Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Συμπληρωματικές κατηγορίες για τους συναγωνιστές της «Μαύρης Τρίτης»

Συμπληρωματικές κατηγορίες για τους συναγωνιστές που συνελήφθησαν στα επεισόδια της «Μαύρης Τρίτης» στις 8 Φεβρουαρίου 2011. 

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2012 κλήθηκαν 3 συναγωνιστές προκειμένου να απολογηθούν για συμπληρωματικές κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν (σκοπούμενη σωματική βλάβη, κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη!!!). Παρουσιάστηκαν στον ανακριτή και έλαβαν προθεσμία για να καταθέσουν στις 19 Νοεμβρίου 2012. Οι νέες κατηγορίες προέκυψαν από ΕΔΕ στο εσωτερικό της ελ.ασ. (ΥΑΤ). Εκεί καταγράφονται τραυματισμοί αστυνομικών (ματ) και κατεστραμμένα οχήματα της ελ.ασ. για τα οποία 21 μήνες μετά αναζητούνται ένοχοι… 

21 μήνες μετά ξαφνικά θυμήθηκαν!!! 

Είναι γνωστό πως υπάρχουν δεκάδες δικογραφίες που αφορούν τις 128 ημέρες και την περίοδο πριν από αυτές. Από τον Φεβρουάριο του 2013 ξεκινά ένα μπαράζ δικών ενώ 1½ χρόνο μετά από την αποχώρηση των ματ συνεχίζονται ακόμα οι ανακρίσεις!!! 

Είναι προφανές σε όλα τα επίπεδα πως η κοροϊδία συνεχίζεται. Τόσο οι δημόσιες δηλώσεις και προθέσεις της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη σγουρού όπου επιμένουν στον περιφερειακό σχεδιασμό, όσο και η απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα δείχνουν πως οι υποτιθέμενες καλές προθέσεις και τα μεγάλα λόγια περί διαλόγου δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μεγάλο παραμύθι. 

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς τα εξής:
  • Ο αγώνας μας έχει δικαιωθεί από τις δημόσιες τοποθετήσεις «των παραγόντων της αγοράς» πως δεν χρειάζονται αυτά τα έργα (αναλυτική αναφορά σε επόμενη ανάρτηση)

Και το κυριότερο: 
  • Ο αγώνας μας έχει δικαιωθεί στις συνειδήσεις μας και στις συνειδήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας... 

Φίλες και φίλοι όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως οι Σκουριές στη Χαλκιδική αλλά και αλλού, έτσι κι εμείς ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα παραπάνω πρόβλημα από όλα όσα καθημερινά αντιμετωπίζουμε μαζί με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας. Κάποιοι είχαμε δώσει από παλιά μία υπόσχεση, στους γονείς μας και στα παιδιά μας, ότι έστω και ένας να μείνει θα αγωνιστεί μέχρι να πέσει κι αυτός. 

Τότε ήμασταν λίγοι. Σήμερα είμαστε χιλιάδες. 

Η κυβέρνηση και περιφέρεια αν συνεχίσουν την κοροϊδία θα μας βρουν ξανά απέναντι. 

Κι αυτή τη φορά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι... 

Αυτό εννοούμε όταν λέμε ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ; (00:10-00:50)