Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΡΑΤΕΑ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΠΑ.


ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ 4 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΜΑΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΝΕΡΟΥ, Η ΜΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΠΑ.


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΙ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ


ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ...

ΚΕΡΑΤΕΑ: Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ...

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΠΑ.


ΝΕΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΤΟΜΑ...

ΚΕΡΑΤΕΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ STAR

ΚΕΡΑΤEΑ: ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟ...


Νομίζαμε αρχικά πως καθόμασταν στο αμφιθέατρο κάποιας νομικής σχολής, αλλά τελικά αυτό που ακούγαμε είναι οι κοινές κατηγορίες που βαρύνουν τους 5 συμπολίτες μας.


  • απόπειρα πρόκλησης έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο
  • κατοχή εκρηκτικών βομβών για να προξενήσουν κίνδυνο σε άνθρωπο
  • διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα που ενεργούν βιαιοπραγίες με καλυμένα χαρακτηριστικά
  • αντίσταση από δράστες με καλυμένα χαρακτηριστικά
  • απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης
  • εξύβριση
  • απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης από άτομα με καλυμένα χαρακτηριστικά
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη
  • απλή συνέργεια σε όλα τα παραπάνω



Συγγνώμη αν κάνουμε κάποιο λάθος στην νομική ορολογία, τώρα μαθαίνουμε κι εμείς...




Οι 5 συμπολίτες μας θα οδηγηθουν ξανά την Παρασκευή στις 8 το πρωί σε τακτικό ανακριτή.




Χαρακτηριστικό όλων όσων βρέθηκαν σήμερα στην Ευελπίδων ήταν το πόσο ξύλο είχαν φάει όλοι τους και πως χρειαζόταν να πάνε άμεσα σε νοσοκομείο.



Η σκέψη μας είναι μαζί τους...




Ένα ακόμα βίντεο από κάτοικο...



Προσέξτε πως ενώ έχουν κάνει τη σύλληψη βγάζουν τον ανδρισμό τους σε έναν ανήμπορο να αντιδράσει. Από το 00:30 και μετά δείτε το μίσος με το οποίο τον χτυπούν και λένε στον ασύρματο πως έχουν τραυματία!!! Επίσης προς το τέλος του βίντεο δείτε πως αλληλοσυγχαίρονται...



Οι κύριοι του παρακάτω βίντεο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα;

ΚΕΡΑΤΕΑ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ II...

Στον "υπερσύγχρονο" ΧΥΤΑ Φυλής συμβαίνουν απίστευτα πράγματα. Εμείς τα γνωρίζουμε καιρό και είναι και αυτά, μαζί με άλλα, σημαντικοί λόγοι που δικαιολογούν την αντίδρασή μας ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Τον τελευταίο καιρό, ιδιωτική εταιρία έχει αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων εντός του ΧΥΤΑ, λόγω του προβλήματος με τους υπαλλήλους του ΕΣΔΚΝΑ, αφού έληξαν οι συμβάσεις τους.

Πράτωντας σωστά και θέλοντας να προστατέψει τους υπαλλήλους της, αναστέλλει την παροχή των υπηρεσιών της μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη. Δεν είναι η πρώτη φορά, που εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ Φυλής πέφτουν θύματα επιθέσεων.

Ακόμα και αν το Οβριόκαστρο πληρούσε τα κριτήρια κατασκευής ΧΥΤΑ, ποιος θα μπορούσε να εγγυηθεί για την ασφάλεια των κατοίκων και των εργαζομένων;


Εσείς τους έχετε εμπιστοσύνη;


δημοσίευμα από το aftodioikisi.gr

ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΛΟΓΩ….ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΥΜΠΛΟΚΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ





Την αποχώρησή του από το ΧΥΤΑ Φυλής μέχρι να αποκατασταθεί η έννομη τάξη αποφάσισε η εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων.

Αιτία, όπως αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε η εταιρεία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ - ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Λιακόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ Νίκο Χιωτάκη είναι «η ένοπλη συμπλοκή που έλαβε χώρα σήμερα (σ.σ. χθες) μεταξύ δύο ομάδων αθιγγάνων» εντός του ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα «οι χειριστές των μηχανημάτων μας....παρείχαν τις υπηρεσίες τους υπό την ανταλλαγή πυροβολισμών, με τις σφαίρες των όπλων να περνούν πάνω από τα μηχανήματά τους»!!!...

