Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Τηλεσκόπια και ουράνια παρατήρηση στο Οβριόκαστρο

Η Κερατέα γιορτάζει το παγκόσμιο έτος Αστρονομίας 2009 στον πιο ευαίσθητο χώρο της



Ο Σύνδεσμος Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «Χρυσή Τομή», ο Σύλλογος Ερασιτεχνών-Αστρονόμων με την συμπαράσταση του Δήμου Κερατέας και της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, οργανώνουν το Σάββατο 13 Ιουνίου το βράδυ μετά τις 9 εκδήλωση στο Οβριόκαστρο με θέμα «Εισαγωγή στην παρατηρησιακή Αστρονομία». Η εκδήλωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Δήμου στο Οβριόκαστρο και περιλαμβάνει ομιλίες, διάλογο με το κοινό και ουράνιες παρατηρήσεις με τηλεσκόπια εφ’ όσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Αφορμή για την ιδέα αυτή ήταν το Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας 2009 που διανύουμε και η κρίσιμη περίοδος για τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας κατά του ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο Οβριόκαστρου.
Ύστερα από τα κούλουμα στο Οβριόκαστρο που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Κερατέας, την επιτυχημένη εκδήλωση “Όλοι με μια κιθάρα στο Οβριόκαστρο” που έγινε τον Αύγουστο του 2008 με μεγάλη προσέλευση νεολαίας, οι φορείς της Κερατέας στρέφονται προς τα κει, δηλώνοντας ότι ο χώρος αυτός είναι χώρος πολιτισμού και όχι σκουπιδιών.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμος και οι φορείς της Κερατέας το τετραήμερο 16,17,18,19 Ιουλίου διοργανώνουν το φεστιβάλ Οβριόκαστρου με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορό κ.α. που σύντομα θα ανακοινωθούν.
Όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση της Παρατηρησιακής Αστρονομίας θα πρέπει να κινηθούν προς το Οβριόκαστρο με ιδιωτικά οχήματα.
Τέλος, ο Σύνδεσμος “Χρυσή Τομή” θα διαθέτει εκείνο το βράδυ στο κοινό και το λεύκωμα για το Οβριόκαστρο που εξέδωσε τον Απρίλιο του 2009 μαζί με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Οβριοκάστρου “Ο Γερο Πλάτανος” με την χορηγία του Δήμου Κερατέας.



Περισσότερα νέα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις τη Δευτέρα 15.06.2009...