Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ...


Η επιστολή που έστειλε στην πρωϊνή εκπομπή στο ραδιόφωνου του ΣΚΑΪ, ο συμπολίτης μας

Γ. Χατζηδιαμαντής, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός



Αγαπητέ κύριε Πορτοσάλτε,

Είμαι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ και εργάζομαι ως διευθυντής του εργοστασίου παραγωγής εξηλασμένης Πολυστερίνης της εταιρείας DOW chemical στο Norrkοping της Σουηδίας. Ανέλαβα αυτήν την θέση από εξαμήνου αφήνοντας με βαριά καρδιά στην Κερατέα την σύζυγο και τα δύο παιδιά μου. Η κατάσταση στην οποία έχουμε φέρει την χώρα μας δεν επέτρεπε να αρνηθώ στην πρόταση που μου έγινε.




Άκουσα με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον την τοποθέτηση σας σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Κερατέα με την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού. Αναφέρατε πολύ σωστά ότι η κεντρική εξουσία έχει ολι

γωρήσει εδώ και πολλά χρόνια να προχωρήσει σε δημοπρατήσεις όλων των υπολοίπων μονάδων της διαχείρισης των απορριμμάτων πλην του ΧΥΤΑ για τον οποίο και διαμαρτύρονται οι κάτοικοι.
Η ενημέρωση προς την τοπική κοινωνία είναι ανύπαρκτη όπως επίσης αναφέρατε.



Η πόλη του Norrkoping όπου διαμένω (προσωρινά μόνος μου) διαθέτει πλήρες σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων ακριβώς όπως αυτό που περιγράψατε ότι αναφέρεται στον περιφερειακό σχεδιασμό. Το δε εργοστάσιο καύσης παράγει ηλεκτρική ενέργεια από την καύση των απορριμμάτων ενώ από την απόβλητη θερμότητα θερμαίνεται (υπό πολικές θερμοκρασίες) με τηλεθέρμανση ολόκληρη η πόλη πληθυσμού 130,000 κατοίκων.




Τίποτε δεν πάει χαμένο και είναι συνείδηση των πάντων ότι τα απορρίμματα πέρα από την περιβαλλοντολογική διαχείριση είναι έσοδο για τον δήμο.



Θα ήθελα όμως να σας υποβάλλω μια ερώτηση σχετικά με το σχόλιο σας ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να συνετιστούν και να σταματήσουν να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.


Εάν οι κάτοικοι (μεταξύ αυτών και η σύζυγος και τα παιδιά μου) δεν είχαν αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο θα είχε ακουστεί από κανέναν ότι το μόνο έργο που έχει δημοπρατηθεί να κατασκευαστεί στον υπέροχο αυτό χώρο ( όπου πετάμε χαρταετό με τον γιο μου κάθε Καθαρή Δευτέρα) είναι ΧΥΤΑ ????



Βρισκόμαστε σήμερα στην 26η ημέρα των επεισοδίων και είστε ο πρώτος που το ανέφερε στην τηλεόραση. Ήρθα από την Σουηδία για να περάσω τις γιορτινές αυτές ημέρες με τα παιδιά μου και αντ΄ αυτού βρισκόμαστε όλοι στα «μπλόκα» προσπαθώντας να αποφύγουμε άλλη μια καταστροφή γι΄ αυτόν τον τόπο.



Δεν είμαστε εξτρεμιστές κύριε Πορτοσάλτε απλά δεν εμπιστευόμαστε πλέον κανέναν από αυτούς που καθημερινά μας αποκαλούν «κοπρίτες» να αποφασίζει για το μέλλον των παιδιών μας.



Ευχαριστώ



Γ. Χατζηδιαμαντής
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
Δημότης Κερατέας

φωτό Σπύρος Τσακίρης



Για τη "νόμιμη" απόφαση του ΣτΕ και την ΚΑΡΑΜΕΛΑ του "δημόσιου συμφέροντος"

Ευχαριστούμε το φίλο αναγνώστη για το κείμενο που μας έστειλε...





Όταν είχε αρχίσει να γίνεται λόγος εδώ στην Κερατέα για την ιστορία του ΧΥΤΑ που τραβάει 16 χρόνια τώρα είχαμε τις υποψίες μας ότι η δικαιοσύνη κατευθύνεται και χειραγωγείται απ' τους πολιτικούς και έτσι ώντας όμηρος της εκάστοτε κυβέρνησης δεν κάνει σωστά τη δουλειά της. Οι υποψίες μας αυτές αποδείχθηκαν αληθινές με τον πιο άσχημο και ανήθικο τρόπο στην Κερατέα. Αυτό έγινε όταν τις πρώτες μέρες ακούσαμε τον εισαγγελέα ο οποίος παράκουσε τα ασφαλιστικά μέ
τρα που είχαν εγκριθεί και δικαιολογήθηκε ότι περιμένει ΠΟΛΙΤΙΚΗ (!!!!!!!!!) εντολή! Αυτό ήταν. Μέσα σε 2 λέξεις του εισαγγελέα ΧΑΘΗΚΕ η εμπιστοσύνη μας στην έννομη τάξη. Βέβαια κατά τη διάρκεια του αγώνα μας είχαμε πάμπολλα παραδείγματα απείρου κάλλους. Π.χ. ας πούμε η εισαγγελέας κα Ράϊκου διέταξε εξέταση για πυροβολισμούς και για τον τραυματισμό του δημοσιογράφου του Alter, αλλά για τα ανοιγμένα κεφάλια των ηλικιωμένων κουβέντα! Επίσης η ΕΛ.ΑΣ. έκανε δελτίο τύπου για τα επεισόδια στο Α.Τ. Κερατέας, αλλά για τα σπασμένα αυτοκίνητα των κατοίκων στις 5/1 και του δήμου από τα ΜΑΤ 2 βδομάδες νωρίτερα κουβέντα!!







Χθες λοιπόν γίναμε λοιπόν μάρτυρες μιας προβοκάτσιας για "απόφαση" του ΣτΕ. Παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει τίποτα για την Κερατέα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣτΕ. Πρόκειται όμως για απόρριψη της αναστολής που είχε καταθέσε
ι ο Δήμος κατά της ανανέωσης της περιβαλλοντικής έγκρισης του ΧΥΤΑ. Η ΚΥΡΙΑ ΑΓΩΓΗ που ήταν προγραμματισμένη για τις 12/1/2011 μάλλον θα ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ για τον Ιούνιο του 2011 εφόσον η εισηγήτρια δεν έχει έτοιμη την εισήγησή της. ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ προβοκάτορας διέδωσε ότι πάρθηκε απόφαση; Πάντως ουδέν κακόν αμιγές καλού. Μέσα στην απόρριψη του ΣτΕ μιλάει ξεκάθαρα για ΧΥΤΑ προς απάντηση των κύριων ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΩΝ Σγουρού και Ραγκούση.






Παρ' όλα αυτά επειδή έχουμε κάνει και στο παρελθόν προσφυγές η όποια αρνητική απόφαση του ΣτΕ πάρθηκε ή θα παρθεί δεν πρόκειται να μας ξαφνιάσει ιδιαίτερα. Γνωρίζουμε ότι εφόσον οι πολιτικοί παρακάμπτουν ΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑΤΟ νόμους για τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ και απ' τον πιο απλό εισαγγελέα μέχρι και το ΣτΕ περιμένουν πολιτική εντολή, είναι πολύ πιθανό ότι σε βάθος χρόνου να βγούμε ΕΚΝΟΜ
ΟΙ. Έτσι το ΣτΕ ΧΩΡΙΣ να απαντά σε κανένα επιχείρημα για τα ΦΕΚ, για το γεωλογικό ρήγμα, για το ορυκτό υπέδαφος βάζει τη γνωστή και ΧΙΛΙΟΠΙΠΙΛΙΜΕΝΗ καραμέλα του "δημοσίου συμφέροντος".






