Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


ΟΧΙ ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ



Εδώ και 4 μήνες ο λαός της Κερατέας και των γύρω περιοχών διεξάγει ένα σκληρό μα δίκαιο αγώνα. Εναντιώνεται στα σχέδια κυβέρνησης – εργολάβων για εγκατάσταση ΧΥΤΑ (ή ΧΥΤΥ, η ονομασία δεν έχει σημασία) στην περιοχή τους και τη μετατροπή της σε μια ακόμη χαβούζα της Αττικής, μετά τη Φυλή και το Γραμματικό. Με πρωτοφανή αποφασιστικότητα, μαζικότητα και επιμονή, όλος ο λαός της περιοχής, άνθρωποι κάθε ηλικίας, υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στην ίδια τη ζωή, υπερασπίζονται το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους, την ποιότητα ζωής τους, αλλά και το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους.

Είναι ξεκάθαρη και συλλογικά εκφρασμένη η αντίθεσή τους στα σχέδια για το ΧΥΤΑ. Ωστόσο, η κυβέρνηση, που παράλληλα με την άγρια πολιτική ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης του λαού υπό τις κατευθύνσεις ΔΝΤ-ΕΕ-κεφαλαίου, σχεδιάζει τη μετατροπή της περιοχής σε κρανίου τόπο, έχει μόνο μία απάντηση να προτάξει: Την πιο άγρια καταστολή, την κρατική βία και τρομοκρατία, την πραγματική πολιορκία της Κερατέας και τη μετατροπή της σε κατεχόμενη περιοχή. Όλο αυτό το διάστημα είδαμε συλλήψεις, ακόμη και ξυλοδαρμούς ηλικιωμένων μέχρι και εγκύων, πνίξιμο της πόλης στα χημικά και τα δακρυγόνα, τρομοκρατία που θα ζήλευε και η χούντα. Είναι φανερή η πολιτική χρεωκοπία του συστήματος, αφού δεν μπορεί να πείσει κανέναν για τις προθέσεις του, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί την βία και την τρομοκρατία.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης, χαιρετίζει τον αποφασιστικό και δίκαιο αγώνα του λαού της Κερατέας και στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό του. Θεωρούμε τον αγώνα αυτό και δικό μας αγώνα, αγώνα όλου του λαού και των καταπιεσμένων. Η συμπαράστασή μας στο λαό της Κερατέας, πέρα από πολιτική και ηθική, θα εκφραστεί και με την προσπάθεια ανάπτυξης αγώνων και κινημάτων και στην περιοχή μας, ενάντια στις εκφράσεις της ίδιας πολιτικής που τσακίζει δικαιώματα, που ποδοπατά το παρόν και το μέλλον μας.

Η νίκη των κατοίκων της Κερατέας θα είναι νίκη όλου του λαού!


ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης


==================================================================

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις Χαλανδρίου, συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα του λαού της Κερατέας ενάντια στη μετατροπή του τόπου τους στη μεγαλύτερη χωματερή της Αττικής, ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής τους.

Στην Κερατέα φάνηκε όλη η γύμνια του συστήματος, ποιους πραγματικά υπηρετεί, πόσο του είναι όλο και πιο δύσκολο να πείσει ότι δουλεύει «για το καλό του λαού», και πόσο το μόνο που του μένει είναι να εξαπολύει τις δυνάμεις καταστολής με μια πρωτοφανή σφοδρότητα ενάντια σε όλη ανεξαιρέτως την κοινωνία.

Ο αγώνας σας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς ο λαός μπορεί να οργανωθεί και να αντισταθεί απέναντι στην ξέφρενη επίθεση που δέχεται και στο μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν. Αναγνωρίζοντας τον δίκαιο αγώνα σας και την αποφασιστικότητα σας, ολόψυχα σας συμπαραστεκόμαστε με την αισιοδοξία και την πεποίθηση πως θα νικήσετε. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για έμπρακτη και ειλικρινή υποστήριξη στον αγώνα σας.

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: