία, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί. Δύο χρόνια ακριβώς από τότε, την ίδια μέρα με συμμάχους τους σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ταινιών εδραιώνουμε το θεσμό «ΜΕΡΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ & MICROFILMS ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ». Στόχος μας να μετουσιώσουμε όλα αυτά που ζήσαμε τις 128 μέρες αντίστασης, σ’ ένα καλλιτεχνικό γεγονός που να ξεπερνά τα όρια της μικρής μας πόλης και να αγγίζει όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους.» 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ 




Νομικές εξελίξεις 
Αναβλήθηκε για τις 13 Νοεμβρίου 2013 η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε τις κατηγορίες των αυτοδιοικητικών του πρώην δήμου Κερατέας και ενός συμπολίτη μας. Αιτία ήταν η μη κλήτευση των μαρτύρων κατηγορίας, η οποία κρίθηκε από το δικαστήριο απαραίτητη. Περισσότερα εδώ