Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α 

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κερατέας κατά του Χ.Υ.Τ.Α, σήμερα 11.12.2012, δύο ακριβώς χρόνια από την βίαιη και παράνομη επέμβαση δυνάμεων καταστολής της πολιτείας που συνόδευαν εργολάβους για να ξεκινήσει το παράνομο έργο του Χ.Υ.Τ.Α (οριστικά παράνομο και με εφετειακή απόφαση) στέλνει μήνυμα συμπαράστασης, αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους χρόνια αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής. 

Ο αγώνας τους που έχει πανελλήνια εμβέλεια και έχει ευαισθητοποιήσει κάθε Έλληνα, είναι αγώνας δικαίου νομιμότητας, είναι αγώνας για το περιβάλλον, την ιστορία και την ζωή της περιοχής της Χαλκιδικής. 

Η ιστορική εμπειρία των μεταλλείων Αργύρου – Μολύβδου της περιοχής της Λαυρεωτικής, μας έχει οπλίσει με γνώση για τα τεράστια προβλήματα υγείας – ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος που υφιστάμεθα εκατοντάδες χρόνια μετά την εντατική εκμετάλλευση στης Λαυρεωτικής. 

Ο αγώνας της Χαλκιδικής έχει σήμερα ανάλογα χαρακτηριστικά με τον νικηφόρο αγώνα της Κερατέας. Ίδια ασυδοσία και κερδοσκοπία των εργολάβων, ίδιες μεθόδους εξαγοράς και συκοφάντησης, ψεύδη και παραπληροφόρηση, πολιτικές συναλλαγές και προσπάθεια να διχάσουν την κοινωνία, να φέρουν κάποιους πολίτες κόντρα με τους συντοπίτες τους. 

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτονται αποφάσεις και πολιτικές για τα ορυχεία της Χαλκιδικής που σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αποδεικνύουν γιατί υπάρχει αυτή η κρίση και γιατί, σε αυτόν τον τόπο η χώρα μας ξεπουλάει τον πλούτο της. 

Ο αγώνας της Χαλκιδικής είναι δίκαιος, ανένδοτος, θα είναι και νικηφόρος. 

Είμαστε κοντά σας. 

Κερατέα 11.12.2012