Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ



Με την κατηγορία της «αντίστασης από άτομα που οπλοφορούν ή φέρουν αντικείμενο που προκαλεί σωματική βλάβη καθώς και οργάνωση της αντίστασης κατά των αστυνομικών δυνάμεων», για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2010 στον χώρο του Οβριοκάστρου, δικάζεται αύριο Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ο τέως δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού, μετά από διαδοχικές αναβολές, στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.


Οι αρχικές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αφορούσαν την «απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση (!!!) και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», κατηγορίες οι οποίες δεν στοιχειοθετήθηκαν κατά την διαδικασία των ανακρίσεων.


Για την ίδια υπόθεση η κατηγορία της απείθειας παραγράφηκε τόσο για τον τέως δήμαρχο Κερατέας κ. Σταύρο Ιατρού, όσο  για την κυρία Σοφία Παπαγιάννη και τον κ. Παναγιώτη Κατσίκη (αντιδημάρχους εκείνη την εποχή), τον κ. Αντώνη Αντωνίου και κ. Κώστα Λεβαντή (πρώην δημάρχους) και τον κ. Γιώργο Ιατρού.

Υπενθυμίζουμε ότι για τον Αγώνα της Κερατέας υπάρχουν έως σήμερα απαλλακτικά βουλεύματα και σε όλες τις υποθέσεις που έχουν εκδικασθεί οι συμπολίτες μας έχουν αθωωθεί, κάτι που αποτελεί ηθική δικαίωση του Αγώνα μας.