Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Καλή Χρονιά...

Φίλες και φίλοι, άλλη μία χρονιά έφτασε στο τέλος της. Το 2009 ήταν κι αυτό γεμάτο γεγονότα που, δυστυχώς, δεν έφεραν ακόμα την πολυπόθητη λύση στο πρόβλημά μας. Ας θυμηθούμε κάποια από τα πιο σημαντικά παρακάτω:

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, στις επιτροπές Προστασίας Περιβάλλοντος και Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου ακούστηκαν και καταγράφηκαν επίσημα για πρώτη φορά "οι αλήθειες" που φωνάζουμε εδώ και 13 χρόνια.


Τον Απρίλιο με την "προσωρινή αναστολή των πληρωμών" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα έργα του περιφερειακού Σχεδιασμού.


Το έντονο καλοκαίρι με την αναμενόμενη επέμβαση των ΜΑΤ, μετά την εισβολή στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού. Τις χιλιάδες κόσμου που έδωσαν το παρόν στο 5ήμερο "1ο Φεστιβάλ Οβριοκάστρου Κερατέας" και μετέφεραν το μήνυμα παντού.


Τις συνεχείς ερωτήσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών και τη στροφή, επιτέλους, μίας μερίδας του τύπου, που τόλμησε να παρουσιάσει το θέμα στην πραγματική του διάσταση.


Η καινούρια κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν δείχνει διάθεση να αλλάξει τα πράγματα και παίζει με τις λέξεις. Κρίμα για εκείνους που πίστεψαν ότι κάτι θα άλλαζε. Η εμμονή των κυβερνώντων της πολύ-διαφημιζόμενης "Πράσινης Ανάπτυξης" στον υφιστάμενο Περιφερειακό Σχεδιασμό απλά μας απογοητεύει.


Το φρόνημα όλων γίνεται πολύ πιο δυνατό μέρα με τη μέρα και στο Οβριόκαστρο η σημαία παραμένει και θα παραμένει ψηλά. Είμαστε σίγουροι ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας κι ότι κάθε ημέρα που περνάει φτάνουμε στη δικαίωση του αγώνα μας.


Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλές γιορτές, Καλή Χρονιά και σας προσκαλούμε το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010, μετά τις 12 το μεσημέρι, στο δεύτερο μας σπίτι, το φυλάκιο περιφρούρησης στο Οβριόκαστρο, για την κοπή της πίτας. Όπως και πέρυσι, έτσι κι εφέτος οι "γνωστοί ύποπτοι με τα έγχορδα" καθώς και τα "Γυάλινα της Κερατέας" θα είναι εκεί. Θα υπάρχουν τα απαραίτητα εδέσματα αν και καλό είναι να εφαρμόσουμε την εντολή του φύλακα Δημήτρη: "ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΘΑ ΦΕΡΝΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙΣ ΘΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙΣ ΘΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ"

Καλή Χρονιά...


Υ.Γ. - Τροφή για μελέτη αυτές τις ημέρες:

Αργούν τα εργοστάσια σκουπιδιών

Δημοτικά τέλη ανάλογα του όγκου απορριμμάτων

Πληρώνω όσο πετάω

Η Αθήνα θα μάθει να ζει με τα σκουπίδια

και για άλλη μια φορά, θαυμάστε τη λειτουργία του "Υπερσύγχρονου ΧΥΤΑ". Συλλυπητήρια...