Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ...

Φίλες και φίλοι μετά από ένα μήνα μακριά από το ιστολόγιο, είμαστε πάλι εδώ. Αυτό το μήνα παρακολουθήσαμε, από κοντά, τις εξελίξεις, τόσο σε τοπικό επίπεδο, μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών, όσο και το τι γίνεται γύρω μας, στην χώρα μας, με τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για όλους μας.


Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για όλα αυτά, αλλά θα περιοριστούμε στο θέμα μας που είναι το Οβριόκαστρο και η επιμονή των αρχών να γίνει η χωματερή.


Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες του τι γίνεται με τα απορρίμματα στους δρόμους του λεκανοπεδίου, ιδιαίτερα στους δήμους Αθηναίων και Πειραιώς. Συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον ΕΣΔΚΝΑ απολύθηκαν και αμέσως στους δρόμους το χάος. Βουνά από σκουπίδια και όλοι να κατηγορούν τους άλλους. Η μεγάλη αλήθεια όμως δεν ειπώθηκε από κανέναν. Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι η καθυστέρηση των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ έργων σε Γραμματικό και Κερατέα, αλλά ο τρόπος που οι συμπολίτες μας στο λεκανοπέδιο και οι τοπικοί τους άρχοντες αντιμετωπίζουν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τους: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ !!!
Και όταν δεν έχουν που να τα πάνε τα πετάνε έξω από τα σπίτια τους. Αν όλοι οι δήμοι έκαναν πράξη τα τρία πράγματα που ζητούν οι ευρωπαϊκές οδηγίες, δεν θα είχαμε τέτοιου είδους φαινόμενα, ούτε θα ψάχναμε άλλες περιοχές να καταστρέψουμε.


1. ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
2. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
3. ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ



Τα ΜΜΕ καλύπτουν καθημερινά το θέμα και για όσους δε γνώριζαν το τι συμβαίνει στη Φυλή, οι εικόνες είναι πλέον γνωστές σε όλους. Βουνά από σκουπίδια, δυσοσμία, γλαροί, μπουλντόζες που εφαρμόζουν το σύγχρονο τρόπο διαχείρισης, την ταφή-θάψιμο και τους Ρομά με άλλους ρακοσυλλέκτες να ψάχνουν, με κίνδυνο τις ζωής τους και με κίνδυνο της ζωής των υπαλλήλων του ΧΥΤΑ, για πολύτιμα υλικά μέσα στα τεράστια βουνά των σκουπιδιών.




Πέραν του ότι το θέμα είναι επίκαιρο, λόγω του προβλήματος με την απόλυση των συμβασιούχων στον ΧΥΤΑ Φυλής, τα ΜΜΕ, διαχρονικά, ασχολούνται με το θέμα κατά περιόδους, ειδικότερα όταν επίκειται η εγκατάσταση του εργολάβου, με τη βοήθεια των ΜΑΤ, στις περιοχές που αντιδρούν. Το ίδιο συμβαίνει και τις τελευταίες ημέρες. Με μπροστάρη το νέο περιφερειάρχη κ. Σγουρό, έχουν αρχίσει το ίδιο παραμύθι με τα ίδια ηλίθια επιχειρήματα:


• Θα γίνουμε Νάπολη (ακούγεται από το 2006 και ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει)


• Θα χάσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια (12.600.000 ευρώ περίπου για την Κερατέα, την ίδια στιγμή που από την απεργία των τελωνιακών κάθε ημέρα και μόνο από τα κοντέϊνερ στο λιμάνι του Πειραιά το κράτος έχανε 20.000.000 ευρώ)


• Θα δεχθούμε πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές (γιατί δε δέχονται τα απορρίμματα του δήμου Κερατέας στο νόμιμο χώρο, ενώ εμείς θέλουμε να κλείσουμε το ΧΑΔΑ κι ενώ εφαρμόζουμε προγράμματα ανακύκλωσης και διαθέτουμε αδειοδοτημένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που λειτουργεί εντός του βιολογικού καθαρισμού της πόλης μας;) και άλλα πολλά



Η αλήθεια είναι πως η περίοδος που διανύουμε είναι επικίνδυνη και μια επικείμενη επέμβαση είναι πολύ πιθανή. Βλέπετε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει άλλα σημαντικά θέματα να ασχοληθεί και στέλνει το ελικόπτερο της αστυνομίας να κάνει πτήσεις πάνω από το Οβριόκαστρο, σπαταλώντας τα χρήματα των πολιτών σε ανούσιες πτήσεις και τα παιδιά της ασφάλειας να φτάνουν μέχρι εκεί που μπορούν και καλά κάνουν και σταματούν εκεί που πρέπει γιατί πιο πάνω υπάρχει πρόβλημα και το ξέρουν.


Ίσως να πιστεύουν πως με την αλλαγή της δημοτικής αρχής να υπάρχει χαλάρωση. Μάλλον δεν κατάλαβαν καλά το μήνυμα των εκλογών. Ας τους το εξηγήσουμε. Την πρώτη Κυριακή οι πολίτες της Λαυρεωτικής ψήφισαν ο καθένας για τους δικούς τους λόγους. Τη δεύτερη Κυριακή οι πολίτες της Λαυρεωτικής ψήφισαν ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, με πρώτους του νέους «άρχοντες του τόπου» αλλά και τους «φίλους μας» στα κυβερνητικά κλιμάκια και την αστυνομία. Ο αγώνας αυτός αν έχει ένα όνομα αυτό δεν είναι ούτε Λεβαντής ούτε Ιατρού. Έχει τα ονόματα όλων των πολιτών της Κερατέας, όλων των πολιτών της Λαυρεωτικής.


Τώρα είμαστε ακόμα περισσότεροι, σας περιμένουμε…




Υ.Γ.- Ρεπορτάζ από Τα Νέα με τίτλο Τρόικα και για τα σκουπίδια!