Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Πορεία για την Κερατέα – Θεσσαλονίκη...


Πορεία για την Κερατέα πραγματοποίησαν το Σάββατο 2 Απριλίου φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης.



Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατέληξε στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο 'αυτί' που έστησε ο δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να ακούγονται και καλά τα προβλήματα των πολιτών, οι πολίτες του έστησαν σκουπίδια και προκηρύξεις, όχι μόνο ως ένδειξη αλληλεγγύης προς την Κερατέα, αλλά και διαμαρτυρόμενοι για τα βουνά σκουπιδιών που έχουν μαζευτεί στους δρόμους της πόλης.

www.antipliroforisi.info

====================================================================

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Η Σπίθα Καλαμαριάς – Χαριλάου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο λαό της Κερατέας. Ένα λαό που εδώ και καιρό αποτελεί για όλους μας παράδειγμα και υπόδειγμα αντίστασης απέναντι σε όλους αυτούς που καταστρέφουν συστηματικά εδώ και δεκαετίες την Ελλάδα. Ένα λαό που διεκδικεί το αυτονόητο: το δικαίωμα του να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, το μέλλον των παιδιών του, τον τόπο του! Ένα λαό που έχει έρθει αντιμέτωπος με την πιο σκληρή καταστολή των ΜΑΤ, την πιο προκλητική προπαγάνδα του MEGA, του ΣΚΑΪ και όλων των καναλιών της κυβέρνησης και των εργολάβων και παρ’ όλα αυτά παραμένει δυναμικός και αλύγιστος. Ένα λαό που δείχνει το δρόμο της αντίστασης και της αξιοπρέπειας.
Πολίτες της Λαυρεωτικής να ξέρετε ότι όλοι όσοι σήμερα αγωνίζονται για ελευθερία και ανατροπή του κατεστημένου είναι στο πλευρό σας!
Καλούμε όλες της Σπίθες της Αττικής να ενισχύσουν των αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Σπίθα Καλαμαριάς – Χαριλάου
Θεσσαλονίκη,
01/04/2011

ΕΔΩ ΚΕΡΑΤΕΑ

Γιατί ο αντ’ αυτού… Γιάννης Ραγκούσης είναι:


1. Έτοιμος να βάψει τα χέρια του με αίμα στην Κερατέα, προωθώντας επί σειρά μηνών την ανωμαλία σε όλη την Ελλάδα;

2. Ακύρωσε πραξικοπηματικά τη συμφωνία του Δήμου Λαυρεωτικής με τον Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Η. Λιακόπουλο για τη δημιουργία εργοστασίου στο ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας;



3. ΚΥΒΕΡΝΑ με σκοπό να εδραιώσει ακόμα περισσότερο και με τον πλέον επίφοβο τρόπο την εξουσία του;

ΙΣΩΣ γιατί…

Ο εκλεκτός της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Λάτση και της Αμερικάνικης Πρεσβείας Γιάννης Ραγκούσης οδηγεί σε χειρουργικά χτυπήματα την υπόθεση της Κερατέας για να διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου μέσω της εσωτερικής ανωμαλίας που θα προκύψει;

ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ:

• Ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ –ένα κόμμα με βαθιές κοινωνικές ρίζες- πάσχει από πολιτικό Αλτζχάιμερ και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται εδώ και 4 μήνες στην Κερατέα.
• Έχει γίνει δυσανεκτικό στο διάλογο…
• Αλωνίζει ωσάν δραπανηφόρο άρμα τις ζωές 60.000 κατοίκων…

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ:

• Πως γίνεται να καπελώνονται από τους ανθρώπους του Γιάννη Ραγκούση, οι τεράστιες και σχεδόν σε καθημερινή βάση αντιδράσεις, μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ από στελέχη τριακονταετίας.
• Γιατί η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Λάτση θέλει να λερώσει το όνομά της και το όνομα των παιδιών της με αίμα, τη στιγμή που έχει πολύ περισσότερα χρήματα από τα 700 εκατομμύρια; Το μερίδιο, δηλαδή που της αναλογεί από τη διαχείριση των σκουπιδιών και που θα πάρει μέσω της θυγατρικής της Eurobank -ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ - η οποία έχει αναλάβει το έργο του ΧΥΤΑ Κερατέας.
• Ποιος αποφασίζει για τη φίμωση των μίντια και την άνευ προηγουμένων διαστρέβλωση της αλήθειας, από συγκεκριμένη μερίδα του τύπου;
• Ποιος κρύβεται και για ποιο σκοπό πίσω από τους ξυλοδαρμούς συμπολιτών μας, τις εκφοβιστικές προειδοποιήσεις, τις αυθαιρεσίες, την κατάχρηση εξουσίας, την παρεκτροπή και την υπερβολή;

Να συμφωνήσουμε με αυτό που πληροφορηθήκαμε από κυβερνητικό στόμα;

«Μέχρι αιματοχυσίας θα φτάσει… ο Υπουργός με σκοπό την αναρρίχησή του στη θέση του Πρωθυπουργού»

Όταν η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου οδήγησε την χώρα σε μία πρωτόγνωρη αναταραχή με βιαιότητες.

