Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΣ & ΥΠΕΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...Μία εντελώς προκλητική ανακοίνωση από τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, σχετικά με την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού απορριμμάτων στην Αττική, δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα. Πολλά ψεύδη και ανακρίβειες.Θα παρατηρήσετε πως σιγά σιγά εξαφανίζονται γράμματα από τη λέξη ΧΥΤΑ. Μετατράπηκε σε ΧΥΤΥ και σήμερα έγινε ΧΥΤ!!! Η αναφορά στα εργοστάσια γίνεται σε συνάρτηση με αυτό που μεθοδεύεται εδώ και καιρό και είναι η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ηδη ο ΕΣΔΚΝΑ μαζί με την περιφέρεια, "ΤΡΕΧΟΥΝ" να υπογράψουν προγραμματικές συμβάσεις με ιδιώτη, γνωρίζοντας πως ότι υπογράψουν, δεσμεύει το νέο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, που δημιουργείται από το νέο χρόνο, μετά τη διοικητική μεταρύθμιση του Καλλικράτη.Σας υπενθυμίζουμε πως τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, όπως και η χρηματοδότηση του από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής μιλούν ξεκάθαρα για ΧΥΤΑ.Διαβάστε τις ανακοινώσεις του δήμου Κερατέας και των δύο υπουργείων


Δικαστικές εκκρεμότητες, και προσφυγές του Δήμου Κερατέας
για το έργο "Δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. στο Οβριόκαστρο Κερατέας".


Από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και άλλους κύκλους συστηματικά διαχέεται η παραπληροφόρηση ότι τάχα "δεν υπάρχει ουδεμία δικαστική εκκρεμότητα και ότι ο Δήμος Κερατέας έχει χάσει όλες τις προσφυγές του". Η παραπάνω θέση είναι εντελώς ανυπόστατη . Συγκεκριμένα ενώπιον της Ελληνικής δικαιοσύνης εκκρεμούν :


Α. Προσφυγές προς το Σ.τ.Ε. του Δήμου Κερατέας.1. Προσβολή κατά της "ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ Χ.Υ.Τ.Α." . Εκδικάστηκε 15/12/201
0 και ανεβλήθη.2. Προσβολή κατά της "ΠΡΑΞΗΣ ΑΠΑΛΛΟ
ΤΡΙΩΣΗΣ" για την οποία έχει ζητηθεί και αναστολή. Η υπόθεση εκδικάζεται στις 6/6/2011.


3. Προσβολή κατά της "ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ" που εκδικάζεται την 12/1/2010 και για την οποία έχει ζητηθεί αναστολή που εκδικάζεται άμεσα.Β. Προσφυγές σε άλλα δικαστήρια.1. Προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο για τις απαλλοτριώσεις από ιδιώτες και το Δήμο.2. Ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου ι
διοκτητών και του Δήμου για την αυθαίρετη καταπάτηση των ιδιοκτησιών τους χωρίς να εκτελεστεί η απαλλοτρίωση.


Ήδη έχει εκδοθεί από την Ειρηνοδίκη, προσωρινή διαταγή να σταματήσει κάθε έργο στο χώρο, ενώ αναμένεται η απόφαση για τα εκδικασθέντα μέτρα.
Με την παραπάνω πράξη ο εργολάβος από την Δευτέρ
α 13/12/2010 διατηρεί τα μηχανήματα με την συνοδεία της αστυνομίας στο χώρο χωρίς να εκτελούν κάποιο έργο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υλοποίηση περιφερειακού σχεδιασμού απορριμμάτων στην ΑττικήΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Υλοποίηση περιφερειακού σχεδιασμού απορριμμάτων στην ΑττικήΓια άλλη μια φορά με απόλυτη σαφήνεια επαναλαμ
βάνουμε την πολιτική μας δέσμευση ότι στην Αττική, αλλά και σε ολόκληρη την χώρα θα βαδίσουμε με ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, μακριά από την τριτοκοσμική κατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης των Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), που τόσους κινδύνους εγκυμονούν για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Η ολοκληρωμένη διαχείριση περιλαμβάνει εκτός του χώρου υγειονομικής ταφής (ΧΥΤ) και τη μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών, κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμών υλικών και τους κεντρικούς και τοπικούς σταθμούς μεταφόρτωσης για το σύνολο των απορριμμάτων και θα λειτουργεί σε συνδυασμό με προγράμματα ανακύκλωσης, δίνοντας τέλος στην λειτουργία των ΧΑΔΑ, που λειτουργούν στην περιοχή με τις προφανείς αρνητικές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία και το περιβάλλον.


Αυτή την στιγμή εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι και για τις υπόλοιπες μονάδες επεξεργασίας στην Αττική. Έχει γίνει η επεξεργασία προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), ακριβώς λόγω της μεγάλης περιβαλλοντικής και κοινωνικής σημασίας που έχει η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.


Η διαγωνιστική διαδικασία για τις μονάδες επεξεργασίας στην Αττική και για τις οποίες έχουν διασφαλιστεί σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημαντικοί οικονομικοί πόροι από το ΕΣΠΑ, θα είναι ανοιχτή σε εφαρμοστέες και δόκιμες τεχνολογικές επιλογές. Στο πλαίσιο αυτό τα τεύχη δημοπράτησης των μονάδων επεξεργασίας θα τεθούν πρώτα σε δημόσια διαβούλευση και θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της κατάλληλης διαδικασίας πριν την οριστικοποίησή τους.


Είναι υποκριτική η συμπεριφορά πολιτικών παραγόντων καθώς και παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αντιτίθενται στην υλοποίηση των υποδομών διαχείρισης των απορριμμάτων στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, διατηρώντας ταυτόχρονα χώρο ανεξέλεγκτης και παράνομης διάθεσης αυτών, η οποία απέχει μόλις λίγα μέτρα από κατοικημένες περιοχές και που αποδεδειγμένα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον και τη
δημόσια υγεία.Άλλωστε γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ολοκληρωμένη εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού προβλέπει ότι ο χώρος στη θέση «Βραγόνι» στη Κερατέα
της Ν.Α. Αττικής προορίζεται μόνο για την ετήσια διαχείριση περίπου εκατό είκοσι χιλιάδων τόνων απορριμμάτων από τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής βάσει της αρχής της εγγύτητας.


Είμαστε βέβαιοι ότι η πλειονότητα των κατοίκων της Κερατέας αντιλαμβάνεται ότι η υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής θα σημαίνει την οριστική παύση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των απορριμμάτων και είναι ο μ
όνος ορθολογικός τρόπος μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων.


Η επένδυση σε υποδομές διαχείρισης των απορριμμάτων όχι μόνο δεν υποβαθμίζει την περιοχή τους, αλλά το εντελώς αντίθετο: την αναβαθμίζει από τη σημ
ερινή απαράδεκτη κατάσταση ανεξέλεγκτης διάθεσης τους.Με βάση τα παραπάνω είναι φανερό ότι είναι παντελώς αδικαιολόγητοι και αποκλειστικά υπεύθυνοι όσοι υποδαυλίζουν αναίτιες κοινωνικές αντιδράσεις και προσ
παθούν να τις στηρίξουν πάνω στην ελλιπή πληροφόρηση των κατοίκων. Είναι καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους μακριά από ακραίες ενέργειες και στείρες αντιπαραθέσεις. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει τις δικές της ευθύνες της.


Τέλος, τονίζουμε για μία ακόμη φορά, ότι είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο για την πιο αποτελεσματική και βέλτιστη υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού γιατί το περιβάλλον μας χρειάζεται όλους.


Αποτελέσματα του διαλόγου:
ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ...Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε και τους φίλους μας από το Λαύριο, να συμπαραστέκονται και να δηλώνουν απερίφραστα, την εναντίωσή τους στην κατασκευή του ΧΥΤΑ. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι και το Λαύριο θίγεται άμεσα, λόγω του ότι τα στραγγίσματα από το ΧΥΤΑ, μέσω των υδατορεμμάτων και του δικτύου των μεταλλευτικών στοών, θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα και τις παραλίες της Λαυρεωτικής. Αναρτούμε το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λαυρεωτικής και τις ανακοινώσεις του Εμπορο Επαγγελματικο Βιοτεχνικού Συλλόγου Λαυρίου " Ο Ερμής" και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του δήμου Λαυρεωτικής...


Καλή συνέχεια...
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ...

Δυστυχώς, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε όλους. Και οι 7 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικά μέτρα και την υποχρέωση να εμφανίζονται από την 1η έως την 5η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα..

ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ...

Οι συμπολίτες μας από το Γραμματικό έχουν κάνει κατάληψη στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στον χώρο μία κλούβα των ΜΑΤ και Ασφάλεια.


Όλοι στο δρόμο παιδιά...


Υ.Γ. - Και τα τέσσερα αδέρφια από τα Καλύβια αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς κατηγορίες

ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ...

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων, για να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες της περασμένης εβδομάδας.


Καλά νέα έρχονται ήδη.


Τα τρία αδέρφια αφέθηκαν ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.


Αλήθεια, με όλους αυτούς τους ψευδομάρτυρες θα γίνει ποτέ κάτι;


Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα σας ενημερώσουμε.
Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου


Κι όπως πάνταΣυνεχίζουμε...ΧΙΤΛΕΡ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ...

Ένα εμπνευσμένο βίντεο από τα παιδιά του forkeratea.blogspot.com

απολαύστε το...ΦΙΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...

Τα έχουμε πει με τους περισσότερους και από κοντά και μέσω e-mail, αλλά νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημόσια, όλες και όλους όσους μας σταθήκατε  αλληλέγγυοι, μικρούς και μεγάλους, δίπλα μας, όλο αυτό το διάστημα. Από τις γύρω περιοχές, από Αθήνα και από όλη την Ελλάδα. Είτε με τη φυσική σας παρουσία κάθε μέρα και νύχτα, είτε μέσω μηνυμάτων, είτε μεταφέροντας τον λόγο μας, μας δίνετε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε. 


Σας ευχαριστούμε...


Να μην ξεχνάμε τους συλληφθέντες. 

Αύριο όλοι στην Ευελπίδων να τους συμπαρασταθούμε...


Καλή συνέχεια...

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ...


Την συνέχεια του δίκαιου αγώνα στην Κερατέα ζήτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαος
Στο τόπο των συγκρούσεων των κατοίκων της Κερατέας με τις Δυνάμεις Καταστολής της αστυνομίας βρέθηκε το πρωί ο Μητροπολίτης Λαυρεωτικής και Μεσογαίας Νικόλαος. Στην ομιλία του, που ανακούφισε τον κόσμο, ο Σεβασμιότατος έθεσε ζήτημα δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης τονίζοντας και καταγγέλλοντας την απαράδεκτη και βίαια συμπεριφορά της αστυνομίας.

Κάλεσε τους κατοίκους να συνεχίσουν τον αγώνα τους γιατί είναι ευλογημένος και δίκαιος. Το ζήτημα είναι πολιτικό και η πολιτική ηγεσία οφείλει να ακούσει το λαό που την εκλέγει.
Στη συνάντηση που είχε ο Μητροπολίτης με τον διοικητή των ΜΑΤ, ζήτησε να σταματήσουν η βία και οι προκλήσεις εναντίων των κατοίκων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Αν.Αττικής κος Λεωνίδας Κουρής, ο οποίος κατήγγειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά τους, την οποία διαπίστωσε και ο ίδιος.
Ο δήμαρχος Κερατέας κος Σταύρος Ιατρού για μια ακόμα φορά τόνισε την ανάγκη να παρθούν άμεσες αποφάσεις, ώστε να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την περιοχή πριν γίνουμε μάρτυρές χειρότερων κακών.
« Όσο η περιοχή βρίσκεται υπό κατοχή τόσο εξαγριώνονται οι κάτοικοι. Οφείλουν να αποσύρουν αμέσως τις δυνάμεις τους που βρίσκονται παράνομα στο τόπο μας και περιφρονούν δήθεν παράνομα οχήματα. Θα είναι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις που κάθε μέρα γίνονται και χειρότερες. Ο κόσμος είναι ανεξέλεγκτος και δεν θα υποχωρήσει. Ας το κατανοήσουν οι υπουργοί πριν θυσιαστεί ανθρώπινη ψυχή. Έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε μια κατεύθυνση που μόνο κακό μπορεί να επιφέρει. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΙΝ ΝΥΧΤΩΣΕΙ. Δεν πρέπει να βιώσουμε και άλλη νύχτα συμπλοκών. Παρακαλώ ιδιαίτερα να πρυτανεύσει η λογική.»
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η ομιλία του πρ. υπουργού κου Βλάχου που χαρακτήρισε την συμπεριφορά της αστυνομίας απαράδεκτη. Να σημειωθεί ότι ο κος Βλάχος ήταν παρόν τις προηγούμενες μέρες και δέχθηκε την άνευ αιτίας επίθεση των ΜΑΤ.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ & Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΟΣ ΙΑΤΡΟΥ
θα δώσουν ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΩΡΑ 13:00
στην ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ (Ακαδημίας 23).