Τρίτη, 1 Ιουλίου 2008

Συναυλία 30.06.2008

Δώδεκα χρόνια ψευδών υποσχέσεων και εκβιασμών.Δώδεκα χρόνια συνεχούς αγώνα με την πλάτη στον τοίχο,μα με το κεφάλι ψηλά.Η Δευτέρα,30η του Ιούνη 2008,προστίθεται σε αυτές τις ημέρες που μαζικά οι κάτοικοι της Κερατέας,εξέφρασαν για άλλη μια φορά,την αντίθεση τους στην κατασκευή του παράνομου ΧΥΤΑ στον Αρχαιολογικό Χώρο Του Οβριοκάστρου.Την ώρα που ο ήλιος έδυε και κερνούσε τον ορίζοντα με το βαθύ κόκκινο χρώμα του,ήταν η ώρα που οι κάτοικοι της Κερατέας και οι φίλοι επισκέπτες πλημμύριζαν το χώρο της συναυλίας.Άνθρωποι όλων των ηλικιών,με δεκάδες πανό περιμετρικά του χώρου,διαδήλωναν την αντίθεσή τους στο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που οι κυβερνήσεις των τελεύταίων δώδεκα ετών έχουν δρομολογήσει στην περιοχή μας.Ένα έργο που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που ο ίδιος ο νόμος θέτει!!! Λίγα λόγια για το Οβριόκαστρο

Ήταν γύρω στις 9 όταν οι τρεις επικεφαλείς των συνδυασμών που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο Κερατέας ανέβηκαν στην σκηνή.Ο δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού και οι πρώην δήμαρχοι κ. Κώστας Λεβαντής και κ. Αντώνης Αντωνίου έστειλαν μήνυμα ενότητας και προειδοποίησαν τους κυβερνώντες και τους εργολάβους για το τι τους περιμένει αν προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την πόλη μας και το Οβριόκαστρο.Η Κερατέα ενωμένη,θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους και θα φτάσει στα άκρα αν χρειαστεί,προστατεύοντας το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον της.
Η συναυλία ξεκίνησε με έναν παλιό γνώριμο και φίλο καλλιτέχνη από το Λαύριο,τον Ευτύχη Ζαρμπ και τη μπάντα του.
Ακολούθησε ο συντοπίτης μας Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους Νηπενθείς,που ξεσήκωσαν το νεανικό κοινό.
Τη σκυτάλη πήρε ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης,που με τη φωνή και τις μελωδίες του μάγεψε τους πάντες.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με το ροκ ύφος του απαίτησε και κέρδισε τη συμμετοχή του κόσμου
Η Τζένη Χατζοπούλου και η Τάνια Κικίδη,με τις εκπληκτικές φωνές τους,ανέβηκαν στη σκηνή και αμέσως μετά...
... Ο Γιάννης Ζουγανέλης...
Ο Σάκης Μπουλάς ανέβηκε κεφάτος στη σκηνή και μοιράστηκε μαζί μας παλιές γνωστές του επιτυχίες...... και τελευταίος εμφανίστηκε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.Δεν χρειάζεται να πούμε ποιος είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και πόσο μεγάλη ιστορία κουβαλάει πίσω του.Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι ήταν πάντα μαζί μας σε αυτό το αγώνα και πάντα στις επάλξεις όταν χρειάστηκε.Η χθεσινή εκδήλωση δεν ήταν η πρώτη υπό τη μέριμνα του και τον ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα έχει κάνει για τον τόπο μας.Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες,τους μουσικούς και τεχνικούς που αφιλοκερδώς μας προσέφεραν αυτό το όμορφο βράδυ.


Ήταν άλλη μια ημέρα που πέρασε χωρίς να πατήσει εργολάβος στο Οβριόκαστρο και κάθε τέτοια ημέρα είναι ημέρα νίκης.Το Οβριόκαστρο ήταν και θα παραμείνει απόρθητο!!!

5 σχόλια:

The_Ancient είπε...

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ… ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΥΤΑ… ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Έχει γραφτεί από S.Panagiotis
Τρίτη, 01 Ιούλιος 2008

Με μία ευχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, «μακάρι να είναι η τελευταία φορά που συμπαραστέκομαι, σε εκδήλωση κατά των ΧΥΤΑ» που είναι και ευχή όλων, έκλεισε μία βραδιά γεμάτη παλμό, συμμετοχή αλλά και αγανάκτηση, όταν υπό την σκιά του φόβου των ΧΥΤΑ, μετατρέπονται σε λαοσυνάξεις!!! τόσο εκλεκτές συναυλίες.

Χιλιάδες ήταν ο κόσμος που βροντοφώναξε ακόμα μία φορά την αντίθεση του.

Αντιπροσωπίες δήμων, αλλά και απλοί πολίτες κατέκλισαν τον μεγάλο χώρο της συναυλίας.

Λαύριο, Μαρκόπουλο, Καλύβια, Κουβαράς, Γραμματικό, Βαρνάβας, εκτός από τους κατοίκους της Κερατέας, φώναξαν ακόμα μία φορά ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΥΤΑ.


