Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ραντεβού με τον κ. πάγκαλο στην πρώην σχολή Ευελπίδων...

ΙΑΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ 31/10/2013 ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ.

Την Πέμπτη 31/10/2013 εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων κτίριο 9, ώρα 09.00) η αγωγή του τέως Δημάρχου Κερατέας Σταύρου Ιατρού κατά του τέως βουλευτή Αττικής κ. Θεόδωρου Πάγκαλου για συκοφαντική δυσφήμηση με αφορμή τα γεγονότα της 16/3/2011 στην ταβέρνα των Καλυβίων και το γιαούρτωμα του κ. Πάγκαλου.

Υπενθυμίζουμε ότι την συγκεκριμένη περίοδο και ενώ είχαν περάσει 96 ημέρες που σύσσωμη η Κερατέα βρισκόταν στα μπλόκα του αγώνα, ο κ. Πάγκαλος βρέθηκε μετά της συζύγου, φίλων και άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε ταβέρνα των Καλυβίων. Τότε ο κ. Πάγκαλος εκτός από βουλευτής της περιφερείας Αττικής ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και με αυτήν την ιδιότητά του ήταν πρόεδρος της διυπουργικής επιτροπής για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων άρα, κατ΄εξοχήν αρμόδιος για το πρόβλημα και το έργο ΧΥΤΑ Κερατέας, για την επέμβαση των ΜΑΤ, για το παράνομο έργο και κυρίως για το αδιέξοδο τότε των 96 ημερών που κατέληξε στην αποχώρηση των ΜΑΤ και των εργολάβων μετά από 128 ημέρες.

Με αυτή του την ιδιότητα ο κ. Πάγκαλος απο την ημέρα που έφθασαν τα ΜΑΤ στην Κερατέα, 11/12/2010, αρνήθηκε συστηματικά οποιαδήποτε επαφή και διάλογο με τους θεσμικούς φορείς της Κερατέας.

Την συγκεκριμένη μέρα έγινε αυθόρμητη κινητοποίηση των κατοίκων της Κερατέας οι οποίοι διαδήλωσαν έξω από την ταβέρνα και κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε και το γνωστό γιαούρτωμα. Ο κ. Πάγκαλος την επομένη κατηγόρησε ψευδώς ως διοργανωτές των επεισοδίων τον κ. Σταύρο Ιατρού και τον κ. Μελέτη Πόγκα και παρ’ότι οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ο κ. Πάγκαλος συνέχισε για πολύ καιρό να τους συκοφαντεί συστηματικά.

Μετά από ένα χρόνο ο κ. Πάγκαλος επανήλθε πολύ πιό βίαια, εμπλέκοντας στο επεισόδιο και τον κ. Φιλίππου και εκτοξεύοντας απιστευες κατηγορίες σε βάρος των αγώνων της Κερατέας, φθάνοντας μάλιστα να μιλήσει για υποκινητές από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Οι ίδιες κατηγορίες συνεχίζονταν επίμονα και με ιδιαίτερη πυκνότητα στο τέλος του 2012. Με αφορμή αυτές τις κατάπτυστες κατηγορίες, ο τέως δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού, κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση τον Δεκέμβριο του 2012.

Η αγωγή αυτή έγινε με σκοπό να αποκατασταθεί η αλήθεια, να υποχρεωθεί ο κ. Πάγκαλος να σταματήσει να συκοφαντεί και να αποκατασταθεί η τιμή τόσο του εγκαλούντος όσο και της Κερατέας. Στην αγωγή, ο κ. Ιατρού ζητάει ηθική και οικονομική αποζημίωση για τις συκοφαντίες του κ. Πάγκαλου.



Ένα μικρό δείγμα στο παρακάτω βίντεο:

Θεόδωρος Πάγκαλος, ώρα ΣΚΑΪ 12:03 - "Ο κύριος Ιατρού, δήμαρχος Κερατέας..."

Θεόδωρος Πάγκαλος, ώρα ΣΚΑΪ 12:14 - "Όχι ο δήμαρχος, άλλος Ιατρού είναι. Άλλος Ιατρού ήταν και οργάνωνε τα επεισόδια..."