Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ...


από τον φίλο μας Σπύρο Τσακίρη

Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να πούμε μερικά πράγματα με το ''όνομά'' τους.
Οι λέξεις που ακολουθούν ΔΕΝ είναι ρεπορτάζ ή άρθρο, ούτε άλλου είδους δημοσιογραφικό κείμενο. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είναι ούτε λογοτεχνικό πόνημα.
Είναι σκόρπιες σκέψεις, που μου ''διαολίζουν'' το μυαλό πολύ καιρό τώρα.


Αφορμή στάθηκε, η ανοησία μου, να ανοίξω το χαζοκούτι σήμερα το πρωί και να πέσω πάνω σε έναν διάλογο του Οικονομέα με τον Σαραντάκο στο πρωινό του mega. Το θέμα που σχολίαζαν, ήταν τα προχτεσινά επεισόδια στην Κερατέα. Και πείστηκα, για μια φορά ακόμα πως ανάμεσα στο ζωικό βασίλειο, καλά κάνω και δεν συμπαθώ την συμπεριφορά των σκυλιών.
Πείστηκα επίσεις, πως πολύ καλά κάνω και δεν συμπαθώ την πλειοψηφία των δημοσιογράφων της τηλεόρασης.


Το κακό με εμένα είναι πως μετά από 25 χρόνια παρουσίας μου στον χώρο του τύπου, γνωρίζω αρκετά καλά τους περισσότερους από αυτούς τους ελεεινούς τύπους.
Το χειρότερο στην δημοσιογραφία, είναι να χρησιμοποιείς το βήμα που έχεις πρώτον για δικό σου όφελος και δεύτερον για να γλύφεις το χέρι του αφεντικού σου, επειδή σου δίνει ένα κομμάτι ψωμί, ή ένα κομμάτι παντεσπάνι.


Να γλύφεις το χέρι του αφεντικού σου, επειδή σου δίνει την ψευδαίσθηση πως είσαι εξουσία.
Να γλύφεις το χέρι του αφεντικού σου, επειδή είσαι σκυλί.


Περισσότερες από 60 μέρες τώρα, γυναίκες, άνδρες, παιδιά γέροι και γριές, δάσκαλοι και γιατροί, δικηγόροι, καταστηματάρχες, εργάτες και αγρότες, είναι στους δρόμους της Κερατέας. Υπερασπιζόμενοι, το δικαίωμά τους να έχουν γνώμη και λόγο για τον τόπο τους. Υπερασπιζόμενοι, την υποχρέωσή τους να προστατεύσουν τη γη τους. Την γη εκείνη, που μεγάλωσε τους παππούδες τους, τους πατεράδες τους, αυτούς τους ίδιους και που θα μεγαλώσει τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Στο διάστημα αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Κερατέας, έχουν πραγματοποιήσει πάρα πολλές δράσεις. Ακόμα και δράσεις, ανθρωπιστικού χαρακτήρα και μάλιστα χωρίς τις κάμερες και τα μικρόφωνα.


Σε όλο αυτό, λοιπόν, το διάστημα των εξήντα τόσων ημερών, η μεγάλη πλειοψηφία της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας δεν αφιέρωσε ούτε ένα δευτερόλεπτο χρόνου, για να πληροφορήσει τον κόσμο για το θέμα της Κερατέας. Αντίθετα, αφιέρωσε πολλά λεπτά , ακριβού τηλεοπτικού χρόνου, για το αν φοράει string ή βαμβακερό βρακί η τάδε τραγουδίστρια, για το αν παντρεύετε ή χωρίζει ο δείνα ''διάσημος''. Και ως εδώ, ''μαγκιά '' τους.


Δικά τους είναι τα κανάλια, ότι θέλουν κάνουν. Μαγκιά τους όμως δεν είναι να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, επειδή αφεντικό τους είναι ο μεγάλο εργολάβος, ανάδοχος των απανταχού έργων στην ελληνική επικράτεια.


Μαγκιά τους δεν είναι να αναφέρουν ως γεγονότα, τα δελτία τύπου της αστυνομίας.
Όμως, το θέμα της Κερατέας είναι η αφορμή για αυτές τις σκέψεις μου και όποιος θέλει να μάθει πια είναι η αλήθεια και τι ακριβώς συμβαίνει εκεί κάτω, στην Κερατέα, μπορεί να μάθει. Αλώστε και εγώ, γράφω την δικιά μου γνώμη για τα πράγματα και αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, πως η γνώμη μου είναι ''νόμος''...


Θα ασχοληθώ όμως με την ξεφτίλα του ελληνικού τύπου, γιατί μετά από 25 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας μου σε αυτόν τον χώρο, νομιμοποιούμαι να το κάνω.


Η διαφθορά, η παλιανθρωπιά, η κατασυκοφάντηση, η ψευτιά, όλα αυτά τα κακά, δεν ευδοκιμούν σε μια κοινωνία από μόνα τους. Ούτε μπορούν να είναι τα χαρακτηριστικά μιας και μόνο κατηγορίας πολιτών. Λέμε πχ., για την διαφθορά των πολιτικών. Οι πολιτικοί μας, πριν διεφθαρούν είχαν διαφθύροι τις άλλες δύο ''εξουσίες. Την δικαστική και τον τύπο, μόνο έτσι θα έβαζαν το ''δάχτυλο στο μέλι''. Το ότι δεν περιορίστηκαν στο δάχτυλο και βούτηξαν ολόκληροι μέσα, ε αυτό είναι η πλεονεξία του Έλληνα...


και δεν το κρύβουν βέβαια...

αφού ξέρουν πως είμαστε ''πίθηκοι΄΄.

Για κοιτάξτε ποιες είναι οι εξουσίες ? Είδατε πουθενά να είναι οι αγρότες ή οι εργάτες ?

ΟΧΙ !!!

αντίθετα είναι οι δικαστές, οι νομοθέτες , ο τύπος...

...και ποιος φταίει για όλα αυτά ???

έλααααααααααααα τώρα θυμήθηκες να κοιταχτείς στον καθρέφτη ???

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΡΑΤΕΑ – ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΤΟ Χ.Υ.Τ.Α.




Επί δύο μήνες η κοινωνία της Κερατέας και της Λαυρεωτικής και όχι μόνο, αγωνίζονται για την προστασία του τόπου μας, της αξιοπρέπειας, της νομιμότητας εναντίον της κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου.



Δύο μήνες αντιμέτωποι με τη βία, την καταστολή, την τρομοκρατία, αντιμέτωποι καθημερινά με εκατοντάδες αστυνομικούς που έχουν ζώσει την περιοχή, με έρευνες και εφόδους χωρίς εισαγγελική παρουσία και εντάλματα έρευνας.



Το διάστημα αυτό, απεγνωσμένες και διαρκείς προσπάθειες του Δήμου Κερατέας μέχρι 31.12.2010 και του Δήμου Λαυρεωτικής για διάλογο πέφτουν στο κενό.



Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνείται κάθε επαφή – δεν απαντά. Οι αρμόδιοι Υπουργοί Εσωτερικών και Περιβάλλοντος στέλνουν τελεσίγραφα ότι το παράνομο έργο θα γίνει με την υποστήριξη των ΜΑΤ.



Την 28η Δεκεμβρίου 2010 στη μοναδική επαφή των Υπουργών κ. Ραγκούση, κ. Μπιρμπίλη και κ. Τζάκρη και του κ. Λιακόπουλου με τους Δημάρχους Κερατέας κ. Ιατρού και Λαυρεωτικής κ. Λεβαντή, από πλευράς των υπουργών δηλώθηκε η πίστη και ο σεβασμός στις δικαστικές απόφασεις.



Την επομένη το Ειρηνοδικείο Λαυρίου κήρυξε παράνομο το έργο με απόφασή του που ισχύει σήμερα.



Κι όμως αντί να γίνει σεβαστή η απόφαση, η Πολιτεία και οι αρμόδιοι Υπουργοί εντείνουν την αστυνομοκρατία, τη βία, την καταστολή. Ταυτόχρονα επιδίδονται σε ένα προκλητικό επικοινωνιακό αγώνα, διοχετεύοντας πρωτοφανείς και αναπόδεικτες αναλήθειες. Το ρόλο αυτό έχει αναλάβει η Υφυπουργός κ. Τζάκρη, η οποία με περίσσια θρασύτητα και προκλητικότητα υβρίζει, απειλεί, παραπληροφορεί.



Η Κυβέρνηση, η κ. Τζάκρη και ο κ. Λιακόπουλος αναληθώς δηλώνουν τα παρακάτω:



1. Το έργο Χ.Υ.Τ.Α στην Κερατέα έχει ξεκινήσει κανονικά


2. Το έργο είναι νόμιμο


3. Το έργο προορίζεται αποκλειστικά για τα απορρίμματα της Λαυρεωτικής


4. Το έργο υπέδειξε η Τοπική κοινωνία και η Αυτοδιοίκηση


5. Η χώρα μας θα υποστεί επιβολή προστίμων εξαιτίας της Κερατέας και θα χάσει τη χρηματοδότηση για όλα τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων.


6. Το έργο είναι Χ.Υ.Τ.Υ και όχι Χ.Υ.Τ.Α.


7. Οι Δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες «χτίζουν καριέρες στις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις» και ότι «επιδιώκουν θύματα» και ακόμα ότι «εξυπηρετούν εργολαβικά συμφέροντα».



Στη παραπληροφόρηση αυτή απαντούμε με αδιάσειστα στοιχεία και προκαλούμε σε δημόσιο διάλογο.



1. Το έργο δεν έχει ξεκινήσει. Δύο μήνες τώρα τα ΜΑΤ με τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για την τοπική κοινωνία φυλάνε τα τέσσερα μηχανήματα του εργολάβου που βρίσκονται σε ακινησία.



2. Το έργο έχει κηρυχτεί παράνομο με την υπ. αριθ. 199/28.12.2010 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, που ισχύει σήμερα λόγω: α) μη συντέλεσης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, β) μη εκπόνησης μελετών που προβλέπονται από την εργολαβική σύμβαση, γ) να αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων στο χώρο, δ) μη έκδοση πολεοδομικών αδειών για την εκτέλεση των εργασιών της εργολαβίας. Η απόφαση αυτή δεν έχει γίνει σεβαστή από το Κράτος. Οι ιδιοκτήτες και οι κάτοικοι έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που εμποδίζουν την πρόσβαση των ιδιοκτητών τόσο στο χώρο του έργου όσο και σε μια τεράστια περιοχή γύρω από αυτό.



3. Το έργο αυτό αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής (μαζί με τη Φυλή και το Γραμματικό) και έχει προγραμματιστεί για 330.000 tn / έτος σύμφωνα με εγκριτικές αποφάσεις.



4. Ο χώρος υποδείχτηκε το 1996 από τον ΕΣΔΚΝΑ και από τότε με κινητοποιήσεις, πολιτικές και νομικές ενέργειες σύσσωμη η κοινωνία αντιδρά, δεν το δέχεται και ούτε πρόκειται να το δεχτεί, αφού υπάρχουν αξεπέραστα τεχνικά και θεσμικά στοιχεία (αρχαιολογικός χώρος, υπόγειες μεταλλευτικές στοές, υδροφόρος ορίζοντας, σεισμικό ρήγμα, αγωγός φυσικού αερίου κ.λ.π.)



Η χθεσινή διαδήλωση 5000 ατόμων στην Κερατέα είναι η πιο πρόσφατη απάντηση της τοπικής κοινωνίας.



Το συγκεκριμένο έργο χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση μας επιβλήθηκε βίαια από τον ΕΣΔΚΝΑ, την Περιφέρεια Αττικής και το ΥΠΕΧΩΔΕ.



5. Η χώρα μας κινδυνεύει με πρόστιμα για τους Χ.Α.Δ.Α Η Αττική (και η Λαυρεωτική) πλέον δεν έχει τέτοιο πρόβλημα γιατί όλοι οι Χ.Α.Δ.Α Αττικής έχουν κλείσει. Η χώρα μας δεν κινδυνεύει από άλλο πρόστιμο, ιδίως αν δεν εκτελεστεί το συγκεκριμένο έργο και αυτό επιβεβαιώνεται επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση με έγγραφα της Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής.



6. Το έργο είναι Χ.Υ.Τ.Α, σύμφωνα με την έγκριση, την αδειοδότηση, τη δημοπράτηση και κάθε επίσημο έγγραφο και μελέτη. Η έννοια Χ.Υ.Τ.Υ. εμφανίστηκε σε Δελτία Τύπου του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Εσωτερικών.



Για την κ. Τζάκρη, δηλώνουμε ότι από τη θέση μας και ως Δημότες Κερατέας από το 1996 αγωνιζόμαστε αταλάντευτα εναντίον της παρανομίας, προστατεύουμε το δίκιο και τον τόπο μας. Το κράτος έχει καταστρέψει τον τόπο μας και τη ζωή μας. Αγωνιζόμαστε για τη νομιμότητα, φωνάζουμε προληπτικά ότι η ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση που ήδη έχει δώσει αίμα μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη.



Καλούμε την κ. Τζάκρη, τους αρμόδιους της Κυβέρνησης να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης τους, να σεβαστούν τη νομιμότητα, να απομακρύνουν άμεσα τις δυνάμεις της Αστυνομίας και τα μηχανήματα των εργολάβων.


Καλούμε την Κυβέρνηση σε ανοιχτό διάλογο και εκτόνωση της κρίσης.


Τέτοια έργα όχι μόνο δεν μπορούν να εκτελεστούν αλλά ούτε και να λειτουργήσουν χωρίς κοινωνική συναίνεση.


Τέλος, σε ό, τι αφορά την αποστροφή της κ. Τζάκρη για το ποιοι εξυπηρετούν εργολαβικά συμφέροντα, επιστρέφουμε το χαρακτηρισμό. Όχι μόνο εμείς αλλά οι πάντες γνωρίζουν ποιοι εξυπηρετούν και μάλιστα ποιους εργολάβους και ποιοι αγωνίζονται κατά της διαπλοκής.



Κερατέα 10.2.2011



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ


(τηλέφωνο επικοινωνίας 6977290260)


Ο τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥ


(τηλέφωνο επικοινωνίας 6944385006)



============================================================

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αναφορικά με την τηλεοπτική συνέντευξη της Υφυπουργού κ. Τζάκρη στην πρωινή εκπομπή του κ. Αρβανίτη στη ΝΕΤ, της οποίας η απάντηση θα απαιτούσε ολόκληρες σελίδες ή πολλές ημέρες τηλεοπτικού χρόνου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:




Κανένα εργαζόμενο δεν υπερασπίζονται τα ΜΑΤ στην Κερατέα, αντίθετα δείχνουν την ωμή και απρόκλητη βία χτυπώντας τους με τα γκλοπ και ρίχνοντας δακρυγόνα και χημικά



Κανένα πρόστιμο δεν βρίσκεται «προ των πυλών» αν δεν γίνει ο Χ.Υ.Τ.Α ούτε απειλείται η χρηματοδότηση αν απενταχθεί το έργο στην Κερατέα.



Δεν απειλείται η διακοπή της χρηματοδότησης από το Ταμείο Συνοχής για τα τρία έργα ΦΥΛΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΚΕΡΑΤΕΑ, εάν το έργο της Κερατέας για οποιοδήποτε λόγο δεν γίνει (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής, Βρυξέλλες 2666/24.3.2010)



Το έργο δεν έχει ξεκινήσει. Στο χώρο του Οβριόκαστρου βρίσκονται τρία παμπάλαια χωματουργικά μηχανήματα, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, τα οποία στις 11 Δεκεμβρίου 2010 συνοδεύτηκαν στον ανωτέρω χώρο από δυνάμεις καταστολής. Από τις 13 Δεκεμβρίου 2010, όπου με την απαγορευτική διαταγή του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγορεύτηκε οποιαδήποτε υλική μεταβολή του επιδίκου χώρου και με την αρ. 199/2010 απόφαση του ιδίου Δικαστηρίου όπου έγινε δεκτή η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, και μέχρι σήμερα, καμία εργασία επί του εδάφους δεν έχει γίνει.



Ουδεμία συναίνεση υπάρχει από την τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση για την κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α από το 1996 που γνωστοποιήθηκε η πρόθεσή τους έως και σήμερα.



Στην πραγματοποιηθείσα συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών τόσο ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής όσο και ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού, τήρησαν και τηρούν τη νομιμότητα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, όπως είχαν υποσχεθεί, σεβόμενοι τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων σε αντίθεση με την Κυβέρνηση η οποία αδυνατεί να τηρήσει το διατακτικό της απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου και να επιτρέψει την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τόσο των αιτούντων όσο και των υπολοίπων κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή και γύρωθεν του Οβριόκαστρου.



Είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία, ως Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο, να συζητήσουμε όπου και όποτε θελήσουν, πως θα προχωρήσει η Διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή της Λαυρεωτικής τότε και μόνο όταν αποχωρήσουν οριστικά οι δυνάμεις καταστολής από τον τόπο μας.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




ΚΕΡΑΤΕΑ: ΤΑ ΜΑΤ, ΤΑ ΜΜΕ, Η ΤΖΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΔΟE...

                                                                          χιλιάδες ταραχοποιά στοιχεία


Σήμερα το πρωί, σχεδόν όλα τα ΜΜΕ τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, ασχολήθηκαν με την Κερατέα. Η υποκρισία τους είναι τεράστια. Πάνω από δύο μήνες και ακούγονταν μόνο ψίθυροι. Έπρεπε να μπουν τα ΜΑΤ στην πόλη, να έχουμε τραυματισμούς και νέφη χημικών, για να ασχοληθούν. Αν δεν υπήρχαν οι αυτόπτες μάρτυρες και η εικόνα από τα βίντεο, που διαψεύδει τους δημοσιογράφους-ασφαλίτες, από θύματα θα είμασταν θύτες. Βίντεο που δεν τράβηξαν τα κανάλια, αλλά μαθητές γυμνασίου!!! Η ξανθιά τύπισσα στο Alter που κάνει αστυνομικό ρεπορτάζ αποκλείεται να πληρώνεται από το κανάλι. Μάλλον από την ΕΛ.ΑΣ. Η αξιοπιστία των μεγάλων καναλιών πραγματικά δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανέναν. Το MEGA μας ενημέρωνε για 13 τραυματίες αστυνομικούς και 4 πολίτες και το ΣΚΑΪ για 10 αστυνομικούς και 2 πολίτες!!! Είμαστε σίγουροι πως τα άλλα κανάλια θα έχουν άλλα νούμερα.

Είναι τραγικό να αναφέρεται σε ραδιόφωνο το πρωί, πως πρέπει να γίνεται ειρηνικά η όποια διαδήλωση και να προσπαθήσουμε να την περάσουμε μέσα από τα ΜΜΕ και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. ΕΛΕΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. Παντού στα ΜΜΕ βρίσκουμε τοίχο, πως θα ακούσει ο κόσμος τα επιχειρήματά μας κι ας διαφωνήσει. Από το 1996 ζητάμε διάλογο, έχουμε προτάσεις και ναι, θέλουμε να διαχειριστούμε τα δικά μας απορρίμματα, σε χώρο και με τρόπο που θα επιλέξουμε εμείς. Είναι τόσο κακό αυτό; Δε φταίμε εμείς σε τίποτα κάτοικε του λεκανοπεδίου, επειδή το μόνο που έχεις μάθει είναι να πετάς τη σακούλα με τα απορρίμματά σου στον κάδο και ας τα πάνε αλλού. Είναι ντροπή να χρησιμοποιείς ως άλλοθι τα χιλιάδες αυθαίρετα. Έχεις δει σε ποιον ανήκουν; Μήπως σε εσένα κάτοικε του λεκανοπεδίου; Σε εσένα που φιλοξενούμε κάθε Σαββατοκύριακο και τα καλοκαίρια, για να χαρούμε μαζί τη θάλασσα και τη φύση και το μόνο που αφήνεις κάθε Κυριακή βράδυ που επιστρέφεις στο σπίτι σου είναι τόνοι σκουπιδιών, που εμείς θα μαζέψουμε τη Δευτέρα το πρωί;


Μερικοί έχουν αρχίσει να φτιάχνουν μια κατάσταση ότι για όλα φταίνε οι κάτοικοι και αυτοί που τους καθοδηγούν. Πρέπει κάποιος να καθοδηγεί κ. Τζάκρη; Κρίνετε από τον εαυτό σας; Βγάλατε στο δρόμο με τη συμπεριφορά σας, ανθρώπους που δεν είχαν πειράξει μυρμίγκι, απλά γιατί τους πνίγει το δίκιο και γιατί προσπαθείτε να υποβαθμίσετε μαζί με τη ζωή τους και την αξιοπρέπειά τους. Πιστεύετε πως ο λόγος ενός δημάρχου αυτή τη στιγμή, είναι ικανός να ηρεμήσει ή να ξεσηκώσει αυτόν τον κόσμο; Κάνετε λάθος. Το αντίθετο συμβαίνει. Ο κάθε δήμαρχος είναι πλέον υποχρεωμένος να κάνει αυτό που θέλει ο κόσμος, πάρτε το χαμπάρι. Οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν καταλάβει πως προσπαθείτε να τους ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΤΕ και ο διάλογος που κάνετε είναι προσχηματικός. Είναι στάχτη στα μάτια. Και τι διάλογος. Διάλογος με ΜΑΤ!!!


 

ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;
 


Δεν έφταναν τα ΜΑΤ, που έχουν νεκρώσει την πόλη της Κερατέας και όλη τη Λαυρεωτική, σήμερα έστειλαν και κλιμάκιο του ΣΔΟΕ να κάνει έλεγχο σε επιχειρήσεις!!! Είναι γνωστό πως πάνε καλά τα οικονομικά, ανθεί το εμπόριο, η κοινωνία της Λαυρεωτικής ζει μέσα στη χλιδή. Αμέσως οι γύρω συγκεντρωμένοι έδιωξαν τους "ευσυνείδητους δημοσίους λειτουργούς". 



Υ.Γ.1 - Φωτορεπορτάζ και βίντεο από ξένα μέσα θα βρείτε εδώ:  dailymail.co.uk και tv.repubblica.it

Υ.Γ.2  - Θα κινηθούμε επιτέλους νομικά εναντίον όλων αυτών που μας συκοφαντούν και μας ξυλοκοπούν;  Όλοι αυτοί οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και οι αστυνομικοί θα μείνουν στο απυρόβλητο;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ



Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν χτες βράδυ την Κεντρική Πλατεία της Κερατέας και τους γύρω δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη την προηγούμενη ημέρα, τα επεισόδια, τις ζημιές και τους τραυματισμούς που προκάλεσαν.


Η συγκέντρωση έγινε αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής, το οποίο, σύμφωνα με την δήλωση της Προέδρου κ. Αρετούσας Μακρή, κήρυξε το Δήμο σε «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης».


Κύριος ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής που κατήγγειλε την βαρβαρότητα των αστυνομικών δυνάμεων, την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και ολοκλήρωσε την ομιλία λέγοντας :


« Όλοι μας έχουμε έναν κοινό στόχο.Να σώσουμε την περιοχή μας.


Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Λαυρεωτικής μας ανήκει.


Η ωμή βία της εξουσίας, χαλυβδώνει την θέληση όλων μας. Το δίκιο δεν αντιμετωπίζεται με δακρυγόνα, απειλές, συλλήψεις και τρομοκρατία.


Βρισκόμαστε στους δρόμους από τις 11 Δεκεμβρίου και δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν δικαιωθούμε.


Τα σκουπίδια της Αττικής δεν θα έρθουν στο Δήμο Λαυρεωτικής.


Το Οβριόκαστρο είναι αρχαιολογικός χώρος, ιστορικός τόπος και περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.


Έτσι θα παραμείνει.


Φυλάμε Θερμοπύλες !! Θα νικήσουμε !! ».


Μίλησαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Λουκάς, κ. Σταύρος Ιατρού και κ. Απόστολος Παμφίλης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, η Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Μαρία Κιμπιζή και οι βουλευτές Αττικής κ. Κ. Γκιόκας (ΚΚΕ) και κ. Μ. Βορίδης (ΛΑΟΣ), ο κ. Δ. Βίτσας (Γραμματέας του Συνασπισμού), ο κ. Α. Νεφελούδης (εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς) και εκπρόσωποι του κινήματος «Δεν πληρώνω» και Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.


Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία προς τον κόμβο του ΒΙΟΠΑ, όπου χιλιάδες πολιτών παρέμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διαδηλώνοντας ειρηνικά απέναντι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που παραμένουν στην περιοχή αποκλείοντας την πρόσβαση προς το Οβριόκαστρο και το Λαύριο.


============================================================


Υ.Γ. - Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η

Η Κερατέα της Καρδιάς μου...



Γεννήθηκα στην Νέα Σμύρνη. Αν και έφυγα από την Ελλάδα στα 15, οι περισσότερες αναμνήσεις των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων είναι από την Κερατέα. Εκεί περνούσα όλα τα Σαββατοκύριακα, όλες τις γιορτές, όλα τα καλοκαίρια. Εκεί ήταν η θεία που εγώ θεωρούσα μάνα μου, εκεί ο θείος ο φωνακλάς που με αγαπούσε όσο τα παιδιά του, εκεί τα ξαδέλφια που είναι αδέλφια για μένα. Στην Κερατέα ξαναγυρνούσα για μικρά η μεγάλα χρονικά διαστήματα. Εκεί ήταν και είναι η δική μου βάση, ο δικός μου τόπος αναφοράς.



Η ζωή μου ήταν πάντα εκεί στην Κερατέα, στις τοποθεσίες της, στους ανθρώπους της. Στην Κακή Θάλασσα, με την καλύβα μας κάθε καλοκαίρι, την μουσική του Ντέμη Ρούσου στην ακρογιαλιά όταν μαζευόταν τα καλοκαιρινά βράδια η παρέα. Θυμάμαι τις βόλτες μας πάνω–κάτω μπροστά στου Καροποιού, την μεγάλη βόλτα στην Αγία Τριάδα, το πανηγύρι στον Προφήτη Ηλία, τα σαλιγκάρια που μαζεύαμε όταν έβρεχε στην Αϊ-Μάχαιρη. Πάντα εκεί, με την Αγγέλα και τον Σταύρο, αλλά και με την Αγγέλα, την Κατίνα, την Κούλα, την Δήμητρα, και όλες τις εξαδέλφες από το άλλο σόι που ήταν δικοί μου άνθρωποι. Παρέα με την Μαρίνα, την Ρούλα, την Μαρία, την Αλέκα, την Μαίρη, την Κοκό και τις άλλες φίλες με τα γέλια μας και τα δάκρυα μας. Τις επισκέψεις της κυρά-Πολυξένης, της Κουμπάρας, της Κατίνας, της θείας Ελένης από πάνω και της Βασιλικής απέναντι. Τις Μεγάλες Παρασκευές που συναντιόντουσαν οι 3 Επιτάφιοι στην Πάνω Πλατεία, και την Ανάσταση έξω από τον Άγιο Δημήτριο με τα πυροτεχνήματα. Η πρώτη συναυλία στην Χρυσή Τομή, και τις δικές μας πρόβες σε μια αποθήκη με το συγκρότημα της παρέας. Οι αναμνήσεις πολλές και μέσα σ’ αυτές ηρεμεί η ψυχή σε όλες τις δυσκολίες της ζωής μου.


