Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Slideshow από το Keratea Art Resistance Festival...

Ευχαριστούμε τη φίλη μας Αλεξάνδρα για τις φωτογραφίες. Όποιοι φίλοι το επιθυμούν με χαρά να φιλοξενήσουμε τις φωτογραφίες και τα κείμενά τους για το Φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε Αλεξάνδρα που κάνεις την αρχή :)))


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


ΟΧΙ ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ



Εδώ και 4 μήνες ο λαός της Κερατέας και των γύρω περιοχών διεξάγει ένα σκληρό μα δίκαιο αγώνα. Εναντιώνεται στα σχέδια κυβέρνησης – εργολάβων για εγκατάσταση ΧΥΤΑ (ή ΧΥΤΥ, η ονομασία δεν έχει σημασία) στην περιοχή τους και τη μετατροπή της σε μια ακόμη χαβούζα της Αττικής, μετά τη Φυλή και το Γραμματικό. Με πρωτοφανή αποφασιστικότητα, μαζικότητα και επιμονή, όλος ο λαός της περιοχής, άνθρωποι κάθε ηλικίας, υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην ίδια τη ζωή, υπερασπίζονται το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους, την ποιότητα ζωής τους, αλλά και το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους.

Είναι ξεκάθαρη και συλλογικά εκφρασμένη η αντίθεσή τους στα σχέδια για το ΧΥΤΑ. Ωστόσο, η κυβέρνηση, που παράλληλα με την άγρια πολιτική ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης του λαού υπό τις κατευθύνσεις ΔΝΤ-ΕΕ-κεφαλαίου, σχεδιάζει τη μετατροπή της περιοχής σε κρανίου τόπο, έχει μόνο μία απάντηση να προτάξει: Την πιο άγρια καταστολή, την κρατική βία και τρομοκρατία, την πραγματική πολιορκία της Κερατέας και τη μετατροπή της σε κατεχόμενη περιοχή. Όλο αυτό το διάστημα είδαμε συλλήψεις, ακόμη και ξυλοδαρμούς ηλικιωμένων μέχρι και εγκύων, πνίξιμο της πόλης στα χημικά και τα δακρυγόνα, τρομοκρατία που θα ζήλευε και η χούντα. Είναι φανερή η πολιτική χρεωκοπία του συστήματος, αφού δεν μπορεί να πείσει κανέναν για τις προθέσεις του, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί την βία και την τρομοκρατία.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης, χαιρετίζει τον αποφασιστικό και δίκαιο αγώνα του λαού της Κερατέας και στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό του. Θεωρούμε τον αγώνα αυτό και δικό μας αγώνα, αγώνα όλου του λαού και των καταπιεσμένων. Η συμπαράστασή μας στο λαό της Κερατέας, πέρα από πολιτική και ηθική, θα εκφραστεί και με την προσπάθεια ανάπτυξης αγώνων και κινημάτων και στην περιοχή μας, ενάντια στις εκφράσεις της ίδιας πολιτικής που τσακίζει δικαιώματα, που ποδοπατά το παρόν και το μέλλον μας.

Η νίκη των κατοίκων της Κερατέας θα είναι νίκη όλου του λαού!


ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης


==================================================================

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις Χαλανδρίου, συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα του λαού της Κερατέας ενάντια στη μετατροπή του τόπου τους στη μεγαλύτερη χωματερή της Αττικής, ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους.

Στην Κερατέα φάνηκε όλη η γύμνια του συστήματος, ποιους πραγματικά υπηρετεί, πόσο του είναι όλο και πιο δύσκολο να πείσει ότι δουλεύει «για το καλό του λαού», και πόσο το μόνο που του μένει είναι να εξαπολύει τις δυνάμεις καταστολής με μια πρωτοφανή σφοδρότητα ενάντια σε όλη ανεξαιρέτως την κοινωνία.

Ο αγώνας σας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς ο λαός μπορεί να οργανωθεί και να αντισταθεί απέναντι στην ξέφρενη επίθεση που δέχεται και στο μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν. Αναγνωρίζοντας τον δίκαιο αγώνα σας και την αποφασιστικότητα σας, ολόψυχα σας συμπαραστεκόμαστε με την αισιοδοξία και την πεποίθηση πως θα νικήσετε. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για έμπρακτη και ειλικρινή υποστήριξη στον αγώνα σας.

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΜΠΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΕΡΑΤΕΑ-ΑΦΙΔΝΕΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ

Επιτυχία είχε η μηχανοκίνητη πομπή συμπολιτών μας μοτοσικλετιστών με αφετηρία το γήπεδο της Κερατέας, πρώτη στάση στα διόδια των Αφιδνών για μοίρασμα ενημερωτικού υλικού, δεύτερη στάση στη Χαλκίδα και επιστροφή στην Κερατέα. Ευχαριστούμε τους 22 φίλους μας-αναβάτες για την πρωτοβουλία αυτή. 





Δύο σημαντικές εκδηλώσεις για αύριο Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Το πρωί στις 8, πούλμαν αναχωρούν από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας για τα δικαστήρια, όπου θα εκδικαστεί η έφεση κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου. Πρέπει να είμαστε εκεί. Το απόγευμα θα επισκεφθεί την Κερατέα ο Μανώλης Γλέζος. Διαβάζουμε από το δελτίο τύπου του Δήμου Λαυρεωτικής:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Αύριο Τρίτη, 12 του μήνα στις 6.00 το απόγευμα θα βρεθεί στην πόλη της Κερατέας για επίσημη επίσκεψη ο αγωνιστής του λαού με τον λαό, ο αιώνιος έφηβος στη ψυχή, στη σκέψη και στη ζωή, κ. Μανώλης Γλέζος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με τους κατοίκους, παρουσίαση των λύσεων που προτείνει ο Δήμος μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού και επίσκεψη στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.

Τέλος θα επιχειρηθεί επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου, εκεί όπου κυβέρνηση και εργολάβοι θέλουν να μετατρέψουν τον πολιτισμό μας σε σκουπιδότοπο.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - Keratea Art Resistance Festival

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκλεισε τις πύλες του το Φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού που διεξήχθη στην πόλη της Κερατέας ως απάντηση στις βάρβαρες και αντιλαϊκές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στη θέληση και τις προτάσεις του Δήμου και των πολιτών της Λαυρεωτικής.

Η απόλυτη επιτυχία του ήταν πνοή ζωής για τους κατοίκους που εδώ και 4 μήνες είναι στους δρόμους διεκδικώντας την διαχείριση των δικών τους σκουπιδιών με σύγχρονους και απόλυτα φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους.

Το Φεστιβάλ εκτός των εξαιρετικών συμμετοχών του φιλοξένησε με χαρά και αισιοδοξία την στήριξη χιλιάδων πολιτών που έδωσαν το δυναμικό παρόν.

Χθες το απόγευμα, τελευταία ημέρα γιορτής πολιτισμού και αντίστασης ένας Αγωνιστής και σύμβολο Εθνικής Αντίστασης ο Μανώλης Γλέζος βρέθηκε κοντά μας για να μας υπενθυμίσει πως ο λαός είναι κυρίαρχος και πως αυτό οφείλουν να το σέβονται οι κυβερνώντες.

«Πάνω από όλα κυριαρχεί η θέληση του λαού. Δεν κυριαρχεί η γνώμη κανενός καρεκλοκένταυρου, κανενός ανεγκέφαλου που μέσα από το γραφείο του κανονίζει πάνω σε χάρτες που θα γίνει τούτο και που το άλλο. Αν εννοούμε πραγματικά όταν λέμε «πρώτα ο πολίτης», πρέπει τότε να σεβόμαστε την θέληση του πολίτη, γιατί αυτό είναι υπόθεση Δημοκρατίας.»

Το ίδιο απόγευμα στο Φεστιβάλ βρέθηκε και ο κ. Αλέξης Τσίπρας Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλοντας να στηρίξει ειλικρινά και απρόσκοπτα την προσπάθεια της Κερατέας δε θέλησε να κάνει καμία απολύτως δήλωση παρά μονάχα να μπει μέσα στον κόσμο και μοιραστεί τη χαρά του πολιτισμού συνομιλώντας με πολίτες. Τέλος κοντά μας βρέθηκε ο κ. Νίκος Χουντής ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ. κ. Γιάννης Μπανιάς και Βασίλης Πριμηκύρης μέλοι της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο καθηγητής εργατικού δικαίου και Πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους κ. Αλέξης Μητρόπουλος και ο Δημοσιογράφος Γιώργος Βαρεμένος.

Θα ήταν μεγάλη μας παράληψη αν δεν ευχαριστούσαμε από καρδιάς όσους βρέθηκαν και με όποιο τρόπο επέλεξαν εκείνοι, δίπλα μας, στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα μας. Η τέχνη και η αλληλεγγύη έδωσαν ένα μάθημα σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να παρακάμψουν τη θέληση του λαού. Εις το επανιδείν.


ΕΠΕΙΔΗ Σ' ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ:



«Αυτό που γίνεται στην Κερατέα είναι ένα συγκλονιστικό έπος. Ξυπνήστε Έλληνες!»

Δε θα μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι λιγότερο από τον Μίκη Θεοδωράκη. Σταράτα λόγια, κοφτά και σε απόλυτη συνέπεια με την ιστορία του.

Λόγια που είχαν αποδέκτες όχι μόνο τους ελεύθερους πολιορκημένους κατοίκους της Κερατέας αλλά και όλη την Ελλάδα.

Συγκινητική και η σεμνότητα του Μίκη Θεοδωράκη μου μόλις συνειδητοποίησε πως η επίσκεψή του στην πόλη μας εξελίσσεται σε συλλαλητήριο άλλαξε άρδην την ημέρα και την ώρα άφιξής του.

Σε συνομιλία μαζί του το προηγούμενο απόγευμα, ακούσαμε έκπληκτοι πως σκοπός του δεν ήταν να κάνει μια πολιτική εμφάνιση αλλά να συνομιλήσει και να βρεθεί στο πλάι των κατοίκων της Κερατέας που εδώ και 4 μήνες δίνουν τον δικό τους δίκαιο αγώνα.

Το σεβαστήκαμε…πως αλλιώς; Το φυλάξαμε όσο ήταν δυνατόν και όσο μπορούσαμε…Και τον ευχαριστούμε που στάθηκε δίπλα μας ειλικρινά και χωρίς φτιασίδια. Ας μας συγχωρήσει που ο κόσμος ήταν πολύς. Η δίψα όμως για δικαιοσύνη είναι μεγάλη και η αγωνία μας για το αύριο των ζωών μας δε μπαίνει σε καλούπια.

Γιατί όπως είπε ο Μίκης Θεοδωράκης «Ο αγώνας των κατοίκων της Λαυρεωτικής, δείχνει το δρόμο για το πώς θα πρέπει να αγωνιστούν όλοι οι Έλληνες για να διασώσουν την πατρίδα, την τιμή και την αξιοπρέπεια τους. Ο αγώνας είναι τίμιος και στο τέλος θα κερδηθεί».


Υ.Γ. - Θα επανέλθουμε στα του "πολύ πετυχημένου Φεστιβάλ", όπως φυσικά το είδαμε εμείς. Τα γεγονότα τρέχουν και πριν λίγη ώρα είχαμε πάλι ΠΑΡΕΛΑΣΗ...