Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Και η Νέα Δημοκρατία υπέρ του ΧΥΤΑ; Απίστευτο...

Μετά από 115 ημέρες μίλησε η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε άποψη. Άποψη που δε μας εκπλήσσει καθόλου.

Όταν το 2004 εξελέγη, υφαρπάζοντας την ψήφο υποσχόμενη πως θα αλλάξει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και δεν το κάνει.

Όταν επί 5 χρόνια προσπαθεί να παραπλανήσει του κατοίκους, με δούρειους ίππους, πως το έργο πρέπει να γίνει.

Όταν ο αρχηγός της, ως υπουργός πολιτισμού, υπέγραψε εκ νέου την περιβαλλοντική έγκριση, χωρίς να έχει προηγηθεί νέα μελέτη, όπως θα έπρεπε.

Όταν έχουν περάσει 115 ημέρες και βγαίνει μέσω του αντιπροσώπου της, χωρίς να καταδικάσει καν τα επεισόδια εις βάρος των κατοίκων της περιοχής.

Δεν θα περίμενε κανείς κάτι άλλο από ένα δουλοπρεπές κόμμα, που πουλάει imitation πατριωτισμό.

Το έτερο κόμμα του δικομματισμού, υπηρέτης του ίδιου αφεντικού.


ΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΛΑΧΟΣ, ΜΠΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Η προπαγάνδα από το μεσημεριανό δελτίο της ΕΛ.ΑΣ. συγγνώμη, του MEGA:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΡΑΙΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


Ψήφισμα συμπαράστασης του συλλόγου Θηραίων Λαυρεωτικής Μεσογαίας Αττικής


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


Η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για την κατάσταση στην Κερατέα


ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Μπράβο παιδιά!
Έξι διμοιρίες ματ και μια κλούβα γεμάτη ασφαλίτες για να ανοίξετε το δρόμο!
Σε λίγη ώρα φωτογραφίες και βίντεο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Νο ?

Οι λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις Δάφνης-Υμηττού, συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα του λαού της Κερατέας για να μην υποβαθμιστεί η ζωή τους και για να μην υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η περιοχή τους με τη δημιουργία της χωματερής.

Οι διαχειριστές του συστήματος δημιουργούν τα προβλήματα και έπειτα βρίσκουν πάντα τις «εύκολες» λύσεις σε βάρος του λαού, διαλέγοντας αντιδραστικούς σχεδιασμούς που βέβαια αποκομίζουν τεράστια κέρδη και οφέλη στος μεγαλοκαρχαρίες.

Αναγνωρίζοντας τον παρατεταμένο και δίκαιο αγώνα σας, την αποφασιστικότητα να παλέψετε για τα στοιχειώδη δικαιώματά σας στη ζωή, ολόψυχα σας συμπαραστεκόμαστε με την αισιοδοξία και την πεποίθηση πως θα νικήσετε. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για έμπρακτη και ειλικρινή υποστήριξη στον αγώνα σας.



Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις Δάφνης-Υμηττού

====================================================================

Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες που ο λαός της Κερατέας ξεσηκώθηκε σύσσωμος και παλεύει για να μη γίνει η πόλη σας σκουπιδότοπος και η ζωή σας να υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.

Ένας ξεσηκωμός πρωτόγνωρος για το δυναμισμό και τη μαζικότητα που σας διακρίνει και που εμπνέει και παραδειγματίζει κάθε αγώνα του λαού μας, ενάντια στη συνολικότερη αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται.

Το σύστημα και ειδικά η κυβέρνηση με τους φανατισμένους πραιτοριανούς της έχει εξαντλήσει κάθε όριο βίας και τρομοκρατίας εναντίον σας, στην προσπάθεια να περάσει το αντιδραστικό σχέδιό της για τη χωματερή.

Μαθαίνουμε καθημερινά, παρ’ όλη την προσπάθεια στρέβλωσης και απόκρυψης των πραγματικών γεγονότων από τα ΜΜΕ, το «εθνικό έργο» που παράγει η κυβέρνηση στην περιοχή σας, με πρόσφατη τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στις 30/3/2011.

Το «Στέκι της ΧΑΡΑΥΓΗΣ», συλλογικότητα που δημιουργήθηκε στο Δήμο μας ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ τους τελευταίους εφτά μήνες, για την προώθηση δραστηριοτήτων πολιτισμού και δράσης, καταγγέλλει αποφασιστικά την κυβερνητική αδιαλλαξία, τη συκοφάντηση του αγώνα σας και την κρατική τρομοκρατία εις βάρος σας. Στέκεται αλληλέγγυο στο δίκαιο αγώνα σας, που με αυτοθυσία, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία αντιμετωπίζει και παίρνει πρωτοβουλία να οργανώσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, εκδήλωση-συζήτηση για την ενημέρωση των δημοτών μας.



Στέκι της ΧΑΡΑΥΓΗΣ

ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

Πεντέλης 12 Πλατεία Χαραυγής


Δεύτερο μαζικό ΟΧΙ στο ΧΥΤΑ



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους του Δήμου Λαυρεωτικής πραγματοποίησαν, σήμερα στις 11:00 το πρωί, εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών -Σουνίου με τη λεωφόρο Καλυβίων και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό μέρους της παραλιακής λεωφόρου, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα.

Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν δυναμικό παρόν, εκδηλώνοντας και έμπρακτα τη συμπαράστασή τους, στο δίκαιο αγώνα που καταβάλουν οι κάτοικοι της Κερατέας ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου. Με βασικό τους αίτημα, που αποτυπωνόταν και σε πανό έστειλαν το μήνυμά τους: «ΟΧΙ ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο – ΟΧΙ στο κράτος των εργολάβων – ΟΧΙ στο κράτος της παρανομίας». Παράλληλα, μοίραζαν ενημερωτικά έντυπα στους διερχόμενους οδηγούς, για τον αγώνα που δίνουν εδώ και 113 ημέρες οι πολίτες της Λαυρεωτικής, καθώς και για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βιώνουν οι τριάντα χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής, ζητώντας τους παράλληλα τη συμπαράσταση και την κατανόησή τους.



Τη συγκέντρωση οργάνωσαν από κοινού οι Δήμοι Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου, Κορωπίου, Παιανίας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. Οι Δήμαρχοι Σαρωνικού κ. Φιλίππου, Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτης, Κορωπίου κ. Κιούσης, και Λαυρεωτικής κ. Λεβαντής, πρώην Δήμαρχοι και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι που παρευρέθηκαν, απέστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας. Μήνυμα απέστειλε και ο κ. Αυγερινός, ο μοναδικός περιφερειακός σύμβουλος που παρευρέθηκε στη συγκέντρωση, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους (για δεύτερη φορά) όλοι οι βουλευτές!!!



Δείτε στο video τις δηλώσεις: