Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Antiprotesters trolling...


ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣτΕ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Ταχ.Δ/νση: Κουντουριώτη 1
Λαύριο - 19500
Τηλέφωνο: 2292025060
Fax : 2292022413

Λαύριο 24/3/2011

Αρ. πρωτ: 4664



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την έκδοση χθες από το Συμβούλιο της Επικρατείας των υπ’ αριθ. 901 - 904/2011 αποφάσεων, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Ο Δήμος Λαυρεωτικής, που διαδέχθηκε τον Δήμο Κερατέας, εμμένει αταλάντευτα στη ματαίωση της λανθασμένης αλλά και άδικης επιλογής για την κατασκευή και λειτουργία χώρου διάθεσης αστικών αποβλήτων στη θέση «Οβριόκαστρο» για τους λόγους που είναι ήδη στην πολιτεία και στην κοινή γνώμη γνωστοί.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου αγώνα που έχει αναλάβει, δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα και θεσμικά μέσα που διαθέτει για να γίνει δεκτή η άποψή του ότι η επίμαχη επιλογή δεν είναι μόνον λανθασμένη και άδικη αλλά και παράνομη.
Στις 4 Μαΐου, όπως είναι γνωστό, έχει προσδιοριστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση των κύριων προσφυγών που έχουν κατατεθεί από το Δήμο μας κατά της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου και της απόφασης για άρση του αναδασωτέου χαρακτήρα της περιοχής. Τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί από το Δήμο μας στο δικαστήριο ενόψει της εκδίκασης των συγκεκριμένων υποθέσεων είναι, κατά τη γνώμη μας, συντριπτικά και αποδεικνύουν την προφανή βασιμότητα των επιχειρημάτων μας.
Ειδικότερα ως προς την εκδοθείσα απόφαση οφείλουμε να διευκρινίσουμε, προς άρση παρανοήσεων, ότι δεν συνδέεται με την ουσία των θεμάτων που θα εξετασθούν στις προαναφερόμενες προσφυγές και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πρόκριμα. Και τούτο διότι η προσφυγή επ’ αφορμή της οποίας εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 903/2011 απόφαση (αυτή αναφέρεται στο Δήμο), αφορούσε σε άλλο θέμα και συγκεκριμένα αφορούσε αποκλειστικά στη νομιμότητα του όλου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των αστικών αποβλήτων της Αττικής.
Ο Δήμος Λαυρεωτικής συνεχίζει πάντως να υποστηρίζει, σε αντίθεση με την άποψη που τελικώς έγινε δεκτή από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην υπόθεση του περιφερειακού σχεδιασμού, ότι ο εγκριθείς σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής είναι παράνομος διότι δεν έτυχε της κατάλληλης δημοσιότητας, την οποία και μόνον θα εξασφάλιζε η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Είναι για τον Δήμο προφανές ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός έχει εξ ορισμού γενικό χαρακτήρα και ενδιαφέρον, δεν αφορά σε συγκεκριμένα άτομα, και ως εκ τούτου θα έπρεπε, όπως όλες οι κρατικές αποφάσεις αυτής της μορφής, να τύχει της αναγκαίας δημοσιότητας.
Η απορία της Δημοτικής αρχής, των κατοίκων της Λαυρεωτικής αλλά και κάθε σκεπτόμενου Έλληνα είναι μία:
Πώς μία απόφαση σε προσφυγή που κατατέθηκε το 2006, εκδικάστηκε στις 30.12.2008 και η διάσκεψη έγινε στις 25.6.2009, εκδόθηκε στις 23.3.2011 σε μία περίοδο έντασης, κατάληψης της πόλης της Κερατέας από αστυνομικές δυνάμεις και προσπάθειας εκβιασμού σε τετελεσμένα γεγονότα. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.
Ο σεβασμός όλων μας στη δικαιοσύνη είναι δεδομένος. Ο τρόπος όμως χειρισμού της υπόθεσης δίνει λαβή σε σχόλια τα οποία κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στην ανεξαρτησία των εξουσιών.
Η έκδοση της απόφασης είναι και χρονικά άκαιρη αφού ήδη επίκειται νέα αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού.
Ο Δήμος μας έχει ήδη αποστείλει έγγραφη πρόταση στους αρμόδιους υπουργούς και στους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής προτείνοντας τη δημιουργία εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στο χώρο του ΒΙΟΠΑ Κερατέας, σε συγκεκριμένο Ο.Τ., αρκεί στον υπό ψήφιση νόμο για τα επιχειρηματικά πάρκα να προβλεφθεί διάταξη που να «επιτρέπει εγκατάσταση επεξεργασίας σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μιλούν για δημοκρατία αυτοί που αρνούνται το δικαίωμα της διαμαρτυρίας;


