Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Με κεντρικό σύνθημα "5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ" και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν και φέτος με επιτυχία οι Εκδηλώσεις Μνήμης για την 5η επέτειο από την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα. 
Οι Πολιτιστικοί φορείς της πόλης και τα sites - blogs του Αγώνα, με την στήριξη και των 15μελών συμβουλίων των μαθητικών κοινοτήτων του Γυμνασίου και του Λυκείου της Κερατέας, οργανώσαμε συλλογικά και μοιραστήκαμε με τον κόσμο που συμμετείχε, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 μια ημέρα γεμάτη εικόνες και στιγμές από την 11 Δεκεμβρίου 2010, ημέρα εισβολής των ΜΑΤ στην πόλη μας. 
Η μέρα ξεκίνησε με συμβολική πορεία των μαθητών των σχολείων της Κερατέας μέσα στην πόλη με προορισμό το κτίριο Μήτρου το οποίο φιλοξένησε για 3 μέρες την έκθεση φωτογραφίας "5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ" του φωτογράφου Σπύρου Τσακίρη. 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της έκθεσης με την παρουσία των πρώην δημάρχων κ.κ. Σ. Ιατρού και Κ. Λεβαντή που διατέλεσαν δήμαρχοι εκείνες τις 128 μέρες αλλά και πλήθους κόσμου. Ακολούθησε στην αίθουσα της 'ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ", συζήτηση με θέμα: "Οι 'Έλληνες γελοιογράφοι και ο Αγώνας της Κερατέας" με τους γελοιογράφους Σπύρο Ορνεράκη, Στάθη και Soloup. 
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων το "ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ" άνοιξε για μια ζεστή μουσική βραδιά με τον Δημήτρη Καρούσο. Στο “ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ” παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δ. Λουκάς.


ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: 
"ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ" Κερατέας 
Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας "ΑΠΟΛΛΩΝ" 
ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ παράρτημα Κερατέας 
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας "ΗΓΕΧΟΡΟΣ" 
Δημοτική Παραδοσιακή Σχολή Κερατέας "ΤΟ ΚΟΠΑΝΕΛΙ" 
ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: http://antixyta.blogspot.gr
 FORKERATEA.COM