Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ-ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Καταδικάζουμε και αντιτασσόμαστε: 
  • στον αναχρονιστικό και παρωχημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό και στη διακήρυξη των 4 μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική. 
  • στην πλήρη παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους ιδιώτες με μεθόδους ακριβές για τον πολίτη με αποτέλεσμα την αύξηση των δημοτικών τελών. 
  • στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος από το συγκεντρωτισμό των σύμμεικτων απορριμμάτων σε στοχευμένες περιοχές (Κερατέα, Γραμματικό, Φυλή) έστω και αν σαν έργα έχουν κριθεί παράνομα. 
  • στην απαξίωση της μείωσης και επαναχρησιμοποίησης των απορριμμάτων, πρακτικές που προωθούνται από την Ε.Ε. 
  • στην απαξίωση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης με συμμετοχή των κατοίκων κάθε περιοχής, μέθοδος που ευνοεί τους πολίτες οικονομικά και περιβαλλοντικά. 
  • στη βίαιη προώθηση του αδιέξοδου Περιφερειακού Σχεδιασμού ακόμη και μετά από τις εντονότατες κοινωνικές αντιδράσεις και επιστημονικές αντιρρήσεις 
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Κερατέας Λαυρεωτικής καλεί: 
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαυρεωτικής να ταχθεί στο πλευρό της λαϊκής βούλησης και να εναντιωθεί στον απαξιωμένο και αδιέξοδο Περιφερειακό Σχεδιασμό 
  • Όλους τους πολίτες της Αττικής σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΕΣΔΝΑ στις 22 (Γραμματικό), 24 (Κερατέα), 29 Ιανουαρίου και 05 Φεβρουαρίου 2013 (Φυλή) και ώρα 11:00 το πρωί την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών. 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!! 



Αλλαγή χώρου της προγραμματισμένης ενημέρωσης του τέως δημάρχου Σ. Ιατρού


Λόγω άρνησης του δήμου για την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου Κερατέας που ήδη είχε κλειστεί, η Σύσκεψη-Ενημέρωση της παράταξης "ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ" θα γίνει στα γραφεία της παράταξης Βασ. Σοφίας 33 στην Πάνω Αγορά Κερατέας την Τετάρτη 23/1/2013 στις 6:30μμ. Σκοπός είναι να γίνει ενημέρωση για την δημοπράτηση του Σγουρού και την εκδήλωση της αντίθεσή μας την Πέμπτη και ώρα 11:00π.μ. στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ.