Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ = ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ...

Φυσικά δε μπορούσε να χαθεί ούτε μία ημέρα. Κι ενω στο Γραμματικό ακόμα μετρούσαν τις ζημιές από την πυρκαγιά, το ειρηνοδικείο Μαραθώνα αποφάσισε τη συνέχεια των εργασιών για την κατασκευή του ΧΥΤΑ!!! Σαν να μην έγινε τίποτα...


Διαβάστε από το oxistoxyta.gr την πρόσφατη ανάρτηση για την πυρκαγιά και αμέσως μετά το ρεπορτάζ απο το ΣΚΑΪ για την απόφαση του ειρηνοδικείου...


Φωτιά στο Γραμματικό

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής στη βορειοανατολική Αττική, στις περιοχές Γραμματικού και Βαρνάβα σε μήκος 8 χιλιομέτρων. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο, ενώ πυκνό σύννεφο καπνού έχει καλύψει μεγάλο μέρος της Αττικής. Σπίτια στην κοινότητα Βαρνάβα έχουν υποστεί ζημιές.

Δεδομένου ότι η φωτιά ξεκίνησε κατά τις 21:30, οι κάτοικοι μιλούν για εμπρησμό. Η άποψη αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι το πρωί ξεκίνησαν δύο νέα μέτωπα σε απόσταση 5 χλμ. το ένα από το άλλο, όταν η αρχική πυρκαγιά φαινόταν να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Φωτιά στο Γραμματικό

Η φωτιά ξεκίνησε από την πεδιάδα στο Σέσι που οδηγεί στο χώρο που προορίζεται για ΧΥΤΑ. Οι παραπάνω φωτογραφίες λήφθηκαν στις 23:30 από το σημείο όπου βρισκόταν η ουρά του αεροπλάνου της εταιρίας Helios, κοιτώντας προς το Βορρά. Υποθέτουμε ότι έτσι απαντάται το επιχείρημα των κατοίκων ότι, ως δασική περιοχή, η περιοχή αποτελεί έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πράσινου στην Αττική. Περιμένουμε τώρα τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από δασική.

Φωτιά στο Γραμματικό

Οι μάρτυρες που μας έδωσαν τις φωτογραφίες εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι από χτες το βράδυ η Πυροσβεστική προστάτευε τα μηχανήματα του εργολάβου ραντίζοντάς τα με πολύτιμο νερό, αντί να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς (βλ. φωτογραφία). Σαν αποτέλεσμα, η φωτιά εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτη. Δύο λεωφορεία των ΜΑΤ απομακρύνθηκαν εγκαίρως από την περιοχή.

Να σημειωθεί ότι μόλις την Πέμπτη 20/8 ο Μιχάλης Αποστολόπουλος σε προφητικό του άρθρο στο σχετικό blog dasoprostasia κατέγγελε ότι ο Βαρνάβας είναι απροστάτευτος, αφού δεν έχουν ληφθεί στοιχειώδη μέτρα προστασίας όπως η φύλαξη σημείων γύρω από το χωριό με υπάλληλους και εθελοντές.

Ποιοι επωφελούνται από αυτό το έγκλημα απέναντι στους κατοίκους όλης της Αττικής, που συνέβη τη στιγμή που οι κάτοικοι φαίνεται να δικαιώνονται δικαστικά στις προσπάθειές τους; Πάντως, όχι οι κάτοικοι του...."Πράσινο φως" για το ΧΥΤΑ Γραμματικού
Το ειρηνοδικείο έδωσε το "πράσινο φως" για τη συνέχιση των εργασιών στο ΧΥΤΑ Γραμματικού
27.08.2009


Σημειώνεται ότι ενώ αρχικά η υπόθεση αναμενόταν να εκδικαστεί τον προσεχή Οκτώβριο, η εργολήπτρια εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο του ΧΥΤΑ ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας.

Υπενθυμιζεται ότι η φωτιά της περασμένης Παρασκευής στη βορειοανατολική Αττική άρχισε 800 μέτρα από την περιοχή που έχει χωροθετηθεί ο ΧΥΤΑ.


Πολλοί εκτιμούν ότι η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.

Αστυνομία και Πυροσβεστική ερευνούν εκ νέου την υπόθεση των επεισοδίων στο Γραμματικό, στις 7 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια των οποίων εκδηλώθηκε φωτιά.Επίσης ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ:

Το μυστικό του Μαύρου Βουνού