Όταν μια Ελληνική κοινωνία είναι σε ένταση και σε αδιέξοδο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Όταν η ανεργία έχει αγγίξει επικίνδυνα ποσοστά…

Όταν το πολιτικό σύστημα αμφισβητείται με κάθε τρόπο…

Όταν τα κόμματα έχουν χάσει το παιχνίδι της αξιοπιστίας.

Όταν οι δευτεροετείς του νεοφιλελευθερισμού που μας κυβερνούν λειτουργούν ΑΣΥΝΤΟΝΙΣΤΑ.

Όταν μια κοινωνία αντιμετωπίζεται με κυνισμό από τον Αντιπρόεδρο της χασαποταβέρνας…
ΤΟΤΕ ΠΩΣ ο Ανθύπατος Ιωάννης Ραγκούσης από την θέση του Υπουργού Εσωτερικών, αδιαφορεί για τους κινδύνους που προκύπτουν για την χώρα από την κατάσταση στην Κερατέα;

ΜΗΠΩΣ αυτό είναι που επιδιώκει;

ΜΗΠΩΣ είναι πίσω - αν δεν προωθεί κιόλας μέσω της ΕΥΠ- από τις προβοκατόρικες ενέργειες;

ΠΙΣΩ από την ρίψη μολότωφ στο σπίτι του πρόσφατα εκλεγμένου Δημάρχου Λαυρεωτικής κου Κώστα Λεβαντή για δύο συνεχόμενα βράδια;

ΠΙΣΩ από το βασανισμό ομάδας πολιτών από τα ΜΑΤ στο μπλόκο του Λαυρίου μεταξύ των οποίων και του Αντιδημάρχου Κυριάκου Κατσουνάκη;

ΠΙΣΩ από τις ψυχωτικές αντιδράσεις των ΜΑΤ όταν έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή συμπολιτών μας που μετά από τον απρόκλητο και βάναυσο ξυλοδαρμό τους, έφυγαν βάζοντας φωτιά μέσα στο παράπηγμα που ήταν λιπόθυμος ένας άνθρωπος;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Ανθύπατος Ιωάννης Ραγκούσης ετοιμάζει την «τελική λύση» τις αμέσως επόμενες μέρες, με τη μορφή γιγαντιαίας αστυνομικής και ασφαλίτικης επιδρομής, με τη συμμετοχή των ΕΚΑΜ και με προληπτικές συλλήψεις δεκάδων συμπολιτών μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ αυτή την πληροφορία να τη δημοσιεύσουμε μήπως και αποφύγουμε την αιματοχυσία στην πόλη μας.


Για να αποφύγουμε να χυθεί αίμα συμπολιτών μας, κατοίκων ή αστυνομικών, καλούμε άμεσα:

1. Τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών και τους Προέδρους των Δικαστικών και Εισαγγελικών ενώσεων της Χώρας να προσέλθουν σε συνάντηση μαζί μας στο Δημαρχείο Κερατέας για να βρούμε λύση.

2. Τα πολιτικά κόμματα και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να καταγγείλουν ανοιχτά το σχέδιο ανωμαλίας του Γιάννη Ραγκούση για τη χώρα.

3. Όλες τις οργανώσεις πολιτών και τους πολιτικούς σχηματισμούς να συμπαρασταθούν άμεσα στην Κερατέα για να αποτραπεί η αιματοχυσία στην πόλη μας.

Οι Έλληνες με βάση το παλιό 114 έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν την νομιμότητα απέναντι στην ανωμαλία: «H τήρηση του παρόντος συντάγματος επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων».

Συμπατριώτες
Πόσο αίμα αντέχετε; Πόσο άδικο ανέχεστε; Πόσο ακόμα θα κατακρεουργούν το αύριο μας;

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ τους υποψήφιους δολοφόνους των παιδιών μας.

Η Ελληνική σημαία είναι σύμβολο τιμής και υπεράσπισης. Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας.

Η ΚΕΡΑΤΕΑ είναι η δική μας σημαία…

Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί το προσκλητήριο απόδειξης πατριωτισμού για όλους: Αστυνομικούς, Δικαστές, Πολιτικούς, Πολίτες.



Επιτροπή Αγώνα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 7μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΥΡΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
H ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚH ΕΠΙΤΡΟΠH ΑΓΩΝΑ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΑΛEI ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ,
ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΥΡΙΟΥ



ΠΗΓΗ: