Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

128 Κερατέα: Μια πραγματική ιστορία

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον αγώνα μας θα προβληθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στην πόλη μας. Καλούμε τις φίλες και τους φίλους του ιστολογίου μας να παρευρεθούν στην προβολή και ελπίζουμε η οπτική προσέγγιση των δημιουργών να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στο δύσκολο έργο της, όσο είναι δυνατόν, αντικειμενικής αποτύπωσης της Ιστορίας.

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία...

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Παραγωγής.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - "128" Κερατέα: Μια πραγματική ιστορία

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κινηματογραφική προβολή του ντοκιμαντέρ «¨128¨ Κερατέα: Μια πραγματική ιστορία», που δημιούργησαν δύο συμπολίτες μας, ο Βάιος Σύρρος και ο Γρηγόρης Οικονομίδης.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην υπερσύγχρονη σάλα του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Κερατέας, που βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα του 4ου Δημοτικού σχολείου της πόλης.

Το ντοκιμαντέρ «¨128¨ Κερατέα: Μια πραγματική ιστορία», καταγράφει την τιτάνια προσπάθεια των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, να ανατρέψουν την παράλογη όσο και αυταρχική πολιτική απόφαση της τότε κυβέρνησης, που ήθελε να επιβάλει με τα ΜΑΤ την δημιουργία τεράστιας χωματερής μέσα στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου, ενεργοποιώντας τον Περιφερειακό Σχεδιασμό.

Επί 128 μέρες, όσες μέρες κράτησε η βίαιη αντιπαράθεση με την κεντρική εξουσία, η κάμερα των δημιουργών του ντοκιμαντέρ, βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων και αποτύπωσε με τρόπο ρεαλιστικό τις ακραίες συνθήκες σύγκρουσης που διαμορφώθηκαν στους κόλπους μιας συντηρητικής κοινωνίας, όπου η επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Ένα κοινωνικό ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να περιγράψει με ρεαλισμό την σταδιακή μετεξέλιξη του αγώνα των κατοίκων, που ξεκίνησε ως προσπάθεια για την αποτροπή της χωματερής και στην πορεία των γεγονότων, έμελλε να εξελιχθεί σε αιματηρό αγώνα για την προάσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειάς τους. Ένας σκληρός νικηφόρος αγώνας που όμως άφησε πίσω του ανοιχτές πληγές στον ψυχισμό της τοπικής κοινωνίας.

Το ντοκιμαντέρ φιλοδοξεί επίσης να αποκαταστήσει την αλήθεια στην κοινή γνώμη της χώρας, καταρρίπτοντας μύθους, συκοφαντίες και εικασίες που στο πέρασμα του χρόνου τείνουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα που όλοι μας ζήσαμε επί 128 μέρες και νύχτες.

Το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στους χιλιάδες κατοίκους της Κερατέας και του Λαυρίου, που συνέβαλαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο στην αποτροπή της απόπειρας να μετατραπεί η περιοχή της Λαυρεωτικής, σε σκουπιδότοπο της Αθήνας.



Σενάριο - Κάμερα - Σκηνοθεσία: Βάϊος Σύρρος - Γρηγόρης Οικονομίδης

Μοντάζ - Σχεδιασμός ήχου: Χρήστος Γιαννακόπουλος

Αφήγηση: Ανδρέας Μαριανός

Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Βέκιος - ΕΛΕΛΕΥ

Τραγούδι τέλους: Γιάννης Κακλής - Μάρκος Κακλής - «Αντάρτικο»

copyright 2014



Δείτε το trailer στη διεύθυνση: https://vimeo.com/84479562


Επικοινωνία - email: 128Keratea@gmail.com