Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Συνεχίζεται η εκβιαστική προσέγγιση για τα ΧΥΤΑ από τον ΕΣΔΚΝΑ.

Δεν θα αναφερόμασταν καθόλου στην προσπάθεια που κάνουν, μέσω των ΜΜΕ, ο υφυπουργός, ο ΕΣΔΚΝΑ και οι άλλοι παρατρεχάμενοι να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να εκβιάσουν καταστάσεις. Τους δικαιολογούμε, είναι σε δύσκολη θέση. Αυτό συμβαίνει για 2 λόγους: Πρώτον γιατί είναι ανίκανοι να κάνουν κάτι σωστό και δεύτερον γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Βαρεθήκαμε αυτούς τους γραφικούς να υποβαθμίζουν τη νοημοσύνη μας.


Ας μας απαντήσουν αν έχουν την καλοσύνη:
Είναι τρελοί και παραπλανημένοι...



... Οι Λευκιμμαίοι που κατά την ανασκαφή του ΧΥΤΑ δημιουργήθηκε μια λίμνη 2 μέτρων βάθους με γλυκό νερό;

Λευκίμμη: Η λίμνη που έκρυψαν



... Οι κάτοικοι των δήμων πέριξ του "σύγχρονου" ΧΥΤΑ Μαυρορράχης όταν διαμαρτύρονται για ΤΟΞΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ και πως δεν έχουν γίνει και τα υπόλοιπα έργα του Περιφερειακού Σχεδιασμού όπως Σταθμοί Μεταφόρτωσης και
Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών;
«Επικίνδυνα τοξικά στον ΧΥΤΑ Μαυρορράχης»



... Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής που καταγγέλουν ότι ο "υπέρσύγχρονος ΧΥΤΑ" στη Φυλή από τον Οκτώβριο του 2007 λειτουργεί παράνομα, χωρίς να πληροί τις προδιαγραφές και πρόεδρος των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Φυλής καταγγέλει "εισαγωγή απορριμάτων" από άλλους νομούς;



... μάλλον είναι, μαζί με αυτούς κι εμείς...



Για όλη την ιστορία που γίνεται αυτή την εβδομάδα αναφέρεται ο φίλος Παναγιώτης Στρουβέλης απο το Δίκτυο Ανατολικής Αττικής. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας εκεί που πρέπει για όσο χρειαστεί και σας περιμένουμε...

Συνεχίζεται η εκβιαστική προσέγγιση για τα ΧΥΤΑ, από ΕΣΔΚΝΑ.

Έχει γραφτεί από S.Panagiotis
Τετάρτη, 20 Μάιος 2009


Έκλεισαν την Φυλή για 24 ώρες και μετέφεραν τα απορριμματοφόρα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Αθηνών, μάλιστα όπως τόνισε και το ΣΚΑΙ ΡΑΔΙΟ είχαν μοιράσει τις περιοχές, ανά πολιτικές πεποιθήσεις των Δημάρχων.

Αυτά σε συμπαράσταση του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), ζητώντας να ξεκινήσει η κατασκευή των ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού.

Ταλαιπωρώντας με αυτόν τον τρόπο και εμπαίζοντας τους δημότες τους.

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά, απέδειξαν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξασφάλιση χώρου για τα σκουπίδια τους.

Με πικρία διαπίστωσα και σιγοντάρισμα μερικών έγκυρων δημοσιογράφων, αποφεύγοντας να ρωτήσουν τα αυτονόητα.

Πόσοι δήμοι συμμετείχαν από την Αν. Αττική;;;

Αν και πιο κρίσιμο είναι να ερωτηθούν και να μας απαντήσουν ευθέως!!! οι Δημοτικοί άρχοντες του ΕΣΔΚΝΑ, με νούμερα και στοιχεία, για το τι έχουν κάνει τόσα χρόνια στους Δήμους τους, ώστε να μειώσουν τα απορρίμματα που φτάνουν στα ΧΥΤΑ, ενώ όπως θα έπρεπε να είναι και λογικό, να έχουν αυξήσει αυτά που προορίζονται για ανακύκλωση. Μάλιστα θα ήταν και θαυμάσιο ρεπορτάζ, το σχετικό θέμα.

Καθώς επίσης και τι προγράμματα διεκδικούν, ώστε η ανακύκλωση αυτή να γίνεται σε δικούς τους χώρους ώστε να είναι κερδοφόρα και η συλλογή τους για τους δημότες τους.
Κάτι που κάνει το μέλος τους, Δήμαρχος Ελευσίνας Κος Γ. Αμπάτζογλου.
Βέβαια αυτά είδαν ότι δεν γίνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πάγωσαν τις χορηγίες μας αφού μετά και τα ξεπερασμένα στην Ευρωπαϊκή ένωση ΧΥΤΑ, που επιμένουμε να ζητάμε την κατασκευή τους. Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι, αλλά ποιός τολμά να το παραδεχτεί!!!!

Γιατί έτσι είναι κύριοι, πρώτα είμαστε σωστοί οι ίδιοι απέναντι στους άλλους και μετά ζητάμε το κάτι άλλο, το παραπάνω, για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους.

