Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ψήφισμα διαμαρτυρίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


ΠΡΟΣ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΣΔΚΝΑ

Σήμερα 18-3-2009, για μια ακόμα φορά, ο Δήμος Κερατέας, η Κοινότητα Γραμματικού και η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα κατά των χωματερών Ανατολικής Αττικής, με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και Ο.Τ.Α. της Ανατολικής Αττικής, συγκεντρωθήκαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Αττικής, και τα γραφεία του ΕΣΔΚΝΑ στην Αθήνα για να διαδηλώσουμε και να ζητήσουμε :

1. Να έχουμε άμεση ενημέρωση για της νέες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και του ΕΣΔΚΝΑ για δημοπράτηση εργοστασίων στις περιοχές μας, που γίνονται χωρίς κανένα διάλογο, καμία ενημέρωση εν κρυπτώ με ύποπτες διαδικασίες επιλογής και με πρωτοστάτες τους ίδιους μελετητές που με παρόμοιες διαδικασίες επέλεξαν για ΟΕΔΑ τις περιοχές μας.

2. Να σταματήσουν εδώ και τώρα αυτές οι διαδικασίες και να ξεκινήσει ολοκληρωμένος διάλογος με ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, των Δημοτικών/Κοινοτικών Συμβουλίων και του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

3. Να εφαρμοστεί η νομοθεσία και να ανοίξει επιτέλους ο ΕΣΔΚΝΑ τις πύλες του στους αποκλεισμένους Ο.Τ.Α. Κερατέας και Γραμματικού, όπως απαιτείται τόσο από τον ορισμό του ως ΦΟΔΣΑ Αττικής, όσο και από τις διατάξεις διαχείρισης αποβλήτων.

Δεν είναι δυνατόν ο χώρος Λιοσίων/Φυλής να υποδέχεται 9500tn/ημέρα ενώ όλη η Αττική παράγει μόνο 5500-6000tn/ημέρα, να υποδέχεται αυτή η περιοχή απορρίμματα Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας και κάθε ιδιώτη, και να υπάρχει άρνηση υποδοχής ελάχιστου όγκου απορριμμάτων της Κερατέας και του Γραμματικού. Είναι αδιανόητο να επιθυμούν κάποιοι στο μέλλον να στέλνουν τα απορρίμματα στην Κερατέα και το Γραμματικό και σήμερα ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και να μας εξαναγκάζουν να διατηρούμε Χ.Α.Δ.Α..Δηλώνουμε την θέση-απόφαση μας να κλείσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ με όποιο κόστος τους Χ.Α.Δ.Α. αρκεί να γίνουμε δεκτοί στη Φυλή/Λιόσια.

Εάν μέχρι τέλος Απριλίου και μέχρι τις εκλογές του ΕΣΔΚΝΑ δεν γίνουμε πλήρη μέλη του ΦΟΔΣΑ Αττικής και δεν γίνουμε δεκτοί στη Φυλή/Λιόσια, θα αρνηθούμε κάθε περαιτέρω συζήτηση και θα στηριχθούμε αδιάλλακτα μόνο στον κοινωνικό και νόμιμο μας αγώνα.

Σήμερα δίνουμε το τελευταίο μήνυμα συνεργασίας και διαλόγου, Αύριο θα είναι αργά για όλους και ιδίως για την Αττική.

4. Ζητούμε σήμερα μετά το ΑΔΙΕΞΟΔΟ που προέκυψε εξ’ αιτίας της επιμονής σ’ ένα ανεφάρμοστο Περιφερειακό Σχεδιασμό να ξεκινήσουν οι Δημοκρατικές διαδικασίες αναθεώρησης του, και να συζητηθούν προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί (ΤΕΕ, μελέτη Πολυτεχνείου Κρήτης κ.λ.π.)

5. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μας πτοούν διώξεις, Εισαγγελικές παρεμβάσεις, μηνύσεις, κατευθυνόμενα δημοσιεύματα.

Είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι και θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Λίγο πριν την οριστική νίκη, για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, και καλούμε όλους τους υπευθύνους ιδίως τους ΕΣΔΚΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΤΕΔΚΝΑ να σοβαρευτούν να σταματήσουν την αδιαλαξία τους, και να προσέλθουν στο τραπέζι του ΔΙΑΛΟΓΟΥ.

18-3-2009

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΥΤΑ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
Δήμος Κερατέας