Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ...


Την συνέχεια του δίκαιου αγώνα στην Κερατέα ζήτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαος




Στο τόπο των συγκρούσεων των κατοίκων της Κερατέας με τις Δυνάμεις Καταστολής της αστυνομίας βρέθηκε το πρωί ο Μητροπολίτης Λαυρεωτικής και Μεσογαίας Νικόλαος. Στην ομιλία του, που ανακούφισε τον κόσμο, ο Σεβασμιότατος έθεσε ζήτημα δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης τονίζοντας και καταγγέλλοντας την απαράδεκτη και βίαια συμπεριφορά της αστυνομίας.





Κάλεσε τους κατοίκους να συνεχίσουν τον αγώνα τους γιατί είναι ευλογημένος και δίκαιος. Το ζήτημα είναι πολιτικό και η πολιτική ηγεσία οφείλει να ακούσει το λαό που την εκλέγει.




Στη συνάντηση που είχε ο Μητροπολίτης με τον διοικητή των ΜΑΤ, ζήτησε να σταματήσουν η βία και οι προκλήσεις εναντίων των κατοίκων.




Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Αν.Αττικής κος Λεωνίδας Κουρής, ο οποίος κατήγγειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά τους, την οποία διαπίστωσε και ο ίδιος.




Ο δήμαρχος Κερατέας κος Σταύρος Ιατρού για μια ακόμα φορά τόνισε την ανάγκη να παρθούν άμεσες αποφάσεις, ώστε να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την περιοχή πριν γίνουμε μάρτυρές χειρότερων κακών.




« Όσο η περιοχή βρίσκεται υπό κατοχή τόσο εξαγριώνονται οι κάτοικοι. Οφείλουν να αποσύρουν αμέσως τις δυνάμεις τους που βρίσκονται παράνομα στο τόπο μας και περιφρονούν δήθεν παράνομα οχήματα. Θα είναι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις που κάθε μέρα γίνονται και χειρότερες. Ο κόσμος είναι ανεξέλεγκτος και δεν θα υποχωρήσει. Ας το κατανοήσουν οι υπουργοί πριν θυσιαστεί ανθρώπινη ψυχή. Έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε μια κατεύθυνση που μόνο κακό μπορεί να επιφέρει. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΙΝ ΝΥΧΤΩΣΕΙ. Δεν πρέπει να βιώσουμε και άλλη νύχτα συμπλοκών. Παρακαλώ ιδιαίτερα να πρυτανεύσει η λογική.»




Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η ομιλία του πρ. υπουργού κου Βλάχου που χαρακτήρισε την συμπεριφορά της αστυνομίας απαράδεκτη. Να σημειωθεί ότι ο κος Βλάχος ήταν παρόν τις προηγούμενες μέρες και δέχθηκε την άνευ αιτίας επίθεση των ΜΑΤ.






ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ & Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΟΣ ΙΑΤΡΟΥ
θα δώσουν ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΩΡΑ 13:00
στην ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ (Ακαδημίας 23).



1 σχόλιο:

the just είπε...

Σχόλιο για τα τελευταία λόγια του Σεβασμιώτατου:

Μετά την προβοκάτσια και την κοροϊδία της αστυνομίας την 1η μέρα ΔΕΝ υπάρχει εμπιστοσύνη. Δεν θα είμαστε τόσο καλόπιστοι ότι η αστυνομία θα συμβάλλει στην αποκλιμάκωση των γεγονότων. ΜΟΝΟ ΑΝ έφευγαν θα ήταν μια κίνηση καλής θέλησης.