Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Κερατέα: Δύο νέες δίκες εναντίον συμπολιτών μας αυτή την εβδομάδα...

Δύο ακόμα δίκες συμπολιτών μας έχουμε αυτή την εβδομάδα. Την Πέμπτη θα εκδικαστεί η αγωγή της κ. χριστοφάκη εναντίον της Ελευθερίας Ψυχογιού, διότι στην εκπομπή Αλ Τσαντίρι την προσφώνησε με το επίθετο του συζύγου της (κυρία παγκάλου!!!) και την Παρασκευή ο τέως δήμαρχος Κερατέας κ. Ιατρού για την οργάνωση και φύλαξη του χώρου του Οβριοκάστρου προ της ελεύσεως των ματ.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται αυτή την περίοδο μέσα στα δικαστήρια. Η κάθε δίκη συμπολίτη μας είναι δίκη ενάντια στον αγώνα και στον τόπο. Αφορά την κάθε μία και τον κάθε έναν από εμάς.

Θα είμαστε και τις δύο ημέρες εκεί...


ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ Ο τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥ

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, για άλλη μια φορά οδηγείται ενώπιον του Β’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 8, αίθουσα 1), ο τέως Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού.

Ο τ. Δήμαρχος κατηγορείται για την οργάνωση του χώρου του Οβριοκάστρου, τη φύλαξη και τον αποκλεισμό του επί 4 χρόνια. Ουσιαστικά κατηγορείται για τον αγώνα όλου του Δήμου και των κατοίκων της Κερατέας και την απόφασή τους να διαφυλάξουν συμβολικά και ουσιαστικά τον χώρο αυτό, αποκλείοντας τον με 24ωρες βάρδιες φύλαξης από την αστυνομία, την κρατική διοίκηση και τους εργολάβους.

Είναι γνωστό ότι οκτώ (8) φορές έκαναν απόπειρα εργολάβοι, αστυνομία, πολεοδομία, δασαρχείο και η Περιφέρεια Αττικής να μπουν στο χώρο στο πλαίσιο του έργου για ΧΥΤΑ αλλά όλες αποτράπηκαν και όλες εμποδίστηκαν. Η ένατη ήταν στις 11/12/2010, λίγες μόλις μέρες μετά τις Δημοτικές Εκλογές που οδήγησαν στις 128 ημέρες του αγώνα και των μπλόκων που έμειναν στην ιστορία.

Στην επικείμενη δίκη ο κ. Στ. Ιατρού κατηγορείται συγκεκριμένα ότι παραβίασε την πολεοδομική και τη δασική νομοθεσία με την απόφαση να οργανώσει κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου τον χώρο του Οβριοκάστρου με το πρώτο φυλάκιο στην είσοδο, καθώς και τα τέσσερα (4) φυλάκια του Οβριοκάστρου.

Το πρώτο φυλάκιο ως γνωστόν χρησιμοποιήθηκε και ως πυροφυλάκειο, ενώ στο Δημοτικό κτήμα του Οβριοκάστρου και ειδικά στα (4) τέσσερα φυλάκια έγιναν πολλές αξέχαστες εκδηλώσεις κατά της χωματερής, ενώ λειτουργούσε ως τεχνική βάση του Δήμου για πολύ καιρό. Σε αυτόν τον χώρο έγιναν δεκάδες συνελεύσεις αλλά και πολλές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ασκήσεις πυρασφάλειας και πρωτότυπες εκδηλώσεις. Δίκαια αυτός ο χώρος ονομάστηκε «το Δημαρχείο του βουνού».

Ο τ. Δήμαρχος κατηγορείται ακόμα γιατί με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 
έκλεισε με αλυσίδα την είσοδο στο Οβριόκαστρο και συγκεκριμένα αντιμετωπίζει την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Ας επισημάνουμε ότι η κατηγορία έχει στηθεί με την απίστευτη και πρωτοφανή στα χρονικά επιμονή της Αστυνομίας και ειδικά του Α.Τ. Κερατέας από το 2007 έως και το 2011.