Καμία επέμβαση από την ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή ειδοποιήθηκε η Αστυνομία «η οποία όμως μέχρι τη σύνταξη της παρούσας δεν έχει εμφανιστεί. Βάσει των ανωτέρω θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη ληφθείσα απόφασή μας, επιβεβλημένη από τις δυσμενείς υφιστάμενες συνθήκες στο χώρο, περί διακοπής παροχής υπηρεσιών μας έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση και απομακρυνθούν αρμοδίως οι αθίγγανοι».

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση με την παρουσία τσιγγάνων στο ΧΥΤΑ Φυλής δεν είναι νέα, καθώς ομάδες τσιγγάνων βρίσκονται συνεχώς στο χώρο αναζητώντας χρήσιμα αντικείμενα ανάμεσα στα απορρίμματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ίδιων αλλά και των χειριστών μηχανημάτων.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει στην Αστυνομία αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για την αποκατάσταση της έννομης τάξης στο ΧΥΤΑ. «Φαίνεται, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, ότι ούτε και χθες παρενέβη η αστυνομία, γιατί είχε άλλη απασχόληση στην Κερατέα».....



Υ.Γ. - Για την χωροθέτηση ενός ΧΥΤΑ έχουν ληφθεί υπόψιν κάποια κριτήρια αποκλεισμού. Έστω ένα να υπάρχει η περιοχή απορρίπτεται. Για το Οβριόκαστρο ισχύουν τα παρακάτω και είναι περισσότερα από ένα...

  1. Η περιοχή ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηρηστεί ως "Τοπίο Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους" (ΦΕΚ 852/Β/03-09-1980)
  2. Η περιοχή είναι Ιστορικός και Αρχαιολογικός Χώρος (ΦΕΚ 1070/Β/29-12-1995)
  3. Στο κέντρο του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο Χ.Υ.Τ.Α. υπάρχει πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο τον χώρο των εγκαταστάσεων
  4. Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά,τόσο σε ποσότητες,όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων.Επίσης υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός μεταλλοφόρων εκτάσεων)
  5. Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία
  6. Η περιοχή είναι κηρυγμένη αναδασωτέα από το 1980 (ή μάλλον ήταν,αφού ο περιφερειάρχης Αττικής "αποφάσισε και διέταξε" "άρση της αναδάσωσης" τον προηγούμενο Αύγουστο(08/2007) ,την ώρα που όλη η Ελλάδα καιγόταν.... (υποχρέωση χωροθέτησης εκτός αναδασωτέων εκτάσεων)
  7. Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο (υποχρέωση χωροθέτησης " μη ύπαρξη Γεωλογικού Ρήγματος")



ΚΕΡΑΤEΑ: ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ...

το πριν...


και το μετά...


σκίτσο από το ΑΝΤΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ


Από χθές το μεσημέρι, η πόλη της Κερατέας και ολόκληρος ο Δήμος της Λαυρεωτικής βρίσκονται «υπό κατοχή». Ανήλικα παιδιά και υπερήλικες έγιναν μάρτυρες μιας απίστευτης σε αγριότητα αστυνομικής βίας.

Εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ και άλλων μονάδων καταστολής κατέλαβαν τις γειτονιές μιας πόλης 10.000 κατοίκων, εισέβαλαν με προτεταμένα πιστόλια σε κατοικίες, προπηλάκισαν και χτύπησαν ηλικιωμένους, τραυμάτισαν δεκάδες συμπολίτες μας.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, δεκάδες ασφαλίτες εισέβαλαν σε σπίτια «υπόπτων», χρησιμοποιώντας βία, προπηλακίζοντας γονείς, κραδαίνοντας τα όπλα τους και απειλώντας με συλλήψεις.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης απλών και φιλήσυχων πολίτων προκάλεσε την αντίδραση και τη διαμαρτυρία εκατοντάδων κατοίκων.

Η απάντηση των «φρουρών της νομιμότητας» στο Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ.Κωνσταντίνο Λεβαντή, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Νομικούς που έσπευσαν στο Αστυνομικό Τμήμα να ενημερωθούν, ήταν η απρόκλητη και αναίτια επίθεση ανδρών των ΜΑΤ με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες και ο τραυματισμός του Δημάρχου και άλλων πολιτών.

Η επίθεση γενικεύτηκε σε ολόκληρη την πόλη που μετατράπηκε μέσα σε λίγη ώρα σε ένα απέραντο πεδίο χημικού πολέμου με εκατοντάδες θύματα της αστυνομικής βίας. Μικρά παιδιά βρέθηκαν αποκλεισμένα σε φροντιστήρια, υπερήλικες κινδύνευσαν από τα χημικά που έφτασαν μέσα στα σπίτια τους, γυναίκες χτυπήθηκαν βάναυσα.

Η Δημοκρατία και η «έννομη τάξη» καταλύθηκαν από τους υπερασπιστές τους.

Η ωμότητα, οι άμεσες απειλές για τη ζωή, οι ύβρεις των αστυνομικών που απειλούσαν χιλιάδες κατοίκους μέχρι τις πρωινές ώρες φέρνουν στο νου εφιαλτικές μνήμες «στρατού κατοχής».

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» προσπάθησαν να εφαρμόσουν ένα τυφλό σχέδιο εκδίκησης εναντίον μιας περιοχής που αντιστέκεται 60 ολόκληρες μέρες και δεν υποχωρεί.

Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. ομολόγησε με δελτίου τύπου ότι, όλη η επιχείρηση είχε στόχο την τρομοκράτηση των κατοίκων και επεδίωκε να κάμψει τη συνεχιζόμενη αντίσταση τους.

Στα τέσσερα σπίτια, όπου εισέβαλαν με το πρόσχημα έρευνας και σύλληψης «υπόπτων» βρήκαν μόνο στο ένα από αυτά, άδεια μπουκάλια μπύρας, μία κάμερα και μια συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων για το Πάσχα!!!.

Τα γεγονότα της Μαύρης Τρίτης σημάδεψαν ανεξίτηλα την ψυχή των κατοίκων της Λαυρεωτικής. Η ωμή βία της εξουσίας χαλυβδώνει τη θέληση όλων μας. Το δίκιο δεν αντιμετωπίζεται με δακρυγόνα, απειλές, συλλήψεις και τρομοκρατία. Ο αγώνας που ξεκίνησε από το 1996 συνεχίζεται…

Βρισκόμαστε στους δρόμους από τις 11 Δεκεμβρίου και δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν δικαιωθούμε.

Τα σκουπίδια της Αττικής δεν θα έρθουν στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Το Οβριόκαστρο είναι Αρχαιολογικός Χώρος, Ιστορικός Τόπος και περιοχή Ιδιαίιτέρου Φυσικού Κάλλους.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7:00΄ το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης της Κερατέας, για τα έκτροπα που προκλήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής κατά των κατοίκων από χθες το πρωί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Όλοι σήμερα το πρωί στα δικαστήρια στην Ευελπίδων για να υπερασπιστούμε τα παιδιά που συλλήφθηκαν.
Αναχώρηση πούλμαν στις 11:30 το πρωί απο την κεντρική πλατεία Κερατέα
ς

ΚΕΡΑΤΕΑ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ...



Όταν σε απειλούν με όπλο μέσα στο σπίτι σου πως θα αντιδράσεις;
Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλαν αυτόπτες μάρτυρες, από τον ασφαλίτη, που τράβηξε το όπλο του εναντίον πολιτών σήμερα το απόγευμα, έξω από το σπίτι που έγινε η έφοδος. Οι φωτογραφίες είναι μέρος από βίντεο που θα μεταδοθεί αύριο από τηλεοπτικό σταθμό.

Ας μιλήσει η εικόνα...


ΚΕΡΑΤΕΑ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Τελικά έφθασαν τους 6 οι συλληφθέντες συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στο Ελληνικό.

Αύριο όλα τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες θα κλείσουν.

Στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία θα γίνει ανοικτή συνέλευση.

Απολάυστε συμπεριφορά των ΜΑΤ της πράσινης ανάπτυξης και του ΔΝΤ...