Για μία ακόμα φορά εκδήλωση για τα ΧΥΤΑ, δεν καλύφθηκε σχεδόν από κανένα ΜΜΕ.

Αφού είναι αδύνατον φαίνεται να αναδείξουν θέμα που αφορά συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών – χορηγών ή αφεντικών τους.Αν ήταν κάτι σχετικό με φωτιά ή τα νταμάρια του Μαρκοπούλου, θα έτρεχαν τα άμεμπτα ΜΜΕ μας

Ευελπιστούμε εκτός από την κάλυψη – ανάδειξη, που έτυχε από τα εναλλακτικά μέσα η εκδήλωση, να έχει ίδια τύχη και από τον τοπικό τύπο.

Τα οχήματα του δήμου Κερατέας έκλεισαν τον κόμβο Κερατέας – Κακής Θάλασσας, ενώ με ένα μεγάλο χειροκρότημα ο κόσμος υποδέχεται στην εξέδρα της εκδήλωσης, τους τρεις επικεφαλείς των συνδυασμών που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο Κερατέας.

Ο δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού και οι πρώην δήμαρχοι κ. Κώστας Λεβαντής και κ. Αντώνης Αντωνίου ακόμα μία φορά έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενότητας και προειδοποίησαν κυβερνώντες, όσο και εργολάβους για το τι τους περιμένει αν τολμήσουν να προσεγγίσουν την Κερατέα και το Οβριόκαστρο.

Η Κερατέα δεν είναι απλά και μόνο ενωμένη, αλλά έχει την συμπαράσταση αρκετών χιλιάδων κατοίκων, της Αν. Αττικής.

Κάτι που φάνηκε σ΄ αυτήν την συγκέντρωση – διαμαρτυρία ακόμα μία φορά.Χαρακτηριστικό της ημερομηνίας αυτής ήταν ότι εχθές 30-06-08, έληξε η προθεσμία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να πάρει η κυβέρνηση τα σχετικά κονδύλια για τα ΧΥΤΑ.

Παρόλα αυτά εξασφάλισε παράταση, έως τέλους του χρόνου.Σημάδι ότι το διάστημα αυτό θα πρέπει να ενταθεί κάθε αγωνιστική αντίδραση Νομαρχίας – Κερατέας και Γραμματικού, ώστε να μην γίνει ένα έργο που δεν πληρεί καμία βασική προϋπόθεση του, αλλά απεναντίας πλήττει όλη την ευρύτερη περιοχή, της Αν. Αττικής, έμμεσα και άμεσα.

Στα της συναυλίας που ήταν όντως εντυπωσιακή.

Επαναλαμβάνουμε ότι όλοι οι καλλιτέχνες μετείχαν εθελοντικά, στην γενική προσπάθεια κατά των ΧΥΤΑ, με δεδομένο ότι ήταν μεταξύ αυτών και αρκετοί ντόπιοι ή απλά κάτοικοι ενεργοποιημένοι της περιοχής, όπως ο Βασίλης Παπακωσταντίνου.Συμμετείχαν λοιπόν δίνοντας τον καλλίτερο εαυτό τους οι: Ευτύχης Ζαρμπ, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους Νηπενθείς, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Τζένη Χατζοπούλου και η Τάνια Κικίδη, Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς και τέλος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Πάντα με την σειρά εμφάνισης τους, στην σκηνή.

Πηγή: Δίκτυο Ανατολικής Αττικής

roadartist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Roadartist είπε...

roadartist είπε...
Mπράβο!
Πολύ όμορφη συναυλία και για καλό σκοπό!
Εύχομαι το μήνυμα να το πήρανε όλοι εκείνοι που έπρεπε..
Και η τηλεόραση του Skai έδειξε σκηνές απο τη κίνηση.
Μακάρι να εισακουστούν οι φωνές όλων μας..και το Οβριόκαστρο να παραμείνει όπως γράψατε έτσι απόρθητο!

The_Ancient είπε...

@roadartist: Είχε επιτυχία από όποια πλευρά κι αν το δεις.Ο κόσμος έχει καταλάβει τι γίνεται και συμμετέχει,ελπίζω να καταλάβουν και οι εκτός Κερατέας,γιατί επηρεάζει τις ζωές όλων μας.Για το ΣΚΑΪ δεν ήξερα ότι έδειξε κάτι,απλά ότι τράβηξε κάποια πλάνα.Γενικότερα από τα ΜΜΕ,με το θάψιμο που έχουμε φάει,δεν περιμένουμε και πάρα πολλά.

Roadartist είπε...

@ The_Ancient: Ο ΣΚΑΙ είχε ζωντανή απευθείας μετάδοση κάποιων λεπτών της συναυλίας στο κεντρικό δελτίο του..Το θετικό ήταν οτι δώθηκε μεγάλη έμφαση στον κίνδυνο για τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου. Εννοείται, τα ΜΜΕ γενικότερα θα υποστηρίξουν τα συμφέροντα κάποιων. Καλή συνέχεια το ίδιο δυναμική!!