Μάλιστα να συμπληρώσω, κάποιον φίλτατο δημοσιογράφο, αρνητικοί δεν είναι μόνο της Ν.Δ οι βουλευτές - πολιτευτές που έχουν ταχθεί προεκλογικά κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ σε Κερατέα - Γραμματικό, αλλά και αυτοί των άλλων κομμάτων. Σημαντικό αυτό, αλλά ίσως δεν πρέπει να ακούγεται, πιθανόν να βλάπτει σοβαρά τους ακροατές.

Ενάντια λοιπόν εκτός από τους κατοίκους, Βουλευτές, Νομάρχες κτλ., ακόμα και τις προσφυγές που εκκρεμούν από κατοίκους, έχουμε αν ενθυμούνται και κάποιες μελέτες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, κρυμμένες σε συρτάρια.

Γιατί άραγε δεν ακούγεται η μελέτη αυτή;;; Που αποσκοπεί η απόκρυψη της;;; Αυτό δεν είναι παραπληροφόρηση των πολιτών;;;

Έχουμε και τις εφορίες αρχαιοτήτων, που έχουν τους δικούς τους ενδοιασμούς, για να γίνουν τα ΧΥΤΑ σε αρχαιολογικούς χώρους, μάλιστα χωρίς να υπάρξει έλεγχος από τις υπηρεσίες τους.

Ας μην λησμονούν το τραγελαφικό συμβάν, να κηρύσσεται ταυτόχρονα την ίδια μέρα το Οβριόκαστρο, αρχαιολογικός χώρος από το Υπ. Πολιτισμού, ενώ η κυρία Παπανδρέου(σημ. antixyta: Ο ΕΣΔΚΝΑ επέλεξε τον χώρο την ίδια ημέρα) το οριοθετούσε ως ΧΥΤΑ!!!!!

Κανένας δεν ρωτάει τους Κους της ΕΣΔΚΝΑ, γιατί επιμένουν σε δημιουργία ΧΥΤΑ;;; Μήπως γιατί έχουν μηδαμινή ανακύκλωση;;; Μήπως γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν;;; Μήπως γιατί δεν θέλουν να έχουν στους Δήμους τους χώρους ανακυκλούμενων υλικών;;; και πολλά άλλα μήπως, που θα πρέπει να ξετρυπώσουν σαν δημοσιογράφοι, οι υπηρετούντες την σωστή δημοσιογραφία και ειλικρινή ενημέρωση του πολίτη.

Κλείνοντας αυτές τις απορίες μου, θα ρωτήσω και βέβαια δεν περιμένω απάντηση από πουθενά.

Αφού για διάφορους λόγους, καλώς ή κακώς, σκαλώνει η κατασκευή ΧΥΤΑ στις δύο περιοχές, δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο για κατασκευή ΧΥΤΑ σε άλλη περιοχή;;;

Ολόκληρη μελέτη υπάρχει, που μπορεί να θεωρηθεί και ως εναλλακτική λύση, όπως ανέφερα και πιο πάνω, αλλά δεν τολμούν να την βάλουν σε εφαρμογή δυστυχώς.

Τα συμφέροντα βρίσκονται στις δύο συγκεκριμένες περιοχές, δεν απέμειναν τυχαία αυτές από τις 5 που περιείχε ο «Εθνικός σχεδιασμός της Κας Παπανδρέου».

Εκεί απαιτούν τα κέντρα ελέγχου και εκεί πρέπει να γίνουν, ώστε ο ΕΣΔΚΝΑ να δικαιολογήσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν!!!!

Θα κριθούν κάποια στιγμή, όλοι αυτοί οι τοπικοί άρχοντες και όχι από τον λαό της Κερατέας - Γραμματικού και των φίλιων περιοχών που τους στερούν την εναπόθεση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής, ώστε να τους αναγκάζουν να διατηρούν ανεξέλεγκτη χωματερή, για να έχουν την πιπίλα να κατηγορούν.

Ούτε θα κριθούν από τους υπόλοιπους κατοίκους της Αν. Αττικής, αφού προσπαθούν με υπερβάλλων ζήλο να την καταστρέψουν.

Θα κριθούν από τους δημότες τους, τον λαό του λεκανοπεδίου, όταν θα έχει μολυνθεί το νερό που πίνει, θα κριθούν όταν το νέφος θα τους πνίγει, αφού όταν ακόμα δεν θα υπάρχει, θα είναι περισσότερο μολυσμένο το αεράκι που το διώχνει, από τις διοξίνες των ΧΥΤΑ τερατουργημάτων που επιδιώκουν να κάνουν.

Θα κριθούν από τους δημότες τους, όταν θα έχουν μολυνθεί όλες οι περιοχές καλοκαιρινά θέρετρα στον Νότιο Ευβοϊκό, που τόσες γενιές επισκέπτονται ή και παραθερίζουν, λαμβάνοντας ανάσες ζωής, που τόσο τους λείπουν και θα τους λείψουν για πάντα.

Αλλά και για πολλά ακόμα θέματα, που δημιουργούνται απο την κατασκευή των ξεπερασμένων για όλους, εκτός αυτών ΧΥΤΑ.