Ο αλήστου μνήμης Διοικητής του τμήματος το 2008 αστυνόμος ΤΟΛΙΑΣ ΗΛΙΑΣ και ο μετέπειτα Διοικητής ΜΙΧΑΗΛ ΛΑΤΖΑΝΑΚΗΣ με 12 απανωτά έγγραφα από 7/1/2008 έως και 19/1/2011 ζητούσαν επίμονα την καταγραφή τάχα αυθαίρετων κατασκευών από το Πολεοδομικό Γραφείο Μαρκοπούλου.
Όμως, όπως θυμούνται οι κάτοικοι που έκαναν βάρδιες στο Οβριόκαστρο, τα αστυνομικά όργανα πλησίαζαν την είσοδο του Οβριοκάστρου και σταματούσαν 500 μέτρα πιο κάτω από φόβο (!!!).

Είναι εντυπωσιακό ότι για κάποιες από τις χιλιάδες αυθαιρεσίες που έχουν γίνει στην περιοχή μας, το Α.Τ. δεν έδειξε τόση επιμονή για πολλά χρόνια και τόση εμπάθεια, προφανώς με εντολή ανωτέρων. Δεν ξεφεύγει όμως της προσοχής και η σπουδή των εντολοδόχων της Περιφέρειας Αττικής στο Δασαρχείο Λαυρίου που όχι μόνο κατέγραψαν ως τάχα καταπάτηση την εγκατάσταση του 1ου φυλακίου και πυροφυλακείου αλλά δεν βρήκαν καμία λέξη για το ποιες φωτιές στην περιοχή μας εντοπίστηκαν από το 2007-2010 από αυτό το πυροφυλάκειο. Όμως υπάρχει δικαιοσύνη. Έτσι για ίδιες κατηγορίες έχει βγει απαλλακτικό βούλευμα (2190/2011) για τον τ. Δήμαρχο Σταύρο Ιατρού για τη μήνυση του Δασαρχείου, στο οποίο καταγράφεται ότι «δεν υπήρξε πρόθεση καταπάτησης», αναγνωρίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατέας όπως και τον ρόλο του φυλακίου ως πυροφυλάκειο. Έχει αξία να αναφέρουμε ότι η αρχική πρόθεση του Δασαρχείου ήταν να κατηγορηθεί ο Δήμαρχος σε βαθμό κακουργήματος.

Ακόμα για την κατηγορία περί παρακώλυσης συγκοινωνιών σε άλλη δικογραφία που σχετίζεται και με τον τέως δήμαρχο το 2008, κατόπιν αναφοράς του Τμήματος Τροχαίας Κερατέας με άλλη πράξη του Εισαγγελέα, ο Δήμαρχος απαλλάχθηκε με το ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ιστορικό σκεπτικό που αναφέρει ότι: «στην πιο πάνω πράξη προέβη ο Δήμος Κερατέας συμβολικά προκειμένου να διαδηλώσει την αντίθεση του Δήμου στην κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή Οβριοκάστρου ή Βραγόνι του Δήμου Κερατέας. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το συμβολικό του χαρακτήρα της πιο πάνω πράξης, συνάγεται, επιπλέον και από τα συνημμένα έγγραφα της Β’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων (αναγν. 3,4,5) και από τα δημοσιεύματα του τύπου (αναγν. 6) από τα οποία προκύπτει το ενδιαφέρον του μηνυομένου υπό την ιδιότητα του Δημάρχου να προασπίσει τον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της περιοχής από την υποβάθμιση που, κατά την κρίση των δημοτών, θα επέφερε η εγκατάσταση του χώρου απόρριψης των σκουπιδιών, η οποία επιβεβαιώνεται και από τα ανωτέρω έγγραφα».

Στην υπερασπιστική γραμμή του τ. Δημάρχου εκτός των παραπάνω απαλλακτικών βουλευμάτων, βρίσκονται οι τέσσερις (4) διαδοχικές δικαστικές αποφάσεις (από 13/12/2010 έως 24/6/2011 του Ειρηνοδικείου και του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών), με τις οποίες το έργο του ΧΥΤΑ κηρύχθηκε παράνομο.

Στο πλευρό του τ. Δημάρχου θα βρεθούν κάτοικοι της Κερατέας, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, καθώς και άλλοι που συμμετείχαν στον αγώνα της Κερατέας.
Να υπενθυμίσουμε ότι έως τώρα για το θέμα του αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, ο τ. Δήμαρχος έχει αθωωθεί σε 11 δικαστήρια από το 2008 έως σήμερα ενώ έχει τέσσερα (4) απαλλακτικά βουλεύματα. Εκτός από την επικείμενη δίκη για τον αγώνα κατά της χωματερής σε βάρος του τέως Δήμαρχου εκκρεμούν τουλάχιστον τέσσερις ακόμα δίκες τόσο για τις 128 ημέρες του αγώνα της Κερατέας όσο και για το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Έως σήμερα κανείς από την Κερατέα ούτε ο τ. Δήμαρχος ούτε άλλος δεν έχει καταδικαστεί. Η Δικαιοσύνη ως τώρα έχει δικαιώσει σε όλα τα επίπεδα τον αγώνα της Κερατέας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καθώς και η παράταξη Ελεύθερες Πόλεις καλούν οποιονδήποτε συμπαραστάτη να παραβρεθεί στη δίκη που στην ουσία είναι δίκη όλης της Κερατέας.

Το μήνυμα της Ελευθερίας για την δίκη της Πέμπτης:

«Η επιμονή δύο χρόνια μετά στην αγωγή και την διεκδίκηση από εμένα 300 χιλιάδων ευρώ ή 12μηνη φυλάκιση επειδή ισχυρίζεται ότι την πρόσβαλα γιατί την προσφώνησα με το όνομα του συζύγου της(!), ως κα Παγκάλου, σε τηλεοπτική εκπομπή του κ. Λαζόπουλου όταν επισήμανα ότι ως επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δήμο, δεν στήριξε ψήφισμα του Δήμου Σαρωνικού για συμπαράσταση στον αγώνα του λαού της Λαυρεωτικής ενάντια στο ΧΥΤΑ, δείχνει την εκδικητική μανία του καταρρέοντος πολιτικού κατεστημένου που θέλει να εξοντώσει όποιον δεν του χαρίζεται και να πάρει τη ρεβάνς απέναντι στο αγώνα της Κερατέας – Λαυρεωτικής, διότι δεν μπορούν να χωνέψουν πως ο αγώνας αυτός ξεφτίλισε το πολιτικό κατεστημένο και έτρεψε σε φυγή το μηχανισμό καταστολής, βάζοντας σοβαρά εμπόδια στην εφαρμογή του καταστροφικού για την περιοχή Περιφερειακού Σχεδιασμού και στο πάρτι των εργολάβων και του πολιτικού κατεστημένου σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος.

 
Η δίκη σε βάρος μου είναι συνέχεια των δικών σε βάρος συλληφθέντων αγωνιστών της Κερατέας, αλλά και σε όλους όσοι έχουν ενεργή κινηματική δράση.
Η προτροπή ορισμένων να ζητήσω συγνώμη από την σύζυγο του Πάγκαλου κ. Χριστοφάκη μου προκαλεί τουλάχιστον αηδία. Τους διαβεβαίωσα λοιπόν ότι "δηλώσεις μετανοίας" δεν υπογράφω. Θα συνεχίσω να ασκώ πολιτική κριτική τους αρέσει δεν τους αρέσει και θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή ενάντια σ' αυτούς που θέλουν να κατασπαράξουν την ζωή μας.

Το δικαστήριο θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 23/5/2013...» (δικαστήρια πρώην σχολής Ευελπίδων, κτίριο 4)