Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Οργή και θλίψη...

Θέλω να εκφραστώ, μα δε μπορώ.

Βλέπω αυτά που γίνονται και δεν μπορώ να πιστέψω, πως για κάτι που έπρεπε και μπορούσε να έχει τελειώσει με διάλογο και συναίνεση, γίνεται πόλεμος.

Έχω απέναντί μου, όχι εκείνον που πρέπει να μιλήσω, αλλά αυτόν που θέλει να μου κλείσει το στόμα.

Κάθε μέρα βιάζεται η ζωή, η αξιοπρέπεια, το παρελθόν, το μέλλον, τα πάντα γύρω μου.

Και τι θα κάνω γι' αυτό;

Θα σκύψω κι άλλο το κεφάλι;

Ως εδώ!

Θα αγωνιστώ μέχρι τέλους

Όταν βλέπω ηλικιωμένους και μικρά παιδιά να ξυλοκοπούνται και να μη μπορούν να αναπνεύσουν, θα αντιδράσω.

Νοιώθω ΟΡΓΗ και ΘΛΙΨΗ

Κάνω υπομονή και συγκρατούμαι.

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΑΔΕΛΦΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκτεταμένη χρήση χημικών και εμπόλεμη ατμόσφαιρα επικρατεί τις τελευταίες 2 ώρες στην Κερατέα. 9 διμοιρίες των ΜΑΤ με 3 μηχανήματα ήρθαν για άλλη μια φορά με δικαιολογία να ανοίξουν το δρόμο. Απλοί θεατές οι κάτοικοι της πόλης δέχτηκαν ασύστολη χρήση χημικών από αέρος αλλά και από τις επίγειες δυνάμεις καταστολής με συνέπεια αυτή τη στιγμή εκατοντάδες συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και να μεταφέρονται στα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας.
Ότι και να πούμε είναι λίγο για τους κυβερνώντες … Κάποιος ας τους θυμίσει ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες που υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας.
Αυτή τη στιγμή, 17:20 διμοιρίες των Ματ μπαίνουν μέσα στην πόλη. Τα χημικά στις αυλές των πρώτων σπιτιών…

ΤΑ ΜΑΤ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΤΑ ΜΑΤ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Εκδήλωση: Τοπικές αντιστάσεις σε Κερατέα και Μεγάλη Παναγία

Την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 7.00μμ
θα γίνει στο Μικρόπολις Εκδήλωση - Ενημέρωση με θέμα
Τοπικές αντιστάσεις σε Κερατέα και Μεγάλη Παναγία:
Οι αγώνες των πολιτών απέναντι στα συμφέροντα των εταιριών,
ή αλλιώς πως οι Χωματερες γίνονται χρυσορυχεία και τα Χρυσορυχεία χωματερές.

Ομιλητές:
- Επιτροπή αγώνα Μ.Παναγίας
- Πρωτοβουλία ενάντια στις βλαπτικότητες

-Παρουσίαση μπροσούρας της άλλης δημοκρατίας:
"Η Κερατέα, η κοινωνία των σκουπιδιών, & σημειώσεις για την σημερινή μας κατάσταση
 

Ανοικτή Επιστολή




Αποστολέας: Βασίλης Θηβαίος
Αντιδήμαρχος Δήμου Λαυρεωτικής

Παραλήπτης: Μανώλης Γλέζος
Αγωνιστής

Ευθύς, μάχιμος με μια εφηβική διάθεση και με διαβατήριο τους αγώνες του ο Μανώλης Γλέζος ήρθε στην Κερατέα όχι για μια επίσκεψη ρουτίνας αλλά για να ικανοποιήσει τη δίψα του και την ανάγκη του να ακούσει και να συνομιλήσει με τον κόσμο της Κερατέας.
Όταν τον υποδέχθηκα στο Δημαρχείο και μιλήσαμε, εντυπωσιάστηκα γιατί ήταν γνώστης όλης της κατάστασης και οι απορίες του λίγες και εξειδικευμένες. Να φύγουμε μη βραδιάσει, η έννοια του. Στην ουσία του θέματος μέσα και όχι στις τυπικές κουβέντες. Ήθελε να δει τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου, εκεί που η πολιτεία έχει αποφασίσει πως αξίζει να γίνει σκουπιδότοπος. Πως θα συνομιλούσε με τους κατοίκους αν δεν είχε δει από κοντά τη διαφωνία τους για τον τόπο και τον χώρο; Οι ομάδες καταστολής βέβαια είχαν άλλη άποψη. Μόνος του και χωρίς τη συνοδεία των δυο αντιδημάρχων που θα τον ξεναγούσαν βρέθηκε μέσα σ’ ένα τζιπ της αστυνομίας. Και για να βρεθεί σε αυτό το τζιπ έδωσε μάχη. Πήρε τηλέφωνα, φώναξε, απαίτησε. Ήθελε, ήθελε, ήθελε κι αυτό έβγαινε από παντού. Από το σώμα του που πήγαινε μπροστά, από τα μάτια του που έψαχναν, από τα λόγια του «μη μου λέτε ευχαριστώ, υποχρέωσή μου να είμαι εδώ».
Τελικά είδε το Οβριόκαστρο, κατάλαβε και επέστρεψα στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ εκεί όπου οι κάτοικοι τον περίμεναν για να ακούσουν τα πρώτα λόγια του: «Τον αγώνα σας, στηρίζει όλο το πανελλήνιο».
Κι ύστερα ένας χείμαρρος λέξεων, εικόνων και αντίστασης σε ότι άδικο, σε ότι ενάντια στον κυρίαρχο λόγο των πολιτών. «Σε κάθε περίπτωση εδώ είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος που δεν αμφισβητείται ενώ απειλείται και ο υδροφόρος ορίζοντας στην όποια σκέψη χωματερής λόγω των υπόγειων στοών και των πηγαδιών του πάλαι ποτέ ορυχείου ασημιού». Άνθρωπος γνήσιος, αυθεντικός, επαναστάτης με αιτία και λογική. Αυτός είναι ο Μανώλης Γλέζος.

Με σεβασμό
Βασίλης Θηβαίος

Υ.Γ.
Ο αποστολέας είναι ένας άνθρωπος που έμαθε να βλέπει τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία σε σχέση με τον Μανώλη Γλέζο και να δίνει τις μάχες του από άλλο μετερίζι. Κι αυτό είναι που έχει αξία. Το να συναντάς -σε δύσκολες ώρες- ανθρώπους από άλλους πολιτικούς χώρους και να σε κάνουν να υποκλίνεσαι στο μεγαλείο της ψυχής τους…Λυπάμαι που άργησα να τον γνωρίσω, να τον καταλάβω και να τον θαυμάσω.