Με αφορμή τη χθεσινή μας ανάρτηση Διαμαρτυρία για την Κερατέα στην Ευρωβουλή από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται - Βρυξελλών, "ξεθάψαμε" μία παλιότερη ανάρτησή μας, που αφορά την κ. Μπατζελή. Η νυν βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρώην υπουργός, ως ευρωβουλευτής είχε καταθέσει το Σεπτέμβρη του 2008, γραπτή ερώτηση στην Επιτροπή με θέμα: Χώρος Υγειονομικής Tαφής Aπορριμάτων σε αρχαιολογικό χώρο.

Η κ. Μπατζελή, για όσους είδαν τα βίντεο, είναι η κυρία που συνεχώς διακόπτει τον διαδηλωτή και ειρωνικά φωνάζει "μπράβο-μπράβο". Συμφωνεί απόλυτα με αυτό, που σε μία δόση ειλικρίνειας, είχε παραδεχθεί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: "... Ξέρετε, τα κόμματα, κι αυτό αποτελεί μία παθογένεια του ελληνικού συστήματος συνολικά, ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!" Να θυμίσουμε πως την περίοδο που έγινε η ερώτηση το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν στην αντιπολίτευση...

Διαβάστε τι έλεγε η κυρία "ΜΠΡΑΒΟ - ΜΠΡΑΒΟ" τότε...



MEP profile
Katerina BATZELI
Socialist Group in the European Parliament
Member
   Greece    20.07.2004 / 13.07.2009 : Panellinio Socialistiko Kinima
Born on 25 May 1958, Athina

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ υποβολή: Katerina Batzeli (PSE) προς την Επιτροπή

Θέμα: Χώρος Υγειονομικής Tαφής Απορριμμάτων σε αρχαιολογικό χώρο

Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι ένα σοβαρό θέμα για την Ελλάδα με διαστάσεις περιβαλλοντικές και κοινωνικές. Για την Αττική ορίστηκε ως ένας από τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) περιοχή στην Κερατέα, η οποία ωστόσο έχει κηρυχθεί «Αρχαιολογική περιοχή, ιστορικός τόπος και τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους».

Ερωτάται η Επιτροπή:

Θεωρεί ότι γίνεται σωστή εφαρμογή της οδηγίας 2006/12/ΕΚ(1), η οποία προβλέπει με σαφήνεια στο άρθρο 4 ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να διαχειρίζονται τα απόβλητα χωρίς να βλάπτονται τοπία που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον; Πόσο υψηλά στις προτεραιότητές της είναι η προστασία χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος;

Ελέγχεται η τήρηση των όρων διαχείρισης των απορριμμάτων και ποια τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων;

Έχει σκοπό να προβεί η Επιτροπή στη λήψη μέτρων εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που διαπιστώσει παραβάσεις; Ποια είναι αυτά;

Δεδομένου μάλιστα ότι η λύση των Χ.Υ.Τ.Α. θεωρείται πλέον τεχνολογικά παρωχημένη στην υπόλοιπη ΕΕ, ποιες άλλες λύσεις θα μπορούσαν να προταθούν ώστε να αποφευχθεί η υποβάθμιση ενός χώρου αρχαιολογικής αξίας και φυσικού κάλλους;

Διαμαρτυρία για την Κερατέα στην Ευρωβουλή...

Η αντίδραση των κατοίκων της Κερατέας, ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους, αλλά και η αντίσταση στη βίαιη καταστολή του (παρα)κράτους, έχουν αγγίξει τους συμπολίτες μας, εντός και εκτός Ελλάδος.  Ευχαριστούμε τους φίλους μας στις Βρυξέλλες, που  συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα μας.



Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται Βρυξελλών (solidarity-greece.blogspot.com) πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ ενάντια στον ελληνικό λαό.

Οι πολιτικές ομάδες των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων διοργάνωσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από κοινού εκδήλωση για «τα 2,500 + 1 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα» με ομιλητές τον πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Χανς – Γκερτ Πότερινγκ, την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη, το Γερμανό Φιλελεύθερο ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη και τον υπουργό πολιτισμού Π. Γερουλάνο. Στη γεμάτη κόσμο αίθουσα, βρισκόταν επίσης η Ευρωπαία Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Οι ομιλητές κινήθηκαν σε ένα πνεύμα ευχαριστιών προς την Ελλάδα που «τόσα έχει προσφέρει στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τη δημοκρατία» αλλά και για «το σταμάτημα της προέλασης των βαρβάρων και την οριοθέτηση της Ευρώπης. Ο ακραίος νεοφιλελεύθερος Χατζημαρκάκης μας εξήγησε επίσης «πόσο στήριξε την Ελλάδα στο γερμανικό κοινό» ενώ το κόμμα του πίεζε για ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα κ.α.

Μέλος της Πρωτοβουλίας ζήτησε μετά τις ομιλίες και πριν την προβολη ταινίας να παρέμβει για τρία λεπτά. Η συντονίστρια Χ. Παλιαδέλη αρνήθηκε και ζήτησε την εκκίνηση της ταινίας.

Η πρωτοβουλία συνέχισε την παρέμβαση της και άνοιξε πανώ που ανέγραφε στα αγγλικά: «Βάρβαροι της EE και του ΔΝΤ ακούστε το καλά, οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται ξανά». (ΕU – IMF barbarians listen up, Peoples of Europe are rising up)

Ακολουθεί το περιεχόμενο της παρέμβαση μεταφρασμένο στα ελληνικά. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης η πρώην υπουργός Κ. Μπατζελή δε σταμάτησε να συμπεριφέρεται σα να βρισκόταν σε τηλεπαράθυρο, εκτοξεύοντας προσβολές και ειρωνικά «μπράβο» προς τον ομιλητή και τα μέλη της Πρωτοβουλίας.

«2.500 χρόνια μετά τη μάχη του Μαραθώνα και 20 μόλις χιλιόμετρα από το τόπο της μάχης οι σύγχρονοι Έλληνες δίνουν μια άλλη μάχη.

Πρόκειται για τους κατοίκους της Κερατέας που παλεύουν ενάντια στους σύγχρονους βαρβάρους. Αυτοί οι σύγχρονοι βάρβαροι δεν είναι από την Ασία, είναι από την Ελλάδα.

Είναι η αστυνομία του ελληνικού κράτους που την έχει στείλει εκεί η ελληνική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση για να υπερασπιστεί μια παράνομη απόφαση.

Την απόφαση να δημιουργηθεί μία χωματερή στην Κερατέα που θα καταστρέψει αρχαιολογικό χώρο. Να πώς προστατεύει αυτή η κυβέρνηση τον ελληνικό πολιτισμό. Οι αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών, βρίζουν γυναίκες, ψεκάζουν με χημικά απλούς εργαζόμενους ανθρώπους και συμπεριφέρονται σα δυνάμεις κατοχής.

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας είναι ένα σύμβολο της πάλης όλων των εργαζόμενων στην Ελλάδα.

Ένα σύμβολο δίπλα και σε εκείνο, των 300 μεταναστών απεργών πείνας που νίκησαν και αφιέρωσαν τη νίκη τους σε ολόκληρη την εργατική τάξη της Ελλάδας.

Είναι αλληλέγγυοι στις εννιά γενικές απεργίες που έχουν γίνει ενάντια στις παράλογες πολιτικές του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι σύγχρονοι βάρβαροι είναι οι Ευρωβουλευτές που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που καταργούν τη δημοκρατία με την «Νέα Οικονομική Διακυβέρνηση» που θέτει τους κρατικούς προϋπολογισμούς υπό τον έλεγχο ενός μη εκλεγμένου οργανισμού, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δε θα επικρατήσετε. Αυτή η κρίση δε θα ναι οι Θερμοπύλες του εργαζόμενου λαού αλλά το δικό σας Βατερλώ. »