Τι είναι όμως το δημόσιο συμφέρον που επικαλείται το ΣτΕ; Είναι το εργολαβικό συμφέρον. Είναι το δημόσιο συμφέρον των προδοτών πο
υ μας κυβερνάνε. Το συμφέρον των εκτός Ελλάδος κυβερνούντων. Είναι το ίδιο συμφέρον με το οποίο το ΣτΕ αποδέχτηκε το μνημόνιο. Είναι το δημόσιο συμφέρον που επέφερε μείωση μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο, καθώς και συντάξεων. Είναι το δημόσιο συμφέρον που κάνει περικοπή επιδομάτων αντί να εγκρίνει ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στους βο(υ)λευτές. Είναι το δημόσιο συμφέρον που έφερε την ανεργία στο κατακόρυφο. Είναι το δημόσιο συμφέρον που διακυβεύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι το δημόσιο συμφέρον που δεν συζητάει με τίποτα για ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμάτων αλλά για το πως μετατρέψει ΑΛΛΗ ΜΙΑ περιοχή (τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ της Αττικής) σε σκουπιδότοπο. Είναι το δημόσιο συμφέρον που σαν άλλη ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ και καταλαμβάνει τις περιουσίες μας. Είναι το δημόσιο συμφέρον που ΚΩΦΕΥΕΙ στις μόνιμες και οικολογικές λύσεις, προτάσσοντας τα πρόστιμα τα οποία θέλουμε ΚΑΙ εμείς να αποφύγουμε! Είναι το δημόσιο συμφέρον... μέχρι τη μέρα που ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!!!







Και θα κοιτάμε μιά μέρα τα χάλια μας και θα λέμε: "Αφού κοιτούσαμε το δημόσιο συμφέρον, γιατί πιάσαμε πάτο;" Μόνο που αυτ
οί που μας κυβερνάνε θα λιάζονται στις βιλλάρες τους στο εξωτερικό και θα έχουν το κρεβάτι τους ζεστό και το στομάχι τους γεμάτο! Έτσι το ΣτΕ υποβαθμίζει τον εαυτό του στο ακυρώνοντας ΚΑΘΕ προσφυγή κατά του δημοσίου!






Εμείς είμαστε στον τόπο μας. Κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ σε οποιονδήποτε υπάλληλο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ δικαιοσύνης να μας ακούσει. Α
ν μας ξεριζώσετε σημαίνει ότι μπορούμε να το τραβάμε χωρίς πλέον να έχουμε να χάσουμε τίποτα. Αν νικήσουμε θα ζήσουμε. Αν δε νικήσουμε θα ξεριζωθούμε και όσοι είναι ζωντανοί θα έχουν νεκρή την αξιοπρέπειά τους καθώς και την εκτίμησή τους στους θεσμούς και στη δημοκρατία ΟΛΑ πατημένα και κατεστραμμένα κάτω από τις ερπύστριες ενός φασιστικού και αδιάλλακτου κράτους.




ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Η χθεσινή απόφαση της
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ του Ε’ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Σ.τ.Ε που απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δήμου Κερατέας (22/12/2010) ουδόλως επηρεάζει την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου με την οποία έχει κηρυχθεί παράνομο λόγω μη εκτέλεσης των απαλλοτριώσεων και της Αρχαιολογίας το έργο Χ.Υ.Τ.Α στο Οβριόκαστρο Κερατέας.





Η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ότι υπάρχουν ανοιχτές δικαστικές εκκρεμότητες για το συγκεκριμένο έργο, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη προσβολή της
«έγκρισης περιβαλλοντικών όρων», η οποία εκδικάζεται αύριο Τετάρτη 12/1/2011 με προφανή προοπτική της αναβολής της για τον Ιούνιο.






Καταγγέλλουμε την παραπληροφόρηση που διοχετεύεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, ότι τάχα το έργο κρίθηκε νόμιμο από το ΣτΕ. Κάθε άλλο, εκκρεμεί όχι μόνο μία, άλλα τρεις προσφυγές στο ΣτΕ (περιβαλλοντική έγκριση, απαλλοτριώσεις, άρση αναδάσωσης) που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ.





Μέχρι τότε το έργο
ΚΡΙΘΗΚΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ
(Ειρηνοδικείο Λαυρίου) και έτσι δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει κανένα έργο. Γι’ αυτό και οι εκατοντάδες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. (ΜΑΤ – αστυνομία – τροχαία) θα συνεχίσουν προς δόξαν της παρανομίας να προστατεύουν όχι τον πολίτη, αλλά 4 μηχανήματα έργου, ενός εργολάβου που ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ. Ότι δηλαδή γίνεται εδώ και ένα μήνα, θα συνεχιστεί να γίνεται για μήνες ακόμα.




Ωστόσο ο Δήμος Λαυρεωτικής, οι κάτοικοι και η κοινωνία της ευρύτερης περιοχής θα αγωνιστούν με κάθε μέσο κατά της
ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α σε αρχαιολογικό χώρο αλλά και κατά της βίας, της τρομοκρατίας και της κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας στην Κερατέα. Το μήνυμα έχει δοθεί. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη.





Κερατέα, 11.1.2011






Υ.Γ.1 Η απόφαση περί αναστολής της Επιτροπής του ΣτΕ αναφέρει διαρκώς τον όρο Χ.Υ.Τ.Α. Μήπως όσοι μιλούν
για Χ.Υ.Τ.Υ. ή ακόμη για Χ.Υ.Τ. πρέπει να καταπιούν τη γλώσσα τους;





Υ.Γ.2 Το Μεγάλο μας κανάλι και άλλα μέσα ενημέρωσης επιτέλους μετά από 30 ημέρες, που βούηξε η Ελλάδα θυμήθηκε την Κερατέα, αναμασώντας την παραπληροφόρηση. Άραγε η δική μας γνώμη είναι ανύπαρκτη ή μήπως οι ιδιοκτήτες του καναλιού επιβάλλουν την επιθυμία τους στους δημοσιογράφους;






Υ.Γ.3 Από σήμερα και στο μέλλον
ας έχουν το νου τους δημοσιογράφοι και κυβέρνηση να δούμε αν θα αρχίσουν τα έργα.


ΤΑ 'ΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ, ΠΑΠΠΟΥ;



Από τη στήλη "Οι αναγνώστες γράφουν"  

της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ  


11 Ιανουαρίου 2011



Στις αρχές Απριλίου 1944 ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο γέρος της δημοκρατίας κρυβόταν στο σπίτι ενός φίλου του στην οδό Σόλωνος. Όταν άντρες του Γερμανικού φρουραρχείου έκαναν έρευνα, κατάφερε να φύγει, πήγε στην κλινική Μαρκάκη της οδού Μάρνη και το βράδυ της 8ης Απριλίου 1944 έφθασε στο χωριό τότε της Κερατέας.




Εκεί φιλοξενήθηκε σ’ ένα σπίτι κοντά στην κεντρική πλατεία, τη νύχτα γυναίκες του έφερναν χράμια, κουβέρτες και πίτες και τα χαράματα ένας αντιστασιακός σύνδεσμος διαφυγής από κατοίκους του χωριού με κίνδυνο της ζωής τους, τον μετέφεραν από την ύπαιθρο της Κερατέας στο όρμο Εννιά. Από κει μετά περιπετειώδη θαλασσοπορία έφθασε στο Τσεσμέ το βράδυ της 10ης Απριλίου.




Στη συνέχεια πήγε Σμύρνη, Άγκυρα, Άδανα και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 1944 έφθασε στο Κάϊρο, όπου και αργότερα ορκίσθηκε πρωθυπουργός της εξόριστης Ελληνικής Κυβέρνησης.





