Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - E΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣΌλοι την Πέμπτη 23/12 στη συναυλία στην Κερατέα στις 7μμ
(κόμβος Μητραντώνη)προσυγκέντρωση των σωματείων στις 6,00μμ
στον κόμβο της Κακιάς Θάλασσας επί της Λαυρίου και πορεία στο χώρο της συναυλίαςΕδώ και 10 μέρες ο λαός της Κερατέας δίνει ένα ηρωικό αγώνα ενάντια στις δυνάμεις καταστολής που εγκατέστησε η κυβέρνηση στην περιοχή για να υπερασπίσει τους εργολάβους και να επιβάλει την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην προστατευμένη αρχαιολογική και χαρακτηρισμένη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή του Οβριόκαστρου.
Τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, οι σφαίρες καουτσούκ, η πυροσβεστικές αντλίες, η θερμική ανίχνευση ανθρώπων που δοκιμάστηκαν καθώς και η απίστευτη βιαιότητα, οι συλλήψεις και οι κατασκευασμένες κατηγορίες, οι παραπομπές με τον τρομονόμο, όχι μόνο δεν έκαμψαν την αντίσταση των κατοίκων αλλά αντίθετα ακόμα πιο μαζικά στηρίζουν το μπλόκο με συμμετοχή πολλών εκατοντάδων ανθρώπων νύχτα - μέρα για να μην επιτρέψουν την έναρξη των, εκτός όλων των άλλων, αυθαίρετων και παράνομων εργασιών.
Η κυβέρνηση της τρόικα – ΕΕ – ΔΝΤ που με το Μνημόνιο ισοπεδώνει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατεδαφίζει κάθε δημόσια κοινωνική υπηρεσία και παροχή (Παιδεία, Υγεία κλπ) προχωράει στην καταστροφή του περιβάλλοντος και το παραδίδει βορρά στα επιχειρηματικά σχέδια των κατασκευαστικών σήμερα, των εταιρειών αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών αύριο.Το ζήτημα του ΧΥΤΑ της Κερατέας και η μόλυνση του περιβάλλοντος που θα επιφέρει θα δώσει τη χαριστική βολή, εκτός από τη Λαυρεωτική, στα ήδη επιβαρυμένα Μεσόγεια και το Λεκανοπέδιο ευρύτερα. Οι ΧΥΤΑ πρέπει να σταματήσουν παντού και να αντικαταστούν από ένα δημόσιο αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης των σκουπιδιών με ανακύκλωση και επεξεργασία ώστε να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.Ο αγώνας του λαού της Κερατέας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στον αγώνα
• Όχι ΧΥΤΑ στην Κερατέα και πουθενά αλλού


• Κάτω το Μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και των εργολάβων.• Να αποχωρήσουν ΤΩΡΑ τα ΜΑΤ και οι εργολάβοι από την περιοχή.• ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ• Απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος των συλληφθέντων κατοίκων• ΔΗΜΟΣΙΟ – ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ με ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΜΕΙΩΣΗ,

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
==========================================================
Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής Παλλήνη 21.12.2010ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ- ΕΠΕΙΓΟΝ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
• Ο λαός της Κερατέας αντιστέκεται, κρατάει και υπερασπίζεται τον τόπο του. Το κράτος καταστρέφει το περιβάλλον, φυσικό, πολιτιστικό. Στα σκουπίδια και οι αρχαιότητες. Νέα ήθη.


• Το μνημόνιο δε καθορίζει μόνο το στομάχι μας, αλλά παραδίδει στην πυρά και την πολιτιστική μας κληρονομιά.


• Ανήλικοι σύρονται στα δικαστήρια, η αστυνομία δέρνει αλύπητα, για να υπε-ρασπιστεί τους εργολάβους, τα ΜΜΕ κωφεύουν ή παραπληροφορούν, οι μα-θητές είναι στους δρόμους και η πολιτεία φροντίζει έργω να κάνουν οι δυνά-μεις καταστολής πρακτική εξάσκηση στα δακρυγόνα.Δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους.Πέμπτη 23/12, ώρα 19.00,
στην περιοχή του Οβριοκάστρου,
εκεί που το κράτος δείχνει το αληθινό του πρόσωπο και ταυτίζεται με τους μεγαλοεργολάβους, ο λαός της Κερατέας μάς περιμένει στη Συναυλία που οργανώνει, για να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι τη νίκη.


Οι καθηγητές θα είναι κοντά τους.Το οικολογικό έγκλημα που διαπράττεται αφορά όλους.Υψώνουμε τη φωνή μας, στεκόμαστε δίπλα τους , καταγγέλλουμε.Τα θύματα πολλαπλασιάζονται.Σήμερα ο λαός της Κερατέας, αύριο εμείς.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Δημήτρης Παπαθεοδώρου


Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Αντύπας

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ...


ΚΕΡΑΤΕΑ 12η ΜΕΡΑ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΜΑΤ.
Η σημερινή μέρα ήταν εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες.

Το σημείο του μπλόκου επισκέφθηκε ο κος Αλαβάνος, ο οποίος δεν παρέστη στη τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου θέλοντας να στηρίξει με αυτό τον τρόπο τον αγώνα του λαού της Κερατέας.

