Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τελευταία Νέα...

Να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών.


Τη Δευτέρα  08/02, ύστερα από πρόσκληση του περιφερειάρχη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην περιφέρεια, με τον δήμαρχο Κερατέας και δημοτικούς συμβούλους. Εκεί συζητήθηκε το θέμα του ΧΥΤΑ και ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει το έργο. Διατυπώθηκαν τα γνωστά επιχειρήματα μας και κανονίστηκε εκ νέου ραντεβού με τον περιφερειάρχη, τη γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και με αρχαιολόγους στο χώρο του Οβριοκάστρου για την Πέμπτη 11/02. Στο Οβριόκαστρο βρέθηκαν μαζί με τον περιφερειάρχη και τις "κυρίες" του ΥΠ.ΠΟ. εκπρόσωποι των εργολάβων, γνωστοί από παλιότερη επίσκεψή τους. Αυτό εκνεύρισε πολύ τον κόσμο που ήταν εκεί συγκεντρωμένος, μα δείχνοντας σεβασμό στον περιφερειάρχη και τη συνοδεία του, δεν ξέφυγε ο έλεγχος, παρ' ότι η παρουσία τους και μόνο ήταν πρόκλητική. Είναι σίγουρο για τους "κυρίους" αυτούς πως ήταν η τελευταία φορά που τους υποδεχθήκαμε με αυτόν τον τρόπο. Την επόμενη θα τους υποδεχθούμε όπως τους αξίζει. 










Στην κουβέντα που έγινε οι κυρίες του ΥΠ.ΠΟ. προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι όλα είναι καλά και νόμιμα, αλλά δυστυχώς δεν είχαν επιχειρήματα. Εκφράσεις του τύπου "Ναι είναι αρχαιολογικός χώρος αλλά ο νόμος λέει να γίνει η χωματερή", δείχνουν το πόσο επιστημονικά προσεγγίζουν το θέμα. Ένα παράδειγμα του τρόπου τους, υπενθυμίζουμε επιστήμονες αρχαιολόγοι, ήταν η απόκριση τους, όταν τους υποδείχθηκε το κάστρο στο λόφο του Οβριοκάστρου: "Δεν είναι κάστρο, είναι καστράκι" !!!




 Η συζήτηση συνεχίστηκε στο δημαρχείο και κανονίστηκε νέο ραντεβού στην περιφέρεια για σήμερα Τρίτη 16/02. Περισσότερα για αυτήν την συνάντηση θα έχουμε αύριο, αν και δεν προέκυψε κάτι σημαντικό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.




Την Πέμπτη το απόγευμα, σε ένα κατάμεστο από κόσμο πολιτιστικό κέντρο, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο. Υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση από τον δήμαρχο και τους συμβούλους και για άλλη μια φορά σύσσωμο το σώμα έδειξε την ενότητα και την πίστη για τον δίκαιο αγώνα μας. Από τους βουλευτές της περιοχής που είχαν προσκληθεί το παρόν έδωσε ο κ. Βορίδης, ενώ μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν οι κ.κ. Γκιόκας και Λεβέντης. Οι άλλοι έχασαν το δρόμο για άλλη μια φορά... 






Η παρουσία φορέων των όμορων δήμων και κοινοτήτων δείχνει ότι το πρόβλημα αυτό δεν θίγει μόνο την Κερατέα αλλά και την ευρύτερη Λαυρεωτική και Μεσογαία. Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες δήλωσαν την άμεση συμπαράσταση και συμμετοχή τους στον κοινό μας αγώνα.




Οι φορείς της πόλης αυτό το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, έδωσαν το αγωνιστικό μήνυμα, το μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας. Από τον Κεραυνό Κερατέας, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα σχολεία στο καρναβάλι της Κυριακής μέχρι όλους εκείνους που γιόρτασαν, αγωνιστικά, τα Κούλουμα στο Οβριόκαστρο. 


















Η ΠΟΛΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ



σύντομα νεότερα...