Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Η απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών σε ερώτηση του Μάκη Βορίδη



«Η εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού είναι έργο επείγουσας σημασίας για την κυβέρνηση…». Αυτή ήταν η απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ρόβλια στην
επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ, Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης ρώτησε εάν η νέα κυβέρνηση επιμένει στην αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού ή εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησής του, προκρίνοντας άλλες, πιο σύγχρονες, πιο επαρκείς, πιο φιλικές στο περιβάλλον λύσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων. Στην απάντηση του, ο υφυπουργός τόνισε ότι η δημιουργία και ο σχεδιασμός του Περιφερειακού Σχεδιασμού (που προβλέπει την κατασκευή ΧΥΤΑ σε Κερατεά και Γραμματικό) είναι έργο του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα «ο …νόμος 3164/2003 που δεν προχώρησε τα πεντέμισι χρόνια λόγω της διακυβέρνησης της ΝΔ». Στο ταμείο συνοχής έχουν ενταχθεί τρεις νέοι ΧΥΤΑ, από τους οποίους λειτουργεί μόνο ο ένας, ενώ εξαιτίας των καθυστερήσεων υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθούν κονδύλια από την Ε.Ε., είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρόβλιας. Από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης εξέφρασε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να γίνουν ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό και ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας νέος σχεδιασμός που θα είναι πιο κοντά στις σύγχρονες απαιτήσεις.
«Αυτός είναι ο σχεδιασμός και σε αυτόν θα προχωρήσουμε» τόνισε ο Υφυπουργός, στην δευτερολογία του και επισήμανε ότι είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η λύση του όλου θέματος.

Τελειώνοντας ο κ. Ρόβλιας τόνισε ότι η Υπουργός Περιβάλλοντος έχει δεσμευτεί ότι στο Γραμματικό θα λειτουργήσει ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, ενώ ανέφερε και την δημιουργία μιας διυπουργικής επιτροπής που θα συντονίσει το όλο ζήτημα.


Πηγή: www.voridis.gr