Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΪ...


Η επιστολή που έστειλε στην πρωϊνή εκπομπή στο ραδιόφωνου του ΣΚΑΪ, ο συμπολίτης μας

Γ. Χατζηδιαμαντής, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός



Αγαπητέ κύριε Πορτοσάλτε,

Είμαι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ και εργάζομαι ως διευθυντής του εργοστασίου παραγωγής εξηλασμένης Πολυστερίνης της εταιρείας DOW chemical στο Norrkοping της Σουηδίας. Ανέλαβα αυτήν την θέση από εξαμήνου αφήνοντας με βαριά καρδιά στην Κερατέα την σύζυγο και τα δύο παιδιά μου. Η κατάσταση στην οποία έχουμε φέρει την χώρα μας δεν επέτρεπε να αρνηθώ στην πρόταση που μου έγινε.




Άκουσα με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον την τοποθέτηση σας σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Κερατέα με την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού. Αναφέρατε πολύ σωστά ότι η κεντρική εξουσία έχει ολι

γωρήσει εδώ και πολλά χρόνια να προχωρήσει σε δημοπρατήσεις όλων των υπολοίπων μονάδων της διαχείρισης των απορριμμάτων πλην του ΧΥΤΑ για τον οποίο και διαμαρτύρονται οι κάτοικοι.
Η ενημέρωση προς την τοπική κοινωνία είναι ανύπαρκτη όπως επίσης αναφέρατε.



Η πόλη του Norrkoping όπου διαμένω (προσωρινά μόνος μου) διαθέτει πλήρες σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων ακριβώς όπως αυτό που περιγράψατε ότι αναφέρεται στον περιφερειακό σχεδιασμό. Το δε εργοστάσιο καύσης παράγει ηλεκτρική ενέργεια από την καύση των απορριμμάτων ενώ από την απόβλητη θερμότητα θερμαίνεται (υπό πολικές θερμοκρασίες) με τηλεθέρμανση ολόκληρη η πόλη πληθυσμού 130,000 κατοίκων.




Τίποτε δεν πάει χαμένο και είναι συνείδηση των πάντων ότι τα απορρίμματα πέρα από την περιβαλλοντολογική διαχείριση είναι έσοδο για τον δήμο.



Θα ήθελα όμως να σας υποβάλλω μια ερώτηση σχετικά με το σχόλιο σας ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να συνετιστούν και να σταματήσουν να συγκρούονται με τα ΜΑΤ.


Εάν οι κάτοικοι (μεταξύ αυτών και η σύζυγος και τα παιδιά μου) δεν είχαν αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο θα είχε ακουστεί από κανέναν ότι το μόνο έργο που έχει δημοπρατηθεί να κατασκευαστεί στον υπέροχο αυτό χώρο ( όπου πετάμε χαρταετό με τον γιο μου κάθε Καθαρή Δευτέρα) είναι ΧΥΤΑ ????



Βρισκόμαστε σήμερα στην 26η ημέρα των επεισοδίων και είστε ο πρώτος που το ανέφερε στην τηλεόραση. Ήρθα από την Σουηδία για να περάσω τις γιορτινές αυτές ημέρες με τα παιδιά μου και αντ΄ αυτού βρισκόμαστε όλοι στα «μπλόκα» προσπαθώντας να αποφύγουμε άλλη μια καταστροφή γι΄ αυτόν τον τόπο.



Δεν είμαστε εξτρεμιστές κύριε Πορτοσάλτε απλά δεν εμπιστευόμαστε πλέον κανέναν από αυτούς που καθημερινά μας αποκαλούν «κοπρίτες» να αποφασίζει για το μέλλον των παιδιών μας.



Ευχαριστώ



Γ. Χατζηδιαμαντής
Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
Δημότης Κερατέας

φωτό Σπύρος Τσακίρης



2 σχόλια:

katerina είπε...

ο κ.Πορτοσάλτε, εκτός από την παραδοχή ότι δεν έχουν γίνει δημοπρατήσεις των εργοστασίων και σταθμοί μεταφόρτωσης, εκείνη την ημέρα είπε και κάτι εντελώς απαράδεκτο, που κατά την άποψή μου, θα πρέπει να του γίνει μήνυση για συκοφαντία.
Είπε ότι λόγω του ότι οι κοινωνίες δεν έχουν ενημερωθεί σωστά κλπ κλπ, οι εντάσεις και η αντίσταση που έγιναν πριν 1,5 χρόνο στο Γραμματικό, οδήγησαν στο να καεί σχεδόν όλη η Αττική!!! Δηλαδή, χρέωσε ανοιχτά και επίσημα την καταστροφική φωτιά του Αυγούστου του 2009 στους κατοίκους του Γραμματικού!!! Που αντιστάθηκαν στην εισβολή των ΜΑΤ στις 7 Ιουλίου!!
Δεν υπάρχει κανείς να του ρίξει κανένα μπάτσο επιτέλους; Και το Γραμματικό έχει ταφεί. Κανείς δεν το αναφέρει, την ίδια καταστροφή ζούμε και την ίδια χούντα. Είμαστε λίγοι όμως, δυστυχώς, και οι φωνές μας καλύφτηκαν από τα δακρυγόνα.
Αδέρφια της Κερατέας, μην ξεχνάτε κι εμάς. Είμαστε μαζί σας. Να είστε κι εσείς μαζί μας. Ενωμένοι θα νικήσουμε. Διχασμένοι όχι. Και ο αγώνας σας, εμπνέει σιγά-σιγά όλους τους Έλληνες, γιατί αυτό το ανέκδοτο που λέγεται Κυβέρνηση, πρέπει να σταματήσει.......

Με απεριόριστη εκτίμηση
Κατερίνα

Ωρομίσθιος είπε...

καλή δύναμη και καλή χρονιά σε όλες τις αγωνιζόμενες συνειδήσεις της περιοχής σας.
Θέλω να στείλω την αλληλεγγύη και να εκφράσω τον αποτροπιασμό για την τοποθέτηση του "κου" "προτοψάλτη" στο σημερινό δελτίο ειδήσεων της τιβι σκαι γύρω στις 21.20 (όποιος βρει βίντεο ας το ανεβάσει για να καταλάβετε.. που έχει φτάσει το βάθος του καθεστωτικού μηχανισμού.. Τρέμουν εσάς και τη μη πληρωμή των διοδίων κ κάθε πράξη αντίστασης και νομίζουν ότι μπορούν ακόμη εύκολα να τρομοκρατούν τον κοσμάκη. Αλλά δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ότι ο αγώνας σας είναι μόνο μια σταγόνα μπροστά σε αυτά που θαρθουν..) Καλή δύναμη και πάλι! Θα νικήσετε/-ουμε