Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

... στην Κερατέα θα αρχίσει να φέγγει το φώς της λευτεριάς
Αγαπητοί φίλοι, πατριώτες Κερατιωτες.

Παρακολουθώ καθημερινά το μπλογκ σας για να ενημερώνομαι. Εχω σταματήσει να παρακολουθώ τα κανάλια, να διαβάζω εφημερίδες.Ευχομαι ολόψυχα να ευοδωθεί ο αγώνας που κάνετε για να προστατέψετε την γή των προγόνων σας, την γή των παιδιών σας.


Ενα αποσπασμα απο την "ΑΣΚΗΤΙΚΗ" του Ν.Καζαντζάκη εκφράζει απόλυτα αυτά για τα οποία μάχεστε." Η Κραυγή δεν είναι δική σου. Δε μιλάς εσύ, μιλούν αρίφνητοι πρόγονοι με το στόμα σου. Δεν πεθυμάς εσύ, πεθυμούν αρίφνητες γενεές απόγονοι με την κα
ρδιά σου.

Οι νεκροί σου δεν κείτουνται στο χώμα. Γενήκαν πουλιά, δέντρα, αγέρας. Κάθεσαι στον ίσκιο τους, θρέφεσαι με τη σάρκα τους, αναπνές το χνότο τους. Γενήκαν ιδέες και πάθη, κι ορίζουν τη βουλή σου και την πράξη.

Οι μελλούμενες γενεές δε σαλεύουν μέσα στον αβέβαιο καιρό, μακριά απο σένα. Ζούν, ενεργούν και θέλουν μέσα στα νεφρά και στην καρδιά σου.
Κατα πού θα κινήσεις; Πώς θ'αντικρίσεις τη ζωή και το θάνατο, την αρετή και το φόβο; Ολη η γενεά καταφεύγει στο στήθος σου και ρωτάει και προσδοκάει με αγωνία.
Εχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πιά μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μιά στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου.
Κάθε σου πράξη αντιχτυπάει σε χιλιάδες μοίρες. Ως περπατάς, ανοίγεις, δημιουργάς την κοίτη όπου θα μπεί και θα οδέψει ο ποταμός των απογόνων.
Οταν φοβάσαι, ο φόβος διακλαδώνεται σε αναρίθμητες γενεές και εξευτελίζεις αναρίθμητες ψυχές μπροστά και πίσω σου.
Οταν υψώνεσαι σε μιά γενναία πράξη, η ράτσα σου ολάκερη
υψώνεται και αντρειεύει.
"Δεν είμαι ένας! Δεν είμαι ένας! " Τ' όραμα τούτο κάθε στιγμή να σε καίει."
Και συμπληρώνω εγώ
...
Δεν είναι μόνο οι πρόγονοι και οι απόγονοι σας που περιμένουν απο σας να φέρετε σε πέρας την αποστολή που αναλάβατε. Είμαστε και όλοι εμείς οι υπόλοι
ποι, οι σκλαβωμένοι έλληνες που ελπίζουμε ότι στην Κερατέα θα αρχίσει να φέγγει το φώς της λευτεριάς.


Φωτεινή Κυριακίδη

spitha-symi.blogspot.com
Σύμη Δωδεκανήσου

1 σχόλιο:

Kostas είπε...

Η σωτηρία του κόσμου θαρθεί όταν πολλοί άνθρωποι, από πλεόνασμα συνείδησης και όχι από οικονομικές ανάγκες, θα καταλάβουν ότι ο κόσμος αυτός πρέπει να αλλάξει.

ΠΑΜΠΛΟ κατά κόσμο Μιχ.Ράπτης