Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ UNESCO...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ UNESCO ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ





Κατεβάστε την καταγγελία από στον παρακάτω σύνδεσμο:



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ



Υπογράφουμε και στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ...

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ





===============================================================



Τη Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 13.00μμ,ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, θα κόψει τη πρωτοχρονιάτικη πίττα του στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΙΠΟΤΑ...

Το παρακάτω mail το λάβαμε από τους φίλους μας στο Στέκι αντίπνοια (αντιεξουσιαστικός χώρος στα Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα). Τους ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση...



Γεια χαρά,



Σας στέλνουμε το 4ο τεύχος του αντιεξουσιαστικού εντύπου "Κοπάνα" το οποίο μοιράζουμε κάθε μήνα στα γυμνάσια και στα λύκεια των περιοχών όπου δραστηριοποιούμαστε (στο Κουκάκι και στα Πετράλωνα).



Αυτό το τεύχος διαπραγματεύεται (μέσα από το κόμικ και το κείμενο που το συνοδεύει) τα ζητήματα της υπερκατανάλωσης, της διαχείρισης των απορριμμάτων που παράγονται, της -αποκομμένης από τη φύση- ζωής στις μεγαλουπόλεις και φυσικά
τον αγώνα που δίνετε εδώ και ενάμιση περίπου μήνα ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην Κερατέα.



Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο blog μας:
stekiantipnoia.squat.gr


Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και θα συνεχίσουμε ν
α τα λέμε, όπως έχει γίνει αρκετές φορές όλο το προηγούμενο διάστημα, στο μπλόκο και στα οδοφράγματα.



Στέκι αντίπνοια
(αντιεξουσιαστικός χώρος στα Κάτω Πετράλωνα, Αθήνα)


"Στον καπιταλισμό παράγονται συνεχώς προϊόντα που δεν προορίζονται να καλύψουν καμία πραγματική ανάγκη των ανθρώπων και της κοινωνίας. Για να προωθηθούν αυτά τα προϊόντα στην αγορά, να πουληθούν και να αποφέρουν τεράστια κέρδη στις επιχειρήσεις που τα παράγουν, πρέπει οποσδήποτε να πειστούμε ότι τα χρειαζόμαστε, ότι η καθημερινότητα, οι σχέσεις και, τελικά, η ζωή μας η ίδια εξαρτάται από αυτά. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, λοιπόν, είναι συνυφασμένος με μία κουλτούρα διαρκούς κατανάλωσης, που γεμίζει τα ταμεία των αφεντικών. Όπως είναι φυσικό, αποτέλεσμα αυτής της κατανάλωσης χωρίς όριο είναι η παραγωγή τόνων σκουπιδιών, υπολλειμμάτων δηλαδή των «αγαθών» που καταναλώνουμε καθημερινά.


Στον καπιταλισμός είμαστε αναγκασμένες και αναγκασμένοι να στοιβαζόμαστε σε τερατουπόλεις, χωρίς καμία επαφή με τη φύση, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε εμείς για τους εαυτούς μας τα προβλήματα που προκύπτουν από τις καθημερινές μας ανάγκες. Ο τεράστιος όγκος των σκουπιδιών που παράγουμε στις πόλεις μεταφέρεται στην περιφέρεια τους, καταστρέφοντας και υποβαθμίζοντας ανεπανόρθωτα τη ζωή των κατοίκων της. Στην Ελλάδα λειτουργούν εκατοντάδες χωματερές, που μολύνουν τις περιοχές που τις «φιλοξενούν» και αναγκάζουν τους κατοίκους είτε να εγκαταλείψουν τον τόπο τους είτε να συμβιβαστούν με την εξαθλίωση.


Στον καπιταλισμό, όμως, κάθε καταστροφή, μεγάλη ή μικρή, είναι μία νέα ευκαιρία για κέρδος. Η διαχείριση των απορριμάτων έχει μετατραπεί σε τεράστια μπίζνα σε ολόκληρο τον κόσμο, με εμπλεκόμενους μεγάλους επιχειρηματικούς κύκλους ή ακόμα κα τη Μαφία (που στην Ιταλία έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το ζήτημα, θάβοντας ακόμα και τοξικά απόβλητα δίπλα σε κατοικημένες περιοχές).


Στο ίδιο πνεύμα το ελληνικό κράτος αποφάσισε τη δημιουργία ΧΥΤΑ (χώρων υγειονομικής ταφής απορριμάτων), που δεν είναι άλλο από χωματερές, θαμμένες στο έδαφος. Φυσικά, η εγχώρια μαφία των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών αναλαμβάνει την κατασκευή αυτών των νέων χωματερών. Από τις 11 του Δεκέμβρη, οι κάτοικοι της Κερατέας αγωνίζονται ενάντια στην προσπάθεια κατασκευής ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Το κράτος απαντά με την εγκατάσταση στην περιοχή ενός ολόκληρου στρατού από ΜΑΤ, με καθημερινές επιθέσεις στους κατοίκους, με ρίψη πλαστικών σφαιρών και χρήση ειδικού οχήματος εκτόξευσης νερού. Όπως παλιότερα, στην Λευκίμμη της Κέρκυρας, η εξουσία προτάσσει και πάλι την ωμή βία των κοπρόσκυλών της, για να αντιμετωπίσει τις αντιστάσεις της τοπικής κοινωνίας. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι της Κερατέας συνεχίζουν τον αγώνα τους και διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν την περιοχή τους στα χέρια των εργολάβων."


Αλληλεγγύη στους κατοίκους της Κερατέας.


Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ...


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το άνοιγμα των διοδίων στο σταθμό του Κορωπίου, στην Αττική Οδό, από κατοίκους της Κερατέας και μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα Διόδια. Από τις 6 μέχρι τις 8 το βράδυ, οι διερχόμενοι οδηγοί, αφού ενημερώθηκαν με φυλλάδια που τους δόθηκαν, πέρασαν ΕΛΕΥΘΕΡΑ από τα διόδια, επικροτώντας την ενέργεια των συμπολιτών μας με συνεχή κορναρίσματα.
























ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ



ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...