Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Απόφαση ΣτΕ - Δελτίο Τύπου δήμου Λαυρεωτικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λαυρεωτικής αμετακίνητος στις θέσεις του έχει από το Μάιο του 2011 καταθέσει τις οριστικές του προτάσεις για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού ενώ ολοκληρώνει και τη μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για την προτεινόμενη θέση (Φοβόλες). Στο μεταξύ περιμένει το κείμενο της απόφασης του ΣτΕ που αφορά τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων για τα έργα σε Γραμματικό και Κερατέα, για να μπορέσει να αντιληφθεί το σκεπτικό της αλλά και να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής συνεπής στο διάλογο που έχει τους τελευταίους μήνες με την κυβέρνηση δε συμμετέχει στη διαδικασία δημοσιευμάτων - πυροτεχνημάτων προς κάθε κατεύθυνση. Ως οφείλει, ώριμα και κρατώντας χαμηλούς τόνους υπενθυμίζει πως εκκρεμούν δύο προσφυγές στο ΣτΕ για απαλλοτριώσεις και δασικό, όπως επίσης και οι αγωγές των ιδιοκτητών απέναντι στο δημόσιο για νομή και κατοχή.

Τέλος θεωρεί απαραίτητο να φρεσκάρει τη μνήμη όσων το χρειάζονται, αναφέροντας και την τελεσίδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται κάθε έργο στην περιοχή.

Μερικές καλοπροαίρετες παρατηρήσεις:

Αν και τα αντανακλαστικά δεν είναι και τα πιο γρήγορα (από Παρασκευή φτάσαμε Δευτέρα), το γραφείο τύπου του δήμου μας εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ. Πρέπει να επισημάνουμε κάποια πράγματα, σημαντικά πιστεύουμε για όλους μας.

Ο δήμος μας παραμένει αμετακίνητος στην πολιτική απόφαση που πήρε το Μάιο του 2011 και καλά κάνει. Όταν παίρνεις μια απόφαση τη στηρίζεις και μπράβο που είναι συνεπής στο διάλογο με την κυβέρνηση, αυτό πρέπει να κάνει. Με τους πολίτες θα δείξει ο δήμος συνέπεια στην ενημέρωση; Θα μας παρουσιάσει επιτέλους την πρόταση που κατατέθηκε στο ΥΠΕΚΑ;

Επικυρώνει ή όχι τα δημοσιεύματα – πυροτεχνήματα, όπως η περίφημη δήλωση Χρυσοχοΐδη, η αναπαραγωγή τους από τον αξιότιμο κύριο δήμαρχο; Θέλει προσοχή τι περνάει στην κοινή γνώμη, ειδικά από θεσμικούς παράγοντες. Θυμόμαστε όλοι τη «γκάφα» τον Αύγουστο του 2010 και την αναστάτωση που προκάλεσε.
Όσον αφορά την καλοκαιρινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που είναι η πιο σημαντική νομική μας νίκη, ακόμα περιμένουμε το δελτίο τύπου.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: An Arctic Adventure… (Ελληνική παράφραση: Περιπέτεια στον Αρκτικό Κύκλο)

«Να πιστεύουμε σε εμάς και σε αυτά που καταφέραμε...»