Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΘΩΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


Αθώος κρίθηκε σήμερα 10/10 στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο τέως Δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού, ο οποίος διωκόταν ως υπαίτιος των συγκρούσεων κατοίκων και αστυνομίας τον Δεκέμβρη του 2010.

Κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες δεν προέκυψε μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Αίσθηση προκάλεσε, για άλλη μια φορά, η απουσία του κύριου μάρτυρα κατηγορίας αστυνόμου Μπόμπου, ο οποίος ποτέ δεν έχει εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει.

Τόσο από τους μάρτυρες υπεράσπισης όσο και τον ίδιο τον κατηγορούμενο υπήρξε παραδοχή στην εμπλοκή και συμμετοχή του στον Αγώνα της Κερατέας με κάθε νόμιμο και ειρηνικό μέσο.

Μετά από μία εξαντλητική διαδικασία το δικαστήριο κατέληξε στην αθωωτική απόφαση. 

Και στη σημερινή δίκη αποδείχθηκε πως ο Αγώνας των 128 ημερών της Κερατέας ήταν δίκαιος και νόμιμος, γεγονός που αναγνωρίζεται πλέον και από τους δικαστές. Οι συνεχείς αναφορές των δικαστών στις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που έκριναν παράνομο το έργο, οι οποίες αποτελούν μαζί με την καθολική συμμετοχή των κατοίκων της Κερατέας και την ευρεία στήριξη πολιτών και κινημάτων από άλλες περιοχές, των γειτονικών Δήμων, της τότε Νομαρχίας, σχεδόν όλων των κομμάτων και βουλευτών της περιοχής, σημαντικά και αδιάψευστα στοιχεία που βαραίνουν τις δικαστικές αποφάσεις.   

Ο Αγώνας αυτός ήταν δίκαιος και κυρίως νόμιμος.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί...