Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 22/01/2012 ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ «ΑΠΑΡΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ»

Στην ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε στο χώρο, όπου υπήρχε πριν τον εμπρησμό το «ΆΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ», στον κόμβο ΒΙΟΠΑ Κερατέας, εκτός από τα ενεργά μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ που ήταν εκεί, όπως κάθε Κυριακή, το παρόν έδωσαν και αντιπροσωπείες από όσους συμπαραστάθηκαν στον 5μηνο αγώνα μας (Δημοσιογράφοι, Επιτροπή «Δεν Πληρώνω, Επιτροπή Αγώνα Μαρκοπούλου, πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες). Απουσίαζε κάποιος εκπρόσωπος του Δήμου και της Γραμματείας.

Το Θέμα ήταν η ανοικοδόμηση του «ΑΠΑΡΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ» που ήταν σύμβολο του αγώνα και τόπος ανοιχτής συζήτησης και προβληματισμού των κατοίκων. Προβληματισμού και ενεργειών όχι μόνο για τον αγώνα αλλά και για τα χαράτσια, τα ανταλλακτήρια και άλλα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Μετά από συζήτηση και τοποθετήσεις απ’ όλους τους παρευρισκόμενους εκφράστηκε καθολικά η βούληση να ξαναστηθεί το «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» στο ίδιο σημείο, όσο πιο σύντομα γίνεται.

Αποφασίστηκε για να αγοραστούν τα υλικά, να βγουν κουπόνια του 1 Ευρώ και να διακινηθούν στην πόλη. Παράλληλα γράφτηκαν 60 εθελοντές για προσωπική εργασία στην ανοικοδόμηση και βρέθηκαν χορηγοί για τις πόρτες, τα παράθυρα και τη σόμπα. Αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Δήμο μας να επιστρέψει τις λαμαρίνες της στέγης και να επαναφέρει τη βρύση με το νερό εκεί που βρισκόταν.

Ο χώρος που είναι συμβολικός για όλους μας, είναι ο ενδεδειγμένος να στεγάζει ανοιχτά μυαλά, ανοιχτές συζητήσεις και ανοιχτές, βιώσιμες ανθρώπινες προοπτικές. Όσο διαρκεί ο αγώνας, όσο δεν καταργείται ο γνωστός Περιφερειακός Σχεδιασμός, η καρδιά των αγωνιστών θα χτυπά εκεί.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ 




Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου - Ημερίδα για την κομποστοποίηση

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

Οργανικά απορρίμματα, ένας θησαυρός που χάνεται - Η λύση της κομποστοποίησης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 17.00 στο Παλαιό Μηχανουργείο στην πόλη του Λαυρίου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν εισηγήσεις σχετικά με το πρόβλημα των απορριμμάτων και τη διαχείριση τους, εστιάζοντας κυρίως στα οργανικά απορρίμματα. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής σχετικά με τους εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων και η συνειδητοποίηση πως με εύκολο και οικονομικό τρόπο μπορεί ο καθένας να συμβάλλει ουσιαστικά στη λύση του προβλήματος που ονομάζεται «αύξηση μείωση του όγκου των απορριμμάτων. Μετά τις εισηγήσεις θα γίνει συζήτηση με συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Λαυρεωτικής.