Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΑΦΟΙ ΚΑΨΗ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ - ΣΤΟΚ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ - ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ

Εν μέσω θέρους και διακοπών κι ενώ όλα βαίνουν καλώς σε αυτόν τον τόπο, ο «σύντροφος» κ. Καψής είχε στο μυαλό του ξανά την Κερατέα. Είναι αλήθεια πως το φάντασμα της Κερατέας θα στοιχειώνει κάποιους για χρόνια κι αυτό γιατί όλο το σάπιο σύστημα ξεμπροστιάστηκε στην πρώτη συγκροτημένη κοινωνική αντίδραση που βρήκε. Κι αν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας εκτός Κερατέας, που αντιλήφθηκαν τι έγινε πραγματικά εδώ, σιγά σιγά το μήνυμα ταξιδεύει παντού και οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται τι σημαίνει είναι «οι της συνομοταξίας του κ. Καψή».

Ο κ. Καψής ακολουθώντας τον αξιότιμο αδελφό του, που αποκάλεσε τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας «300 τραμπούκους που έκαιγαν και έδερναν τα ΜΑΤ για 6(;) μήνες», δεν είχε τι να κάνει και είπε να γράψει για την Κερατέα, να περάσει η ώρα. Μαλακία έκανε. Ή αδιάβαστος είναι ή πιστός υπάλληλος. Ότι και να είναι, εκτίθεται. Στην προσπάθεια αποτίμησης που κάνει, καταλήγει σε τρία πολύ σημαντικά συμπεράσματα, αφού όμως έχει ξεχάσει να αναφέρει πως οι κάτοικοι έχουν δικαιωθεί 3 φορές από τα δικαστήρια, ενώ υπάρχουν ακόμα υποθέσεις που εκκρεμούν...

Στο πρώτο αναφέρεται στο γνωστό επιχείρημα, που μοναδικό σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους πολίτες του λεκανοπεδίου και τίποτε άλλο: Θα πνιγεί η Αττική στο σκουπίδι!!! Επαναλαμβάνουμε πως η Κερατέα και το Γραμματικό ακόμα κι αν λειτουργούσαν με όλες τις προδιαγραφές, αφού και όταν όλα τα έργα του ΠΕΣΔΑ στην Αττική είχαν υλοποιηθεί, θα διαχειρίζονταν το 14% του συνολικού όγκου των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου. Το 86% θα συνέχιζε να πηγαίνει στη Φυλή. Αν δεχθούμε πως η Φυλή έχει κορεστεί και σε ενάμιση χρόνο θα γίνουμε Νάπολη (από το 2007 το ακούμε αυτό), οι ποσότητες που θα έπεφταν στους ΧΥΤΑ Κερατέας - Γραμματικού (255.000 τόνοι ανά έτος) θα έδιναν στη Φυλή μόνο 3 μήνες παράταση λειτουργίας!!! Και μετά τι; Σύμφωνα όμως με τον πρώην υφυπουργό εσωτερικών κ. Νάκο και τα πρακτικά της Βουλής, στη Φυλή έχουν κατασκευαστεί 6 κύτταρα ΧΥΤΑ (δείτε το βίντεο εδώ: Τρία επιχειρήματα, Τρία ψέματα)... Όσο για τις χαμένες χρηματοδοτήσεις ας ψάξει να βρει πόσο έχουν προχωρήσει τα υπόλοιπα έργα του περιφερειακού σχεδιασμού και ποιο είναι το ποσό των χρηματοδοτήσεων που χάνονται από αυτά. Θα εκπλαγεί...

Στο δεύτερο εκφράζει την αγωνία του σε τι περιβάλλον θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, αφού ρίχνουμε τα σκουπίδια μας σε παράνομες χωματερές. Να ξαναπούμε λοιπόν τα γνωστά που αγνοεί ο έγκριτος(;) δημοσιογράφος(;): Στην περιοχή δε λειτουργεί καμία παράνομη χωματερή. Στην Κερατέα λειτουργεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), εντός του βιολογικού καθαρισμού και εξυπηρετεί όχι μόνο την Κερατέα, το Λαύριο και τον Άγιο Κωνσταντίνο αλλά και τον όμορο δήμο Σαρωνικού. Επίσης λειτουργούν εδώ και χρόνια προγράμματα ανακύκλωσης και ο δήμος Λαυρεωτικής διαθέτει δύο βιολογικούς καθαρισμούς, στην Κερατέα και το Λαύριο. Όσο για την περίφημη πρόταση έχει κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό, άσχετα αν κανείς μας δεν ξέρει τι περιέχει...