Τα χαράματα της 11ης Δεκεμβρίου 2010 στις 4 τα ξημερώματα στην ίδια πόλη την Κερατέα, έγινε μια βάρβαρη επιδρομή ΜΑΤ 600 αστυνομικών, επειδή ο Δήμος και όλοι οι κάτοικοι υπερασπίζονται το αυτονόητο. Τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου που θέλουν να τον κάνουν χωματερή (ΧΥΤΑ). Στη διάρκεια των γεγονότων 30 μέρες τώρα ξυλοκοπήθηκαν άγρια ηλικιωμένοι, νέα παιδιά, γυναίκες, ο Δήμαρχος Κερατέας. Τα ΜΑΤ έριξαν άφθονα χημικά, δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού, ενώ χρησιμοποίησαν σε πανελλήνια πρώτη ένα θωρακισμένο όχημα, κανονάκι εκτόξευσης νερού που τυφλώνει.






«Τίποτα δεν είναι πιο φανταστικό από την πραγματικότητα» –είχε πει ένας μεγάλος συγγραφέας. Στην Κερατέα ζούμε όλοι μας έναν εφιάλτη, μια κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου και αξιοπρέπειας. Θέλω να ρωτήσω τον σημερινό πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου ΓΙΑΤΙ;




Γιατί τέτοια αγνωμοσύνη στην Κερατέα;




Τι σχέση έχουν ο Ραγκούσης, ο Σγουρός, ο αστυνομικός διευθυντής Μπόμπος που διευθύνει τις επιχειρήσεις, οι δύο αδίστακτοι βαθμοφόροι που έδερναν με λύσσα τον κόσμο τις δύο πρώτες μέρες (τους κατήγγειλε και ο Νομάρχης) με τον γέρο της δημοκρατίας με το ΠΑΚ του πατέρα σας Ανδρέα Παπανδρέου;





Έλεος πια κύριε Πρωθυπουργέ!




Πάρτε τώρα θέση και διώχτε τα ΜΑΤ από τον αρχαιολογικό μας χώρο.




Η ιστορία της οικογένειας σας, σας εγκαλεί.




Τι θα πείτε σήμερα δηλαδή:



«Τα ’μαθες τα νέα παππού; Ζήτω η δημοκρατία!»




Πρωτοχρονιά 2011
 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΤΡΟΥ
 
Μαθηματικός

κάτοικος Κερατέας








... στην Κερατέα θα αρχίσει να φέγγει το φώς της λευτεριάς




Αγαπητοί φίλοι, πατριώτες Κερατιωτες.





Παρακολουθώ καθημερινά το μπλογκ σας για να ενημερώνομαι. Εχω σταματήσει να παρακολουθώ τα κανάλια, να διαβάζω εφημερίδες.



Ευχομαι ολόψυχα να ευοδωθεί ο αγώνας που κάνετε για να προστατέψετε την γή των προγόνων σας, την γή των παιδιών σας.






Ενα αποσπασμα απο την "ΑΣΚΗΤΙΚΗ" του Ν.Καζαντζάκη εκφράζει απόλυτα αυτά για τα οποία μάχεστε.







" Η Κραυγή δεν είναι δική σου. Δε μιλάς εσύ, μιλούν αρίφνητοι πρόγονοι με το στόμα σου. Δεν πεθυμάς εσύ, πεθυμούν αρίφνητες γενεές απόγονοι με την κα
ρδιά σου.





Οι νεκροί σου δεν κείτουνται στο χώμα. Γενήκαν πουλιά, δέντρα, αγέρας. Κάθεσαι στον ίσκιο τους, θρέφεσαι με τη σάρκα τους, αναπνές το χνότο τους. Γενήκαν ιδέες και πάθη, κι ορίζουν τη βουλή σου και την πράξη.





Οι μελλούμενες γενεές δε σαλεύουν μέσα στον αβέβαιο καιρό, μακριά απο σένα. Ζούν, ενεργούν και θέλουν μέσα στα νεφρά και στην καρδιά σου.




Κατα πού θα κινήσεις; Πώς θ'αντικρίσεις τη ζωή και το θάνατο, την αρετή και το φόβο; Ολη η γενεά καταφεύγει στο στήθος σου και ρωτάει και προσδοκάει με αγωνία.




Εχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πιά μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μιά στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου.




Κάθε σου πράξη αντιχτυπάει σε χιλιάδες μοίρες. Ως περπατάς, ανοίγεις, δημιουργάς την κοίτη όπου θα μπεί και θα οδέψει ο ποταμός των απογόνων.




Οταν φοβάσαι, ο φόβος διακλαδώνεται σε αναρίθμητες γενεές και εξευτελίζεις αναρίθμητες ψυχές μπροστά και πίσω σου.




Οταν υψώνεσαι σε μιά γενναία πράξη, η ράτσα σου ολάκερη
υψώνεται και αντρειεύει.
"Δεν είμαι ένας! Δεν είμαι ένας! " Τ' όραμα τούτο κάθε στιγμή να σε καίει."




Και συμπληρώνω εγώ
...




Δεν είναι μόνο οι πρόγονοι και οι απόγονοι σας που περιμένουν απο σας να φέρετε σε πέρας την αποστολή που αναλάβατε. Είμαστε και όλοι εμείς οι υπόλοι
ποι, οι σκλαβωμένοι έλληνες που ελπίζουμε ότι στην Κερατέα θα αρχίσει να φέγγει το φώς της λευτεριάς.


Φωτεινή Κυριακίδη

spitha-symi.blogspot.com
Σύμη Δωδεκανήσου





Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΣτΕ...

Η αίτηση αναστολής εργασιών ζητήθηκε από το δήμο Κερατέας, έως ότου εκδικαστούν οι δύο προσφυγές που εκρεμούν στο ΣτΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων 12.01.2011 και Απαλοτριώσεις 06.06.2011).



Αν η πολιτεία και το δικαστήριο ήθελαν να εκτοκτονώσουν την κατάσταση, θα αποφάσιζαν την αναστολή των εργασίων. Απόφαση που θα συμφωνούσε με την ήδη εκδικασμένη υπόθεση από το Ειρηνοδικείο Λαυρίου, η οποία διατάσσει την αναστολή των εργασιών.




Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ αφορά την κύρια δίκη της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου 2011. Η εκδίκαση της υπόθεσης αυτής, θα αναβληθεί κατόπιν αιτήματος της εισηγήτριας, με την αιτολογία ότι δεν είναι έτοιμη. Η υπόθεση θα εκδικαστεί το πιο πιθανό, τον Ιούνιο του 2011. Συνεπώς κι αυτό το θέμα παραμένει ανοικτό.




Μέχρι τότε, εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, η οποία έχει απαγορεύσει να ξεκινήσει οποιοδήποτε έργο στην περιοχή.




Η παραπληροφόρηση και η σπουδή των έγκυρων τηλεοπτικών διαύλων να μεταδώσουν την είδηση ότι τάχα ξεκινούν τα έργα, εκφράζει τη βαθύτερη επιθυμία για έναρξη των έργων, των εργολάβων-
καναλαρχών και των υποτακτικών τους, ανεξάρτητων δημοσιογράφων... 




Έχετε στείλει τα ΜΑΤ, δεν εφαρμόζετε τις δικαστικές αποφάσεις, παραπληροφορείτε...






ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ...






ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ...





Υ.Γ.- Η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ μας δικαιώνει για άλλη μια φορά, γιατί μιλάει για ΧΥΤΑ. Οι κυρίες στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησαν για ΧΥΤ. Να είστε σίγουρες ότι σε λίγο καιρό δεν θα μιλάτε ούτε για Χ. Θαυμάστε ρεπορτάζ και παραπληροφόρηση, μέχρι και το γράφημα με τα μπλόκα είναι λάθος.  Αλήθεια πως συνεχίζει κάποιος κάτι που δεν έχει καν ξεκινήσει; Ντροπή σας κορίτσια και ΟΥΣΤ!!!