Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Κερατέα 2013: Φτάνουν πια οι ευχές. Ώρα για πράξεις...

Άλλος ένας χρόνος πέρασε που τα πράγματα συνεχίζουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για όλους μας. Το πιο τραγικό, ακόμα και από την οικονομική κατάσταση, είναι ότι μετατρεπόμαστε σε μια κοινωνία κατάθλιψης, που παρακολουθεί, αντιλαμβάνεται, αλλά απλώς ελπίζει. Περιμένουμε κάποιον άλλον με την ελπίδα να κάνει κάτι για εμάς ή κάτι να συμβεί από μόνο του. Δεν υπάρχει καμία λύση επιλέγοντας αυτό τον τρόπο. Θα βυθιζόμαστε περισσότερο στα προβλήματά μας, θα απομονωνόμαστε ο ένας από τον άλλον και ως πολίτες θα γινόμαστε δεκτικότεροι σε νέες μορφές καταπίεσης και στερήσεων των δικαιωμάτων μας.


Η λύση είναι μία: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Μια επανάσταση που πρέπει να ξεκινήσει από το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή μας. Να αποφασίσουμε πως ήρθε, επιτέλους, η ώρα να συγκρουστούμε με τις φοβίες μας και τις παθογένειές μας. Να πάψουμε να βρίσκουμε λόγους να βλέπουμε τον διπλανό μας όχι ως αντίπαλο, αλλά ως Συν-Πολίτη. Να προχωρήσουμε, επιτέλους, σε μία κοινωνία που θα την χαρακτηρίζει μία και μόνη λέξη: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ…



Φτάνουν πια οι ευχές. 

Το 2013 να είναι η χρονιά των πράξεων

Υ.Γ.1 - Ήρθε η ώρα και στον τόπο μας η νομενκλατούρα της οπισθοδρόμησης και της δουλικότητας να εκμεταλλευτεί την τελευταία ευκαιρία που τής δίνεται και να γίνει ξανά συν-επιβάτης στην αμαξοστοιχία που λέγεται Κοινωνία. Έχει μια τελευταία ευκαιρία να ταυτιστεί ξανά με τις επιταγές και τους σκοπούς της, αλλιώς θα βρεθεί απέναντί της. Η Κοινωνία έδειξε ποια είναι η δύναμή της και θα τη δείξει όσες φορές χρειαστεί, απέναντι στον οποιονδήποτε.


 
Υ.Γ.2 - Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 οι φίλοι του ιστολογίου θα βρεθούμε ξανά στο Οβριόκαστρο, όπως κάνουμε κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη ημέρα. Το ραντεβού μας είναι για τις 12 το μεσημέρι, εκεί που βρισκόταν το 1ο φυλάκιο, όπου θα κόψουμε την πίτα μας, συνοδεία εδεσμάτων και τσίπουρου. Σας περιμένουμε…
  

Υ.Γ.3 - Αν ανέβαιναν στο Οβριόκαστρο οι δημοτικοί σύμβουλοι, που υποτίθεται πως αποφασίζουν για το καλό του τόπου, θα καταλάβαιναν πως Οβριόκαστρο δε σημαίνει μόνο Οβριόκαστρο. Δε σημαίνει μόνο Κερατέα. Οβριόκαστρο σημαίνει Λαυρεωτική. Αν επιθυμούν να το κατανοήσουν, πράγμα που θα τούς βοηθήσει στο μέλλον να μη λαμβάνουν λάθος αποφάσεις, τους περιμένουμε την Τετάρτη. Επειδή οι μισοί από αυτούς δεν ξέρουν καν τη διαδρομή, θα υπάρχει άνθρωπος στη λεωφόρο Λαυρίου να τούς παραλάβει.


Υ.Γ.4 - Η δεύτερη διορία για το τέλος της κοροϊδίας έχει παρέλθει...