Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι θα βρίσκονται λεωφορεία (2 του δήμου) από τον Προαστιακό-Κορωπί για μετακίνηση στην συναυλία της Κερατέας από τις 18:30.




Όπως καταλαβαίνετε, είναι λίγο δύσκολο να ανέβουμε αυτή τη στιγμή στο Οβριόκαστρο, αλλά σύντομα θα το καταφέρουμε. Αυτό είναι υπόσχεση. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον κόμβο Μητραντώνη, που είναι η ΤΡΙΤΗ ΕΙΣΟΔΟΣ της Κερατέας, για όσους έρχονται από Αθήνα και δεν περάσουν μέσα από την Κερατέα. Όσοι περάσετε μέσα από την πόλη, ευθεία προς Λαύριο.


Όσοι έρθετε από Αττική Οδό, τα σκάσετε δηλαδή στους γνωστούς αγαπημένους μας, είναι πολύ εύκολο να φτάσετε Κερατέα. Το μόνο που έχετε να κάνετε στην έξοδο του αυτοκινητοδρόμου στο Μαρκόπουλο είναι να συνεχίσετε ευθεία και θα φτάσετε στην Κερατέα.



Αυτό θα συμβεί εάν δεν έχει μπλόκο στα Καλύβια, μετά το Μαρκόπουλο. Αν υπάρχει μπλόκο, σύνηθες αυτές τις ημέρες, αναγκαστικά περνάτε μέσα από τα Καλύβια και βγαίνετε από την πλατεία των Καλυβίων στο άλλο φανάρι Καλυβίων-Κερατέας, κάνετε δεξιά και συνεχίζετε ευθεία.


Αν χαθείτε, ρωτήστε τους ντόπιους, θα προσανατολιστείτε εύκολα.


Όσοι έρθετε από παραλία μπορείτε να έρθετε είτε από Βάρης-Κορωπίου, Μαρκόπουλο και μετά ευθεία για Κερατέα, είτε από Λαγονήσι, Καλύβια και δεξιά για Κερατέα.


ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΚΕΡΑΤΕΑ, ΜΕΤΑ ΔΕ ΧΑΝΕΣΤΕ...


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ:

Χειμωνιάτικο ντύσιμο, κάποιο σνακ(αν και κάτι θα φτιάξουν για μεζέ, όπως κάθε βράδυ), αναψυκτικά, μπύρες, ποτά, νερά.


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΓΥΑΛΙΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ 
                       ΜΟΝΟ ΚΟΥΤΑΚΙΑ
                       ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ
                       ΜΟΛΟΤΩΦ :)


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ 



για όποια διευκρίνιση στο mail μας antixyta.blogspot@gmail.com 
και στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου 2299066840


ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΙΙΙ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ




ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ





ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΊΡΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ





Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, καλέι το λαό της Λαυρεωτικής να συμμετέχει στα μπλόκα ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης-ΕΕ για ΧΥΤΑ στην Λαυρεωτική. Τα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία σκοπό έχουν να εγκαταστήσουν βιομηχανία κερδών στο θέμα των σκουπιδιών και να χαρατσώνουν το λαό δεν πρέπει να περάσουν. Ο λαός της Λαυρεωτικής έχει πληρώσει πολύ ακριβά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του παρελθόντος. Ακόμα και σήμερα τα παιδιά μας είναι μολυσμένα με μολυβδίαση. Όχι άλλη περιβαλλοντική επιβάρυνση στην Λαυρεωτική. Η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί ανήκει αποκλειστικά στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι οποίες δεν προσπάθησαν ποτέ να δώσουν ολοκληρωμένη λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα.





ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:






Την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από ολόκληρη την Λαυρεωτική.

Καμμία έναρξη εργασιών στην περιοχή και τώρα και στο μέλλον. Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις εναντίον του λαού που αγωνίζεται.





Ολοκληρωμένη ανακύκλωση, ώστε να μένει ένα μικρρό υπόλειμμα, όπου θα τοποθετηθεί σε χώρο όπου θα κρίνουν οι επιστήμονες, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες






Κεντρικός πανελλαδικός σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων






Αταλάντευτα ενάντια στην καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων





Άμεσο κλείσιμο και αποκατάσταση των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών





Η διαχείριση των σκουπιδιών να γίνεται αποκλειστικά από το κράτος και τους Δήμους, χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.






ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ:





Τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) ο οποίος πήρε απόφαση να παραδώσει την διαχείριση των απορριμμάτων στους ιδιώτες και να γίνουν τέσσερα εργοστάσια των οποίων την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία θα οι ιδιώτες. Αυτή η κίνηση προδιαγράφει χαράτσια για τον λαό και απολύσεις.





Καλούμε τον λαό να συνεχίσει τον αγώνα οργανωμένα, πειθαρχημένα, περιφρουρημένα και μαζικά. Ο πετροπόλεμος δεν φέρνει αποτελέσματα, χρειάζονται πολύμορφες μορφές πάλης οι οποίες στόχο θα έχουν το σύνολο της πολιτικής της Κυβέρνησης ΔΝΤ, ΕΕ για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων για μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των κερδών του κεφαλαίου.




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΥΡΙΓΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΣ



Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΟΥΜΠΛΗ ΜΑΡΙΑ

====================================



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ



(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)




Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879, 6977806266





Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!




Όλοι την Πέμπτη 23/12 στη συναυλία έξω από την Κερατέα (κόμβος Μητραντώνη)





Το τελευταίο διάστημα, στην Κερατέα η κυβέρνηση δείχνει το πιο κατασταλτικό της πρόσωπο απέναντι στους κατοίκους που αντιδρούν στα σχέδια δημιουργίας άλλης μιας χωματερής στην Αττική. Δακρυγόνα, αντλίες νερού, πλαστικές σφαίρες και, παραπομπές με τον τρομονόμο, επιστρατεύτηκαν για να κάμψουν τις δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων.





Η κυβέρνηση της τρόικα –ΕΕ – ΔΝΤ που με το Μνημόνιο ισοπεδώνει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατεδαφίζει κάθε δημόσια κοινωνική υπηρεσία και παροχή, προχωράει στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Το κατασκευαστικό κεφάλαιο εξαπολύει διπλή επίθεση προκειμένου να λεηλατήσει τους φυσικούς πόρους και την εργασία των εργαζόμενων. Έτσι, την ίδια στιγμή που επιβάλλουν εξοντωτικούς ρυθμούς και απολύσεις στους εργαζόμενους , προχωρά στη λεηλασία του περιβάλλοντος, επιβάλλοντας κατοχή στην Κερατέα, με την βοήθεια των ΜΑΤ και την κάλυψη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Υπουργείου «Περιβάλλοντος».




Το συγκεκριμένο έργο όχι μόνο είναι καταστροφικό για τους κατοίκους και το περιβάλλον, αλλά γίνεται παράνομα, καθώς η ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηρισθεί ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (ΦΕΚ 852/Β/3.9.1980). Είναι κηρυγμένη ζώνη Α’ απόλυτης προστασίας λόγω αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΦΕΚ 1070/Β/29-12-1995). Την ίδια ημέρα όμως 29-12-1995, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων Κοινοτήτων Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), επέλεξε το χώρο με έγγραφό του για χωματερή. Στο κέντρο όπου σχεδιάζεται να γίνεται η απόθεση απορριμμάτων υπάρχει πηγή, και το υδατορέμα “Μουζάκι” διασχίζει κατά μήκος όλο το χώρο των εγκαταστάσεων. Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο και υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές του 5ο π.Χ. αιώνα. Η περιοχή είναι κηρυγμένη αναδασωτέα και μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία και χωράφια, τα οποία δεν είναι απαλλοτριωμένα. Απέχει λιγότερο από 1.200μ. από τα όρια του οικισμού (Πλάκα) που προϋπήρχε του 1923 Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο, ενώ την περιοχή διασχίζει αγωγός φυσικού αερίου.




Η καθαριότητα είναι ανάγκη και κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο! Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους ή του συνόλου της καθαριότητας.





ΔΗΜΟΣΙΑ, ΑΠΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ





ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!





ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ




ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ, ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ.




ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ





Προσυγκέντρωση σωματείων στις 6μμ στον κόμβο της Κακιάς Θάλασσας επί της Λαυρίου(2η είσοδος Κερατέας) και Πορεία στο χώρο της συναυλίας




=================================




"H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διαλύει το εισόδημα των εργαζομένων της χώρας προς όφελος των τραπεζών και των πλουσίων αλλά δεν της φτάνει μόνο αυτό. Επιθυμεί να κάνει και κάθε είδους εξυπηρέτηση στα εργολαβικά συμφέροντα, γι' αυτό και απαντάει με καταστολή και ξυλοδαρμούς στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, που δίκαια δεν θέλουν ακατάλληλες λύσεις διαχείρισης αποβλήτων στην γειτονιά τους. Την ίδια στιγμή που οι μέθοδοι ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ δεν χρησιμοποιούνται πουθενά πια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει να επιβαρύνει τους πολίτες με επιπλέον κόστος και να επιβαρύνει και το περιβάλλον, γιατί αυτό συμφέρει τους εργολάβους.




Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας είναι δίκαιος και πρέπει να νικήσει




Όλοι και όλες σήμερα 23/12, στην συναυλία συμπαράστασης, στις 7 μ.μ στον κόμβο Μητραντώνη στην Κερατέα".





ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ




==================================


ΕΞΩ ΟΙ Χ.Υ.Τ.Α. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ




Κοινή ανακοίνωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας






Παρακολουθώντας τα γεγονότα της Κερατέας και την προσπάθεια βίαιης επιβολής του Χ.Υ.Τ.Α. στην περιοχή, δεν μπορεί παρά να μας διακατέχουν αισθήματα αγανάκτησης. Ενάντια σε κάθε νομικό πλαίσιο, ακόμα και πρόσφατες εισαγγελικές αποφάσεις, κυριαρχεί η βία σε βάρος των κατοίκων που αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμά τους να διαβιώνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους σε ένα υγιές περιβάλλον.






Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν συντονισμένα διαδίδοντας ότι πρόκειται να εγκατασταθεί η λιγότερο ρυπογόνα μονάδα εναπόθεσης απορριμάτων Χ.Υ.Τ.Υ. πράγμα που δεν ισχύει αφού η επίσημη δημοπράτηση του έργου αναφέρεται σαφώς σε Χ.Υ.Τ.Α., χωρίς να σημαίνει ότι η λύση του Χ.Υ.Τ.Υ. είναι αποδεκτή για την περιοχή.






Σε μια χρονική στιγμή όπου οι Χ.Υ.Τ.Α. καταργούνται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κατόπιν επιστημονικών, τεχνικών και νομικών μελετών και κόντρα σε κάθε λογική, επιβάλλονται με τη βία στις περιοχές που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.






Πίσω από το κουκούλωμα των ΜΜΕ οι κραυγές των κατοίκων μας πληροφορούν ότι η περιοχή είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος, ότι είναι τοπίο εξέχουσας φυσικής ομορφιάς, ότι τα αγροτεμάχια που θέλουν να εγκαταστήσουν το Χ.Υ.Τ.Α. δεν έχουν απαλλοτριωθεί νόμιμα, δηλαδή ανήκουν ακόμα σε ιδιώτες, ότι ο εισαγγελέας αποφάσισε την αποχώρηση της αστυνομίας.






Παρόλα αυτά, οι «προστάτες» (του μεγαλοεργολάβου) αστυνομικοί εκτελώντας άνωθεν εντολές εξακολουθούν να τρομοκρατούν του μαχόμενους κατοίκους πνίγοντάς τους στα χημικά, συλλαμβάνοντάς τους, χτυπώντας τους αλύπητα και τραυματίζοντάς τους σοβαρά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ηλικιωμένους ή παιδιά, «αποφασίζοντας και διατάσσοντας» την καταδίκη της περιοχής σε ανθυγιεινή διαβίωση.







Ζητάμε την ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων της Κερατέας, οι οποίοι δε θέλουν να πάνε αλλού τα απορρίμματα τους αλλά να τα διαχειριστούν οι ίδιοι και να μην καταστραφεί η περιοχή που ζουν μετατρεπόμενη σε χωματερή της Αττικής.






Αναγνωρίζουμε το αυτονόητο δικαίωμα των κατοίκων να έχουν τον πρώτο λόγο σε ότι αφορά στην περιοχή και τις συνθήκες διαβίωσης τους σ’αυτήν και όχι οι εντολείς της αστυνομικής βίας που επιβάλλουν με αυταρχικό τρόπο την εξαθλίωση και το θάνατο.





Συμπαραστεκόμαστε με κάθε δυνατό μέσο στον αγώνα των κατοίκων και στις δίκαιες επιθυμίες τους.






* Ελευθεριακή Συνέλευση Αμπελοκήπων





*Σχεδία στα ανοιχτά της Αίγινας





*Πρωτοβουλία κατοίκων Καισαριανής





*Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων, Συλλογικοτήτων και Ατόμων Εξαρχείων



ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΝ ΜΑΤ I

Βίντεο από τη χθεσινή "ξενάγηση" στο Οβριόκαστρο...