Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ...



ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ 
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ

11 Δεκεμβρίου 2011: Ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο επιστρέφουμε στο   «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» και θυμόμαστε:

  • 128 ημέρες άγριας καταστολής, πρωτοφανούς βίας και παρανομίας της εξουσίας.

  • 128 ημέρες συνεχών μαχών απέναντι σε οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, που βάλθηκαν να μετατρέψουν τη ζωή και τον τόπο μας σε χωματερή.

  • 128 ημέρες κοινής δράσης, ουσιαστικής επικοινωνίας και αλληλεγγύης των κατοίκων και όσων συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας.

11 Δεκεμβρίου 2011: Ένα χρόνο μετά είμαστε εδώ ζωντανοί, με τη φλόγα να καίει ακόμα πιο δυνατή. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε να ζητάμε καθαρό περιβάλλον, καθαρό μέλλον για την Κερατέα και όλη τη Λαυρεωτική.

Το Οβριόκαστρο ήταν, είναι και θα παραμείνει

«Τόπος Πολιτισμού και Όχι Σκουπιδιών».

11 Δεκεμβρίου 2011: Ένα χρόνο μετά θυμόμαστε την ημέρα που άλλαξε η ζωή μας. Την ημέρα που γίναμε όλοι μια γροθιά, μια ασπίδα, μια ψυχή.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, ο Δήμος Λαυρεωτικής, οι πολιτιστικοί - αθλητικοί και εμπορικοί σύλλογοι, οι μαθητές όλων των σχολείων, οι λοιποί φορείς του τόπου, οι κάτοικοι και όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας, συμμετέχουμε όλοι μαζί αυτή την ημέρα μνήμης, σ’ αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία.

ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011:

7:00 μ.μ. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΠΩΣ ΖΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ”. Ομιλητές: Δημ. Παπαχρήστος(συγγραφέας), Σ. Σεφεριάδης (καθηγητής Παντείου), Στάθης (σκιτσογράφος), Ντίνα Μπατζιά - Άρης Χατζηγεωργίου - Σωτήρης Τριανταφύλλου (δημοσιογράφοι). ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΞΑΝΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ “ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ”…

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011:

10:30 π.μ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.

11:00 π.μ. ΗΧΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ, ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΒΙΟ.ΠΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ.

11:20 π.μ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.

12:30 μ.μ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ.

5:00 μ.μ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ & ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ».

• Η ΑRT RESISTANCE ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ PROJECT “ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ”.

ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ «ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