Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

37η ΗΜΕΡΑ - ΠΟΡΕΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑ-ΒΙΟ.ΠΑ.-ΜΑΤ...


Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Πορεία Συμπαράστασης κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς,
δυνάμεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εκλεγμένων στην τοπική αυτοδικοίκηση απο το χώρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, κατά της χωροθέτησης ΧΥΤΑ στον Αρχαιολογικό Χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας...


Επίσης παρευρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θοδωρής Δρίτσαςπηγή βίντεο


ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ...


16/01/2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗτων Πολιτιστικών Φορέων της Κερατέας Λαυρεωτικής:


Δημοτική Παραδοσιακή Σχολή «ΤΟ ΚΟΠΑΝΕΛΙ»


Δημοτική Χορωδία


Λαογραφικός Σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ»


Λύκειο των Ελληνίδων


Σύνδεσμος «
ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»

Η πόλη μας από τις 11 Δεκεμβρίου 2010 βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση βιαιότητας και αυθαιρεσίας από το Ελληνικό Κράτος. Μεγάλος αριθμός δυνάμεων καταστολής έχουν αποκλείσει την πόλη μας και έχουν καταστρέψει την πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου Λαυρεωτικής. Πάνοπλες δυνάμεις MAT έχουν εγκατασταθεί στη γη μας για να προστατεύσουν τα μηχανήματα του εργολάβου και να διευκολύνουν ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που δρομολογείται στο Δήμο μας. Το Κράτος με περίσσιο θράσος προσπαθεί να υλοποιήσει έναν ξεπερασμένο Περιφερειακό σχεδιασμό που προβλέπει την δημιουργία ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Ένα σχεδιασμό που παραβλέπει την τοπική κοινωνία και οδηγείται από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα με τις λύσεις που αυτά προωθούν.


Λύσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων υπάρχουν, οι οποίες είναι φθηνότερες, βιώσιμες και μακροπρόθεσμες αλλά που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργολάβων. Στο χέρι μας είναι να πείσουμε την πολιτεία να τις υιοθετήσει και να αλλάξει τον Περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.


Ο Αρχαιολογικός χώρος του Οβριοκάστρου είναι ένας τόπος ο οποίος φιλοξενεί τις πολιτιστικές μας δραστηριότητες και αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες που έχουν απομείνει στην Ν.Ανατολική Αττική που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αποδέκτης μιας φρενήρης ανάπτυξης αλλά συνάμα και υποβάθμισης με δραστηριότητες όπως το Αεροδρόμιο, Λιμάνι Λαυρίου, Εργοστάσιο ΔΕΗ κ.α που επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής μας.


Καλούμε τα μέλη των συλλόγων μας, τους πολίτες της Λαυρεωτικής αλλά και τους πολίτες όλης της Αττικής να ενισχύουν καθημερινά τον αγώνα αυτό για να αποτρέψουμε όλοι μαζί την κατασκευή μιας νέας χωματερής στο ήδη επιβαρυμένο Αττικό τοπίο.
Καλούμε όλους να σταθούν στο πλευρό μας και να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στα συμφέροντα τα οποία επιβάλλουν ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Το ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ήταν, είναι και θα παραμείνει χώρος Πολιτισμού.


Όλοι μαζί ενωμένοι θα αποτρέψουμε τη δημιουργία ΧΥΤΑ στη Λαυρεωτική.


Μπορούμε και θα το κάνουμε…

ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...Το ΠΑΡΑκράτος συνεχίζει να παραβιάζει τους νόμους, να παραπληροφορεί και να εκβιάζει. Τα ΜΜΕ πανυγηρίζουν γιατί πήρε παράταση το κλείσιμο των παράνομων χωματερών για 6 μήνες και έτσι δεν θα πληρώνουμε πρόστιμα. Υπενθυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις παρανομες χωματερές υφίσταται στην Πελοπόννησο και στα νησιά. Αλήθεια, μπορεί να μας πληροφορήσει το ΥΠΕΣ πόσες παράνομες χωματερές λειτουργούν από 01.01.2011 στην Αττική και ποιες είναι αυτές;Όσον αφορά το ταξίδι του πρώην δημάρχου Κερατέας στις Βρυξέλλες, δεν περιμέναμε και πάρα πολλά πράγματα. Είναι γνωστή η θέση της Ε.Ε. πως δεν επεμβαίνει στο Εθνικό Δίκαιο, δηλαδή δεν εξετάζει αν το έργο είναι νόμιμο ή όχι(;) άλλα όταν τελειώσει, θα ελέγξει αν έχει γίνει με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει. Τότε και μόνο τότε μπορεί να επέμβει και αν κάτι δεν έχει γίνει σωστά επιβάλλει πρόστιμα ή ζητά πίσω τη χρηματοδότηση.Στα μπλόκα την Παρασκευή είχαμε άλλη μια μεγάλη νίκη. Οι πολίτες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και ήδη το έχουν καταλάβει καλά αυτοδιοικητικοί και κυβερνητικοί παράγοντες. Μεγάλη ένταση υπήρχε από νωρίς το βράδυ στο σημείο όπου τα ΜΑΤ έχουν κλείσει το δρόμο. Για αρκετή ώρα υπήρχε ο γνωστός "εποικοδομητικός διάλογος" με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που συνεχίζεται εδώ και ημέρες. Η αλήθεια είναι πως όσο περνούν οι μέρες, το ηθικό των κατοίκων ανεβαίνει, ενώ από την απέναντι πλευρά δε συμβαίνει το ίδιο. Λίγο αργότερα, κι ενώ συνεχίζονταν οι "συνομιλίες" στη Λαυρίου, μία ομάδα 40 ατόμων ξεκίνησε για το βουνό. Στόχος: Τα μηχανήματα του εργολάβου. Το θέαμα που αντίκρυσαν ήταν αστείο καθώς οι "εκλεκτοί" φύλακες των μηχανημάτων το είχαν ρίξει στο ποτό και τον χορό. Ωραία συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους τους που επί ώρες "εργάζονταν σκληρά". Την κατάλληλη στιγμή έγινε η επίθεση και τα ΜΑΤ το αντιλήφθηκαν στα 15 μέτρα μακριά τους. Έγινε μάχη σώμα με σώμα, έγιναν ζημιές στα μηχανήματα και οι αστυνομικοί τα είχαν χάσει. Μία ακόμα απόδειξη πως χωρίς τις μάσκες και τα χημικά είναι κότες. Η σύγχυση που προκλήθηκε είχε σαν αποτέλεσμα να τραβήξει ένας από αυτούς το πιστόλι του και να το κολλήσει ατο κεφάλι ενός από τους κατοίκους. Εκείνος ψύχραιμα γυρισε και του είπε: "Ρίξε μου ρε αν έχεις τα κότσια και κοίτα τριγύρω σου, να δεις τι θα γίνει μετά..."Το όπλο επέστρεψε στη θήκη του...Σήμερα Σάββατο τα μηχανήματα μεταφέρθηκαν στην κορυφή του λόφου Βίλλια, εκτός του χώρου του ΧΥΤΑ, ακριβώς στο σταθμό του Φυσικού Αερίου. Μήπως είναι MEGA λάθος αυτή η επιλογή;Η Κυριακή είναι μία μεγάλη ημέρα, γεμάτη εκδηλώσεις. Στις 10 το πρωί στον πολυχώρο ATTART φιλοξενείται μία σπουδαία φιλανθρωπική εκδήλωση για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και το Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής Πειραιώς και Εκάλης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ΜΑΤ θα επιτρέψουν την είσοδο. Είδωμεν...Στις 11 ακολουθεί συγκέντρωση - διαδήλωση συλλογικοτήτων και οργανώσεων στο Δημαρχείο Κερατέας και στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.
Στις 12 το μεσημέρι Οι πολιτιστικοί φορείς της Κερατέας κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης μας από τις 11 Δεκεμβρίου, στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.


Στις 6 το απόγευμα
Μία πρωτοβουλία κατοίκων της Κερατέας, αντιεξουσιαστών Λαυρεωτικής και αλληλέγγυων, με προβολή βίντεο και συζήτηση.
Ελπίζουμε ο καιρός να είναι με το μέρος μας. Τα λέμε στο δρόμο...
Υ.Γ. - Το Σάββατο το πρωί αποχαιρετήσαμε τον αδερφό μας. Από όλους εκείνους που προεκλογικά δεν είχατε αφήσει κηδείες και μνημόσυνα για την ψήφο, ελάχιστοι δώσατε το παρόν. Εμείς στις δικές σας θα έρθουμε...