Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησαν ξανά οι πτήσεις στο Οβριόκαστρο...

Παρά τα όσα έγιναν 128 ημέρες και παρά τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν δικαιώσει τους κατοίκους, δυστυχώς οι αλαζόνες που προσωρινά κυβερνούν, δείχνουν να επιμένουν. Εδώ και λίγες ημέρες έχει παρατηρηθεί "εναέρια δραστηριότητα" στο Οβριόκαστρο, με αποκορύφωμα σήμερα το πρωί. Πολλά ήταν σήμερα τα τηλεφωνήματα από κατοίκους του Οβριοκάστρου και των γύρω οικισμών. Ελικόπτερο πετούσε για 1 ώρα, από τις 8:30 μέχρι τις 9:30 περίπου, περιμετρικά του χώρου. Θα πρέπει να είναι αρκετά ηλίθιοι, αφού όχι μόνο θα αναγκαστούν (οι εργολάβοι) να πληρώνουν 2000 ευρώ την ημέρα σε κάθε ιδιοκτήτη, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και με τα όσα έχουν συμβεί σε αυτή την χώρα του τελευταίους μήνες, ο κόσμος θα βγει και για όλα τα υπόλοιπα στους δρόμους. Οι κάτοικοι είμαστε έτοιμοι για έναν 2ο γύρο. Βέβαια τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά από την προηγούμενη φορά...

Το παρακάτω μήνυμα στάλθηκε από κάτοικο σε όλες τις τοπικές ιστοσελίδες. Πάρτε κλίμα...

Η Κερατέα από τις 11/12/2010 έως τις 18/4/2011, βίωσε ημέρες κατοχής, βίας καθώς και κτηνώδους καταστολής. Η Ελληνική Αστυνομία αποδεικνύοντας το μεγάλο της μίσος για τους πολίτες προέβη σε βιαιότητες και ακρότητες χωρίς προηγούμενο. Πυκνά νέφη δακρυγόνων μαζικές συλλήψεις, ψευδείς κατηγορίες, καθώς και άγριοι ξυλοδαρμοί συνιστούσαν το σκηνικό. Ήταν μια καλή προπόνηση για να καταπνίξουν όλες τις υπόλοιπες διαδηλώσεις όπως, στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη. Παρόλα αυτά η σύγκρουση αυτή έληξε, χωρίς (από τύχη) θύματα. Η Κερατέα απέδειξε ότι δεν έχει μια στείρα αντίδραση, αλλά έχει και αντιπροτάσεις για να υποστηρίξει τη θέση της.

Όμως η κυβέρνηση μάλλον διψάει για αίμα. Όχι μόνο σιωπά επιδεικτικά στην αντιπρότασή μας, ΑΛΛΑ βλέπουμε όλοι εδώ και λίγες μέρες ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει για αρκετές ώρες πάνω απ' το Οβριόκαστρο. Είναι αρκετά πιθανό να ετοιμάζεται 2ος γύρος συγκρούσεων, όπου αυτή τη φορά είναι πιο σίγουρη η ύπαρξη νεκρών. Είναι να απορεί κανείς αν όλη αυτή η κατάσταση έχει να κάνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων ή αποτελεί θέμα γοήτρου η θανατική καταδίκη της Κερατέας.

Όποια και να είναι η πρόθεσή τους όμως, εμείς θα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για να υπερασπίσουμε τον τόπο μας. Το χρωστάμε στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας.