Στην Κερατέα έγινε προχθές το απόγευμα ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ιδιαίτερου συμβολισμού. Επαιξαν ο Κεραυνός Κερατέας και ο Αστέρας Εξαρχείων, μια ομάδα που σχεδόν σε όλη της την ιστορία αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και προέρχεται από τα Εξάρχεια, την περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου το κράτος κυνηγά τους αναρχικούς, αλλά αφήνει να δρουν ελεύθερα οι έμποροι ναρκωτικών, όπως γράφει και το πανό στην πλατεία.
Η Κερατέα είναι μια άλλη περιοχή με ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι η περιοχή που αυτήν την περίοδο διδάσκει αξιοπρέπεια, που διδάσκει τι σημαίνει αγώνας και αντιστάσεις. Οι ζωές των ανθρώπων, άλλωστε, κρίνονται κυρίως από τα «όχι» και τις αντιστάσεις τους και όχι από τα «ναι» και την υποταγή.
Σε αυτήν την περιοχή, λοιπόν, το κράτος εξήντλησε την αυστηρότητά του σε απλούς ανθρώπους, κάτι που δεν κάνει με τους «ισχυρούς» και τους «επώνυμους», αλλά μάλλον λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο και πήρε το μάθημά του. Οι κάτοικοι της Κερατέας παραμένουν εδώ και τρεις μήνες στα μπλόκα (από τις 11 Δεκεμβρίου ξεκίνησε ο αγώνας τους) και κάθε βράδυ σημειώνονται συμπλοκές με την αστυνομία. Κάθε βράδυ πλην των τελευταίων σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των δύο αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους.
Στον αγώνα του Κεραυνού Κερατέας με τον Αστέρα Εξαρχείων, για να επανέλθουμε, συνέβησαν όμορφα πράγματα, γεμάτα από χυμούς ζωής. Καμιά 300 Εξαρχειώτες -χωρίς τον ιστορικό προπονητή τους Μιχάλη Λώλο, δυστυχώς, που «έφυγε» λίγες ημέρες κι αν ζούσε, θα ήταν σίγουρα και αυτός εκεί- πήγαν προχθές στην Κερατέα. Μικροί, μεγάλοι, ζευγάρια έδωσαν ένα συμβολικό αγώνα, του οποίου ο διαιτητής είναι και αυτός στα μπλόκα και μετά όλοι μαζί γλέντησαν και όλοι μαζί πήγαν στα μπλόκα, αλλά επεισόδια δεν έγιναν σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των δύο αστυνομικών.
Ολα αυτά θα θέλαμε να τα περιγράψουμε με ολίγον παραφρασμένους του στίχους του Ελύτη από τον Αξιον Εστί. Ολα αυτά σημαίνουν ότι «η εκδίκηση των ονείρων ξεκίνησε».