Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Περάσαμε όμορφα εκεί ψηλά...

...όλοι μαζί με μια κιθάρα στο Οβριόκαστρο...

Δεν θα γράψουμε πολλά για τη βραδιά,το δελτίο τύπου του Δήμου Κερατέας περιγράφει τι έγινε την Πέμπτη το βράδυ.Εμείς,απλά θέλουμε να ευχαριστήσουμε :


τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο,που εμπνεύστηκε,οργάνωσε και έκανε πραγματικότητα αυτή τη συναυλία...

όλους τους καλλιτέχνες και μουσικούς που "κατόρθωσαν" να βρουν το δρόμο για το βουνό και να μοιραστούν μαζί μας τις μουσικές τους και την ευχάριστη διάθεσή τους...

τις φίλες και του φίλους,νεολαίους όλων των ηλικιών,που έκαναν τον κόπο να βρεθούν κοντά μας και να διαδηλώσουν,για μία ακόμα φορά,την αντίθεσή τους στην καταστροφή του Οβριοκάστρου...

τον Αντώνη από το Λαύριο,που στην καντίνα του χόρτασαν όλοι οι πεινασμένοι...

τους εθελοντές της πυροπροστασίας από τον Κουβαρά(με πυροσβεστικό όχημα) και το Μαρκόπουλο,που με την παρουσία τους νοιώσαμε πιο ασφαλείς...

τους Ενεργούς Πολίτες Μεσογείων ,για τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση...

τον Βάγγελη από την Ανάβυσσο και την παρέα του για όσα έχουν προσφέρει στον κοινό μας αγώνα

τον άνεμο,που μας τρόμαξε όλη την ημέρα,αλλά την ώρα που έπρεπε κόπασε...

την Τροχαία Κερατέας,για την "ευαισθησία" της να κάνει αλκοτέστ σε όσους κατέβαιναν από το βουνό,στην έξοδο από Οβριόκαστρο προς Αθήνα!!!

την Ασφάλεια Κερατέας και τα μέλη της αντιπροσωπείας της που μας "τίμησαν" με την παρουσία τους στην αρχή της εκδήλωσης,δίνοντας όμως λανθασμένη αναφορά για 200 συμμετέχοντες,προσπαθώντας να υποβαθμίσουν το γεγονός και το μέγεθος του κόσμου που ήταν τουλάχιστον τετραπλάσιο!!!Τους προσκαλούμε την επόμενη φορά,γιατί θα υπάρξει επόμενη φορά,να μεινουν σε όλη τη διάρκεια,να δώσουν σωστή αναφορά και στο τέλος της βραδιάς να βοηθήσουν στο συμμάζεμα του χώρου.Μην πιουν πολύ όμως,η τροχαία κάνει αλκοτέστ...

τη Dimitra An,για το φωτογραφικό υλικό Όλοι μαζί,με μια κιθάρα...στο Οβριόκαστρο Κερατέας...

και τέλος τους λίγους,εκλεκτούς και "αόρατους" που έτρεχαν όλες αυτές τις ημέρες για να πετύχει αυτή η βραδιά...

Καλό χειμώνα...

Δελτίο Τύπου Δήμου Κερατέας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ

Μια αξέχαστη συναυλία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου Κερατέας (εκεί που θέλουν να κατασκευάσουν τον ΧΥΤΑ).
Πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα νέων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Κερατέας και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Κερατέας και κατέκλυσαν τον γραφικό χώρο πάνω στο βουνό με τα ξύλινα σπιτάκια που από το 2007 έχει εγκαταστήσει ο Δήμος σε ιδιοκτησία του.
Ήταν η δεύτερη συναυλία διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε με επιτυχία από το Δήμο, στον αγώνα που κάνει να μην γίνει σκουπιδότοπος, ένας μαγευτικός χώρος πραγματικά ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και μεγάλης αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας.
Την πρωτοβουλία και την ιδέα γι’ αυτή τη βραδιά είχε ο νέος τραγουδοποιός και κάτοικος Κερατέας Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος που κάλεσε να τραγουδήσουν με μια κιθάρα την Ελεονώρα Ζουγανέλη, την Βασιλική Καρακώστα, τα Κίτρινα Ποδήλατα, τον Κώστη Μαραβέλια, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Λεωνίδα Μπαλάφα, και τον Ζακ Στεφάνου.
Τα παιδιά αυτά οι νέοι καλλιτέχνες με λαμπρό μέλλον μπροστά τους σύμφωνα με τους ειδήμονες ανταποκρίθηκαν αφιλοκερδώς και δημιούργησαν μια ιδιαίτερα ζεστή βραδιά που τελείωσε χαράματα της άλλης μέρας και ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.
Ήταν μια πραγματική γιορτή των νέων της Κερατέας και των γύρω περιοχών, που κύλησε με πανέμορφα τραγούδια, εξαιρετικές μελωδίες, πολύ χιούμορ, ξεχωριστή ζωντάνια και πολύ αγάπη για τον χώρο που όλοι υπεράσπιζαν εκείνο το βράδυ.
Παρόντες Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, οι αντιδήμαρχοι της πόλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου, ο Κοινοτάρχης Κουβαρά Σταμάτης Γκίνης, πολλοί επώνυμοι καλλιτέχνες και στιχουργοί.
Αξίζει να σημειωθεί η άψογη οργάνωση από πλευράς Δήμου με τα πυροσβεστικά οχήματα και αυτοκίνητα πυρασφάλειας (συνέβαλλε και η Κοινότητα Κουβαρά γι’ αυτό) το άνετο παρκάρισμα, το πουλμανάκι του Δήμου που εκτελούσε δρομολόγια στο βουνό.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκ μέρους του Δήμου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρης Ιατρού και εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου νέων ο Δημήτρης Ράπτης.
Ύστερα από την πρόταση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου η εκδήλωση " ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ" θα γίνει θεσμός και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά τον Αύγουστο.