Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Και η "Λουλού" στον κόσμο της...


Μέτωπο με τους δημάρχους Γραμματικού και Κερατέας ανοίγει ο Ν. Κακλαμάνης


Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ), καταδίκασε σήμερα τα επεισόδια που διαδραματίζονται στο Γραμματικό με αφορμή την εγκατάσταση ΧΥΤΑ στην περιοχή.
“Θεωρούμε υπερβολικές έως απαράδεκτες τις αντιδράσεις κάποιων αιρετών π.χ. του Γραμματικού και της Κερατέας, που συμπαρασύρουν και μερίδα των κατοίκων αρνούμενοι να δεχθούν είτε τους νόμους, είτε τις αμετάκλητες αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων”, υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο κ. Κακλαμάνης.
Πρόσθεσε δε: “Η Αττική στο σύνολό της θα κινδυνεύσει μετά από ενάμιση χρόνο να γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος αν δεν προχωρήσουν τα έργα, της σύγχρονης και φιλικής προς το περιβάλλον, διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στους δύο, σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό, προαναφερθέντες χώρους”.



Ελευθεροτυπία

Photo: ygro-pyr.blogspot.com

Νεώτερα από το μέτωπο στο Γραμματικό


Έφτασαν οι πρώτες διμοιρίες ΜΑΤ στο Γραμματικό. Η ημέρα προβλέπεται δραματική. Οι διμοιρίες έρχονται από Ραφήνα.
Μεταφέρουμε ΜΗΝΥΜΑ του Προέδρου Γραμματικού:
ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ «ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ».
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΦΤΑΣΕ.Οι κάτοικοι της Αν. Αττικής τρέχουν να συμπαρασταθούν και να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ στο επιχειρούμενο ΕΚΛΗΜΑ.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
in.gr
Ένταση επικρατεί το πρωί της Τρίτης στο Γραμματικό, εξαιτίας της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του ΧΥΤΑ που έχει χωροθετηθεί στην περιοχή.
Οι κάτοικοι του Γραμματικού που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ δεν επέτρεψαν να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Όπως δήλωσαν στη ΝΕΤ εκπρόσωποι των κατοίκων, ομάδες πολιτών έβαλαν φωτιά στα μηχανήματα των εργολάβων και σημείωθηκαν επεισόδια με δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην περιοχή.
Οι κάτοικοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την κατασκευή του ΧΥΤΑ και δηλώνουν ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για αυτό.




TVSXS.grΚάτοικοι και φορείς της κοινότητας Γραμματικού επιχειρούν να ανακόψουν την πορεία των ΜΑΤ και των μηχανημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, προβλέπεται να γίνει ΧΥΤΑ στην περιοχή Μαύρο Βουνό του Γραμματικού.Ήδη έχουν σημειωθεί συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της κοινότητας, Νίκος Κούκης, ενώ φλέγονται μηχανήματα που προέβησαν στην περιοχή για να προχωρήσουν σε έργα. «Συνέλαβαν τον πρόεδρο και τον χτύπησαν, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται τώρα στο Κέντρο Υγείας» δήλωσε στο tvxs η κα.Μέτη, κοινοτική σύμβουλος. «Υπάρχουν παντού φωτιές και ισχυρή παρουσία αστυνομικών. Φοβόμαστε ότι θα γίνει μακελειό» δήλωσε από την πλευρά του στο tvxs ο κ.Σαφράς, κοινοτικός σύμβουλος. Και οι δύο κοινοτικοί σύμβουλοι είναι παρόντες αυτή τη στιγμή στα επεισόδια.Παράλληλα, στην περιοχή βρίσκεται κατασκήνωση με ανήλικα παιδιά, των οποίων η σωματική ακεραιότητα είναι πιθανό ότι θα κινδυνεύσει, αν επεκταθούν τα επεισόδια.



Σοβαρά επεισόδια στο ΓραμματικόNaftemporiki.gr
Συμπλοκές μεταξύ κατοίκων του Γραμματικού και ανδρών των ΜΑΤ σημειώθηκαν λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στην περιοχή όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΑ.
Κάτοικοι της περιοχής εμπόδισαν τα μηχανήματα να ξεκινήσουν τις εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ και στη συνέχεια συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται από νωρίς στο σημείο.
Τρίτη, 7 Ιούλιος 2009





Σοβαρά επεισόδια στο ΓραμματικόtroktikoAYTH THN ΩΡΑΕκρηκτική κατάσταση στο Γραμματικό Αττικής. Αυτή την ώρα βρίσκονται εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να κατασκευαστούν οι νέοι ΧΥΤΑ...Κάτοικοι της περιοχής έχουν βγειο πάνω στο βουνό, έχουν ανάψει φωτιές και έχουν κάνει ζημιές στα μηχανήματα του εργολάβου που έχουν αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου




Ένταση στο ΓραμματικόSKAI

Τεταμένη ατμόσφαιρα επικρατεί στο Γραμματικό για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στην περιοχή Μαύρο Βουνό του Γραμματικού.
Στο σημείο μεταβαίνει ο εργολάβος του έργου με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.Κάτοικοι και φορείς αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ και θα επιχειρήσουν να σταματήσουν τις δυνάμεις στην περιοχή του Μαραθώνα.


Ο εργολάβος με τη συνοδεία των ΜΑΤ στο Γραμματικό...

Ένταση στο Γραμματικό

Τεταμένη ατμόσφαιρα επικρατεί στο Γραμματικό για την κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στην περιοχή Μαύρο Βουνό του Γραμματικού. Στο σημείο μεταβαίνει ο εργολάβος του έργου με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Κάτοικοι και φορείς αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ και θα επιχειρήσουν να σταματήσουν τις δυνάμεις στην περιοχή του Μαραθώνα. Να σημειωθεί ότι εάν δεν προχωρήσουν τα έργα, κινδυνεύουν να χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική. Τα ΜΑΤ έχουν ζώσει όλη την περιοχή, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κοινοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Μπερτόλης.


http://www.skai.gr/articles/news/environment/ΕντασηστοΓραμματικό