Γράφοντας αυτές τις σειρές καταλαβαίνω πόσο δεμένη είμαι με αυτόν τον τόπο... Κι αν και η ζωή όλων μας προχώρησε μπροστά, άλλοι κάναμε οικογένειες και φύγαμε από εκεί, άλλοι έμειναν και άλλοι γύρισαν, κι αν και χάσαμε αγαπημένα πρόσωπα που αναφέρω πιο πάνω, πάντως η Κερατέα μας είναι μέσα μας. Κι εμένα την ζωή μου την έχει σημαδέψει ο τόπος αυτός. Είμαι η «ανιψιά του Διαμάντη και της κυρά-Γεωργίας», είμαι «Ο Μάρτης που δεν λείπει από την Σαρακοστή» γιατί πάντα βρισκόμουν στα δρώμενα της πόλης. Πονάω που δεν είμαι τώρα εκεί, να αγωνιστώ για την Κερατέα μου, να συμπαρασταθώ στους υπέροχους ανθρώπους της, να κατέβω στα μπλόκα και να φωνάξω κι εγώ.



Στα 8-9 μου δούλεψα στα φιστίκια του Σαντόζου και θυμάμαι ένα παιδί που μας έκανε να γελάμε πολύ. Ο Ματούλης αν θυμάμαι καλά. Παπά-Φλέσσα μαθαίνω ότι τον λενε τώρα, ο παπάς που κτυπάει τις καμπάνες της εκκλησιάς του για να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Βλέπω το τελευταίο 24ωρο τις εικόνες στην τηλεόραση, όπως και τις προηγούμενες μέρες όποτε θυμόντουσαν τα προδοτικά ΜΜΕ ότι στην Κερατέα αγωνίζεται ο κόσμος της για την ποιότητα ζωής τους, και κλαιω. Η Κερατέα μου έγινε πεδίο μάχης, η αστυνομία δέρνει ακόμα και ηλικιωμένους, ο κόσμος προσπαθεί να αναχαιτίσει την έφοδο των ΜΑΤ. Δεν γίνεται να μην είμαι εκεί εγώ τώρα. Αγωνίζομαι λοιπόν με τον δικό μου τρόπο. Στο Facebook προσπαθώ να διαδώσω όσο μπορώ την κατάσταση, να υποστηρίξουμε όσο μπορούμε. Έχω πάντα ανοικτή την ιστοσελίδα του Αντιχυτά να μαθαίνω τα νέα, να τα προωθώ σε άλλα μπλογκ. Στέλνω μηνύματα στα ΜΜΕ να ξέρουν ότι κάποιοι από εμάς παρακολουθούμε την σιωπή τους και δεν μας αρέσει. Βάζω ένα μικρό λιθαράκι στον αγώνα από πολύ μακριά, και αγωνιώ μην πάθουν τίποτα αγαπημένα πρόσωπα.



Συμπαράσταση στην Κερατέα, στην πόλη μας, στους ανθρώπους της, συμπαράσταση για ένα καλύτερο μέλλον, καθαρό και ανθρώπινο. Συμπαράσταση στην Κερατέα της καρδιάς μου.


ΠΗΓΗ: nostos-randomly.blogspot.com



ΚΕΡΑΤΕΑ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ...

Εικόνες από τη μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων, στην κεντρική πλατεία Κερατέας και από την πορεία στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.



Δεν θα ανεβάσουμε απόψε βίντεο με τις ομιλίες των  πολιτικών...

Και αυτή βραδιά ανήκει στους πολίτες...