Στο τρίτο θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον κ. Καψή. Έχει απόλυτο δίκιο. Έπρεπε να έρθουν τα ΜΑΤ για το καλό μας. Έπρεπε να υπομείνουμε, όπως θα έκανε κι εκείνος, τα ΜΑΤ να μας ξυλοκοπούν. Να σπάνε πόρτες και να ρίχνουν χημικά μέσα σε σπίτια και πάνω σε μπαλκόνια. Να φορτώνουν με ψεύτικες κατηγορίες αθώους και γενικότερα να κάνουν όλα αυτά τα αίσχη που έκαναν, πάντα για το καλό μας. Έχει δίκιο όταν λέει πως κακώς δεν συνέλαβαν κανέναν. Δεν συνέλαβαν εκείνους που προστάτευαν τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους, τα πιστεύω τους, την αξιοπρέπειά τους. Όλοι αυτοί πρέπει να συλλαμβάνονται. Και βέβαια να μην ξεχνάμε πως τις κινητοποιήσεις στη Μαδρίτη, στο Σύνταγμα, στο Λονδίνο και οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ, οργανώνονται από τους γνωστούς Αλβανούς του ΣΥΡΙΖΑ από την Κερατέα…

Δυστυχώς για κάποιους ο κόσμος ξυπνάει και αυτή η αφύπνιση θα οδηγήσει, νομοτελειακά, κάποιους άλλους στη φυγή. Στην αυτοεξορία των Παρισίων, του Λονδίνου, του Βερολίνου, της Νέας Υόρκης, ή όπου αλλού η γκουρμέ κουζίνα θα καταπραΰνει την πείνα και ο νόστος, η λησμονιά για την πατρίδα (Κολωνάκι, Μύκονο) θα πλημμυρίζει τις καρδιές της αυτοεξόριστης ελίτ, υπό τους ήχους επαναστατικής μουσικής και ποίησης, ο κ. Καψής και οι όμοιοί του θα μεταφέρουν σε όλο τον κόσμο το δράμα της ξενιτιάς, μέσα από το επίσημο έντυπο τους με τίτλο: Τον Πούλο... (Ton Poulo)


Το άρθρο του κ. Καψή στο Βήμα:

Έχουν περάσει τέσσερις ολόκληροι μήνες από την «ανακωχή» στην Κερατέα και μπορούμε πια με μια σχετική βεβαιότητα να αποτιμήσουμε τι μας κληροδότησε η απόπειρα δημιουργίας ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Το πρώτο και πλέον σίγουρο είναι η παραπομπή στις καλένδες ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για την Αττική που κινδυνεύει να πνιγεί -εδώ μπορούμε να πούμε κυριολεκτικά με μικρή μόνο δόση υπερβολής- στα σκουπίδια. Με μαθηματική, σχεδόν, βεβαιότητα μπορούμε να περιμένουμε την επόμενη κρίση όταν οι κάτοικοι της Φυλής θα πουν «φτάνει πια» καθώς ο εκεί ΧΥΤΑ, εδώ και μήνες θεωρείται ότι βρίσκεται στα όρια του κορεσμού. Και δεν θα μπορούμε και να ζητήσουμε άλλη κοινοτική χρηματοδότηση- μάλλον πρόστιμα θα μας επιβάλουν.

Το δεύτερο σίγουρο είναι ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι της Κερατέας θα πρέπει να συμβιώσουν για καιρό, πιθανότατα για πολλά χρόνια, με τις παράνομες χωματερές της περιοχής τους οι οποίες, όπως έχουν δείξει επιστημονικές έρευνες, δηλητηριάζουν το έδαφος και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών τους. Αλλά τι μπορούν να πουν; Τις προτάσεις, βλέπετε, εναλλακτικής χωροθέτησης- επιστημονικά τεκμηριωμένης όπως μας έλεγαν- τις περιμένουμε ακόμα και μάλλον θα τις περιμένουμε για πολύ.

Το τρίτο τέλος, κληροδότημα είναι η γενικευμένη ανομία στην περιοχή, όταν για μήνες κάποιοι κάτοικοι και οι συμπαραστάτες τους βομβάρδιζαν με μολότοφ τα ΜΑΤ και απέκλειαν την κυκλοφορία φτάνοντας μέχρι και να καταστρέφουν το οδόστρωμα. Γι' αυτά δεν έχει τιμωρηθεί κανείς κι είναι αμφίβολο αν θα τιμωρηθεί. Ακόμα και αν δεν ισχύει αυτό που υποστήριξε ο κ. Παπουτσής στη Βουλή -ότι δηλαδή τα επεισόδια στο Σύνταγμα προετοιμάστηκαν στην Κερατέα- είναι φανερό πώς η εικόνα μιας πολιτείας ανίκανης να υπερασπιστεί τις επιλογές της και έτοιμης να υπαναχωρήσει, υπονόμευσε συνολικά την αξιοπιστία της κυβέρνησης ως προς την θέλησή της να προχωρήσει τις αλλαγές που απαιτούνται.

Το ζήτημα παραμένει προφανώς επίκαιρο. Μπροστά μας έχουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις- από τα ταξί και την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων ως το νέο μισθολόγιο και βέβαια την αλλαγή στην παιδεία. Η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι για πολλά υπάρχει διχογνωμία, μεταξύ των υπουργών. Αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο.

Ας πάρουν όμως επιτέλους τις αποφάσεις τους. Γιατί βέβαια το μόνο που δεν νοείται είναι να μείνουν και πάλι οι μεταρρυθμίσεις στα χαρτιά!

Υ.Γ.1 - Από Σεπτέμβρη ξανά μαζί δυνατά

Υ.Γ.2 - Μουτ με κεπ εδ ε κριπ...