Μετά από τις σχετικές συζητήσεις με τους αξιωματικούς ανακοινώθηκε από την πλευρά της αστυνομίας ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να περάσουν από το κλειστό σημείο και δεν τους επιτρέπεται να περπατήσουν στη Λεωφ. Λαυρίου. Μόνο ο κος Αλαβάνος είπαν μπορεί με συνοδεία να επισκεφτεί το χώρο.Κατόπιν οι κάτοικοι δήλωσαν πως αφού απαγορεύεται να πάνε από τη λεωφόρο, θα πάνε από τα χωράφια. Και τότε είδαμε να συμβαίνει το εξής κωμικό-τραγικό.
Οι κάτοικοι περπατούσαν ειρηνικά μπροστά και οι αστυνομία ακολουθούσε από πίσω, προσπαθώντας να βρει σημείο για να περάσει μπροστά και να σταματήσει το κόσμο. Σε όλη αυτή τη διάρκεια οι αξιωματικοί προσπαθούσαν να ενημερώσουν τους ανωτέρους και να πάρουν εντολές, οι διμοιρίες είχαν ιδρώσει στη κυριολεξία και προσπαθούσαν να βγάλουν επί τόπου σχέδιο δράσης.


Μετά από πολλά διαλείμματα για ανάσα και νερό οι ένστολοι κατάφεραν να φτάσουν και αυτοί στο σημείο που πήγαν οι κάτοικοι για να επιβεβαιώσουν ότι δε γίνεται καμία εργασία. Οι κάτοικοι αποχώρησαν ειρηνικά και οι δυνάμεις παρέμειναν έως ότου ήρθαν αυτοκίνητα για να τους κατεβάσουν.


... τελικά επέστρεψαν όλοι σώοι και αβλαβείς!!!


Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Κερατέας κος Ιατρού δήλωσε πως ειλικρινά δε καταλαβαίνει το λόγο της παρουσίας στο σημείο και ζήτησε για μια ακόμα φορά να λάβει επίσημη απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Κερατέας διοργανώνουν Συναυλία Διαμαρτυρίας στην πόλη της Κερατέας (Κόμβος Μητραντώνη) την Πέμπτη 23/12 για να διαμαρτυρηθούν για το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται στην περιοχή τους και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Ενάντια στην παράνομη παρουσία των ΜΑΤ, την βία και τον ξυλοδαρμό των πολιτών και την σύλληψη νέων παιδιών με ψεύτικες κατηγορίες.


Τον αγώνα των κατοίκων θα στηρίξουν με την παρουσία τους οι καλλιτέχνες:ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΑΡΑΛΙΚΟΣΕΥΤΥΧΗΣ ΖΑΡΜΠΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΖΕΜΕΝΙΔΗΣΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΡΙΖΟΣΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑCHUCHO S.H.S.ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
Η έναρξη: 19:00

Στηρίξτε τον αγώνα μας να σώσουμε τον Αρχαιολογικό Χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας, το υδατόρεμα Μουζάκι και την ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής από μία οικολογική καταστροφή.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.


Υ.Γ. - Εννοείται πως ετοιμάζεται βίντεο με περισσότερο υλικό και από τη σημερινή "ξενάγηση" και από τη χθεσινή αλλαγή βάρδιας...

ΟΧΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ...

ΣΠΑΣΙΜΟ ΜΠΛΟΚΟΥ - ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ειρηνική πορεία και σπάσιμο του μπλόκου των ΜΑΤ πραγματοποιείται εδώ και λίγη ώρα, από κατοίκους της Κερατέας προς το Οβριόκαστρο. 


Φυσικά μέσα από τα χωράφια. 


Τους κατοίκους συνοδεύει ο Αλ. Αλαβάνος και ακολουθεί μία διμοιρία των ΜΑΤ...


ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΥΤΑ...

Δέκα λόγοι γιατί δεν πρέπει να δημιουργηθεί ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο Κερατέας1. Ο χώρος ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής που έχει χαρακτηριστεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. ΦΕΚ 852/Β/3.9.1980.


2. Η περιοχή είναι ιστορικός και αρχαιολογικός χώρος. ΦΕΚ 1070/Β/29.12.1995.


3. Στο κέντρο του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί η απόθεση απορριμμάτων υπάρχει πηγή.


4. Το υδατόρευμα Μουζάκι διασχίζει κατά μήκος όλο το χώρο των εγκαταστάσεων.


5. Η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά, τόσο σε ποσότητες όσο και σε ποικιλία μεταλλευμάτων.


6. Υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ.


7. Η περιοχή είναι κηρυγμένη αναδασωτέα.


8. Μέσα στον προτεινόμενο χώρο υπάρχει νόμιμη κατοικία.


9. Η περιοχή απέχει λιγότερο από 1.200 μέτρα από τα όρια οικισμού (Πλάκα), που προϋπήρχε του 1923.


10. Το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο, ενώ την περιοχή διασχίζει ο αγωγός φυσικού αερίου.