Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ


Σήμερα το βράδυ με την ευκαιρία της εκπομπής Αλ Τσαντίρι στον Άλφα, θα στηθεί γιγαντοοθόνη στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ. Πέρα από τις ομάδες που έχουν επιφυλακή, καλό είναι να είμαστε όλοι εκεί.Ώρα συγκέντρωσης 8:30 μ.μ.


Παρά του ότι το κλίμα είναι βαρύ, μετά από την είδηση της αποβολής, ο αγώνας συνεχίζεται.

Το πρώτο αθώο θύμα από την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα...

χωρίς σχόλια...Αναδημοσίευση από το
lavreotiki.com
Ένα μικρό αγγελούδι που δεν πρόλαβε καν να δει το φως του Αττικού ήλιου έφυγε από κοντά μας μια ημέρα μετά την βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη της Κερατέας.
Μια νεαρή μητέρα η οποία κυοφορούσε το τρίτο της παιδάκι υπέστη ισχυρό σοκ όταν αλλόφρονες αστυνομικοί των ΜΑΤ έφτασαν κάτω από το διαμέρισμά της και με πρωτοφανή αγριότητα άρχισαν να εκτοξεύουν χημικά προς κάθε κατεύθυνση χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.
Από τις φωνές και τους δυνατούς κρότους των χειροβομβίδων κρότου – λάμψης τα δύο μικρά παιδάκια της οικογένειας τρομοκρατήθηκαν και ανήμπορα να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα και τα αέρια πιπεριού, έπεσαν σχεδόν λιπόθυμα στο πάτωμα.
Η νεαρή μητέρα τους όταν τα είδε να σωριάζονται μπροστά της υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό με αποτέλεσμα να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η κύηση του εμβρύου και λίγες ώρες μετά απέβαλε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν το έμβρυο στη ζωή.
Ένα αθώο αγγελούδι που έφυγε τόσο αναπάντεχα και άδικα από κοντά μας θύμα της βαρβαρότητας μιας πολιτείας που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος με σκοτεινούς χρηματοδότες και ανοιχτά γραμμάτια ξεπουλημένων πολιτικών.
Οι γονείς του εμβρύου προβληματίζονται πλέον πολύ σοβαρά να καταθέσουν μήνυση για ανθρωποκτονία κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που διέπραξαν αυτό το απεχθές έγκλημα. Όποια απόφαση κι αν πάρουν τελικά οι δύο χαροκαμένοι γονείς, να γνωρίζουν απλά ότι όλη η πόλη της Κερατέας και όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Λαυρεωτικής θα είναι μαζί τους, συμπαραστάτες.Κουράγιο φίλοι μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ
Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6977652768, 6938204777,6974439203
e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr 13/02/2011


Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΦΚ 

13/2/2011


Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων στα φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) εκφράζει την αλληλεγγύη της στον ηρωικό αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. 3 μήνες δίνουν μέρα και νύχτα αγώνα ενάντια στη λεηλασία της γης από το κατασκευαστικό κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής που θέλουν να καταστρέψουν και να μετατρέψουν σε σκουπιδότοπο (ΧΥΤΑ) τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου, όπου υπάρχει οχυρωμένος οικισμός των ελληνιστικών χρόνων, αρχαίες μεταλλευτικές στοές και ο Κούρος της Κερατέας του 550 π.Χ., ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων στα φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) καταγγέλλει την κυβέρνηση που εκτελεί τις εντολές του κατασκευαστικού κεφαλαίου και στέλνει τα ΜΑΤ και τους ασφαλίτες για να χτυπήσουν τους κατοίκους, ποινικοποιεί την πολιτική δράση ενεργοποιώντας τον κατασταλτικό μηχανισμό των διώξεων.


Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ τα οποία παραπληροφορούν και συκοφαντούν τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας.


Απαιτούμε εδώ και τώρα να φύγουν τα ΜΑΤ από την Κερατέα


Να παύσει αμέσως κάθε δίωξη


Να ανακληθεί τώρα η απόφαση για κατασκευή σκουπιδότοπου (ΧΥΤΑ) στην Κερατέα


Νίκη στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας