Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Φωτογραφικό και Ποιητικό Λεύκωμα για το Οβριόκαστρο













Μια δεύτερη έκδοση για το Οβριόκαστρο της Κερατέας, είναι γεγονός! Κυκλοφόρησε αρχές Απριλίου το φωτογραφικό ποιητικό λεύκωμα για το Οβριόκαστρο από τον Σύνδεσμο Πνευματικής και Κοινωνικής Δραστηριότητας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» και το Εξωραϊστικό Σύλλογο οικιστών Οβριόκαστρου Ο ΓΕΡΟ ΠΛΑΤΑΝΟΣ με την χορηγία του Δήμου Κερατέας.

Το λεύκωμα είναι ένα "εγκώμιο" για έναν από τους τελευταίους όμορφους τόπους της Αττικής γης, αποτελείται από φωτογραφίες που αναδεικνύουν την φυσική ομορφιά, την αρχαιολογική αξία του Οβριοκάστρου και παράλληλα δίνουν το μήνυμα ότι η περιβαλλοντική βαρβαρότητα του Χ.Υ.Τ.Α. δεν θα περάσει.

Οι φωτογραφίες είναι των: Γιώργου Κρικέλλη, Παναγιώτη Αθανασίου, Κώστα Αντωνίου, Γιώργου Βασιλακόπουλου, Δ. Ιατρού, Χανς Λόμμαν.

Αντί για υπότιτλους, οι φωτογραφίες έχουν στίχους από κορυφαίους Έλληνες ποιητές όπως ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, οι δύο Έλληνες Νομπελίστες Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης κι ακόμα ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Κωστής Παλαμάς, ο Νικηφόρος Βρεττάκος, ο Κώστας Βάρναλης, ο Νίκος Γκάτσος κ.α.

Η επιμέλεια των κ
ειμένων και η επιλογή των ποιημάτων είναι του Γ. Ιατρού. Δεν είναι τυχαίο –τονίζεται στον πρόλογο- ότι οι ονομασίες των δύο φορέων "ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ" και "ΓΕΡΟ ΠΛΑΤΑΝΟΣ" παραπέμπουν η μεν πρώτη στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, η δε δεύτερη στην φύση, δύο οικουμενικές αξίες που με τον αγώνα αυτό υπερασπιζόμαστε με πίστη, θέληση και αποφασιστικότητα ως τη τελική δικαίωση.

Το λεύκωμα όπως και το βιβλίο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ θα σταλεί παντού. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στα Υπουργεία, στους αρχηγούς των κομμάτων, στους βουλευτές, σε δημοσιογράφους, σε Αρχαιολόγους, στο Νομάρχη Ανατολικής Αττικής, στους δημάρχους Αττικής και φυσικά στον Περιφερειάρχη, στον ΕΣΔΚΝΑ.

Οι κάτοικοι της Κερα
τέας μπορούν να το προμηθευτούν από τη «Χρυσή Τομή» και το «Γέρο Πλάτανο» έναντι του συμβολικού ποσού των 5 Ευρώ.






Χρυσή Τομή : Λεωφ. Αθηνών - Σουνίου 55, Κερατέα

Η λέσχη είναι ανοικτή κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 19:00 μέχρι 21:00


Τηλέφωνο : 2299069850